• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
jeli ovdje problem s kvačilom na TV-u ili nekoj drugoj mašini? Na linku je korpa za neki Fendt
Ako kvačilo odvaja pri vrhu isto tako ako hvata na kraju hoda pedale onda su pracne/capice pretegnute....visoke.....tj. potisna ploča na korpi stiska lamelu sasvim malo.

SrdjanMld

Novi član
Tu od
16 Velj 2016
Poruka
8
Pozdrav Narode, danas sam frezao prvi put sa Tomicom. Inace imam TV 821 1989 godiste.
Frezao sam dve baste sebi, i kad sam isao komsiji da frezam bastu i vocnjak, tri puta mi se desilo da mi je izbacio rucicu kardana i prestao je da vrti kardan. Ja uzmem i vratim rucicu, on opet vrti, pa me izbaci posle par minuta.
Frezao sam ukupno mozda 30-40 min, a 3 puta me izbacio.
Zanima me da li mozda znate o cemu se radi?
Hvala na odgovoru.

bnoki

Novi član
Tu od
16 Velj 2016
Poruka
13
i ja imam taj problem pa sam dotegao kuglu ali mi opet pomjeri plocicu cak mi je jednom vijke presjekla plocica. Neznam kakva je sila vuce pa i ja cekam odgovor koji bi mi dobro dosao

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ukošeni zubu na zupčaniku treće brzine ili na zupčaniku priključnog vratila, jedno od navedenog ili oboje. Takođe moguće da je zdrobljen neki od ležaja na priključnom vratilu.

risolovac

Novi član
Tu od
18 Velj 2012
Poruka
17
Re: Tv serije 700

Znam da možda fulam temu...ali hitno je pa molim savjet.
Da li biste mijenjali ulje u diferencijalu/mjenjaču u slijedećem slučaju: tomo vinković 32, 1984.god. 650 rh, radim mali servis pa sam pogledao i ulje ....mislio sam ga mijenjati...ulje uopće nije prljavo...žuto je kao da sam ga jučer stavljao unutra......
i sad pitanje...da li da mijenjam ili ne....mislim zahvat je 300 kuna ( 20 litara HIPENOLA)...pa baš i nebi...a traktor ne radi teške poslove .....
Hvala unaprijed

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Re: Tv serije 700

Ja ga isto ne bi,samo da ga je dovoljno na šipkama za kontrolu.

Darko521

Novi član
Tu od
10 Tra 2016
Poruka
1
Tv 521

Imam problem sa sklapanjem hidraulične pumpe na modelu Tomeka TV-521. To je inače verzija sa hidrauličnim rezervoarom u kojem je pumpa uronjena u rezervoar. Molio bih iako netko zna točnu oznaku ove pumpe jer oznaka koja je u katalogu dijelova je u stvari kataloški broj, a ne stvarna oznaka tvornice PPT.
Što se tiče problema sklapanja pumpe evo mojih slika na kojima su prikazani različiti međusobni položaji uložaka pogonskog i pogonjenog zupčanika. Znači zanima me kako oni trebaju stajati jedan prema drugome kad je pumpa sklopljena u smislu položaja kanala za podmazivanje osovina zupčanika.

Ovo je moj Tomek u sadašnjem stanju

tmzv

Novi član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
7
Re: Tv serije 800

Pozdrav imam jedan problem sa tm 826 kad frezam iskače mi iz prve brzine (spore i brze)samo kad idem uzbrdo nizastrmo ništa,i iskače iz freze a mjenjač jedva ubacim u frezanje (mjenjač kardana)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Imam problem sa sklapanjem hidraulične pumpe na modelu Tomeka TV-521. To je inače verzija sa hidrauličnim rezervoarom u kojem je pumpa uronjena u rezervoar. Molio bih iako netko zna točnu oznaku ove pumpe jer oznaka koja je u katalogu dijelova je u stvari kataloški broj, a ne stvarna oznaka tvornice PPT.
Što se tiče problema sklapanja pumpe evo mojih slika na kojima su prikazani različiti međusobni položaji uložaka pogonskog i pogonjenog zupčanika. Znači zanima me kako oni trebaju stajati jedan prema drugome kad je pumpa sklopljena u smislu položaja kanala za podmazivanje osovina zupčanika.

Pogledaj ovdje

Posljednje uređivanje:

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Pozdrav
Jel netko zna gdje i kako nabaviti set gumica (O ringa) za pumpu hidraulike na TV-523, 1989. g.

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
Tomo Vinković hidraulićni volan

Dali mi neko može pomoći ? Imam tomu 826 i kupio sam servo pumpu i glavu volana od Mercedesa 123 da mu napravim servo volan. Gdje mogu nabaviti dva zupćanika za promijenu smijera i koliki moraju biti zupćanici promijera ? Jel mi može neko to reći i objasniti malo oko svega ako je ugradjivo to ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: Tomo Vinković hidraulićni volan

pronjuškaj na njuškalu , bilo je prerađenih za prodaju

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,397

Kolega Puknuti,
čestitam ti na 10000. poruci :)

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644

Glava 20 volan 14 zubi.

SrdjanMld

Novi član
Tu od
16 Velj 2016
Poruka
8
Pozdrav svima!
Popustile su mi skroz kocnice na TV 821, i hocu da rastavim taj sistem i da zamenim paknove. Medjutim, ne mogu nikako da skinem poklopac koji pokriva paknove. Jel ima tu neka posebna tehnika ili kako?
Nisam to nikada radio pa je bolje da vas pitam :D hvala unapred!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
ročno kočnico imaš zategjeno?

Posljednje uređivanje od moderatora:

bnoki

Novi član
Tu od
16 Velj 2016
Poruka
13
Imam problem sa bocnom kosom na tomi 732. Vise mi se cuje mali kardanski zglob nego rad kose na prazno. Zamijenio sam sve lezajeve od zgloba ukupno 8 kom, zatim sve do izlaza kardanskog vratila.Imam osjecaj da ce mi puci kuciste ono ispod volana od silnog zvecanja, imam osjecaj da mi kardanski zglob treperi odnosno vibrira radi lokera u onim leptir spojkama.Kosa mi je sa krutom vezom mislim da je dubrava.Dali je imao neko slican problem kod te kose i kako zaustaviti lupu zgloba.Jos da naglasim da je kardanski zglob u odlicnom stanju bez ikakvih lokera

Prilozi

• CAM01637.jpg
    CAM01637.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 123

zlatko1234

Novi član
Tu od
19 Lip 2016
Poruka
9
hidraulicni volan

Dobar dan svima.Pravim si hidraulicni volan imam pumpu,glavu volana od mercedesa.123. Aznam da mu moram okreniti smjer sa dva zupcanika jedan sa 14. zuba na volanu i na glavi od 20.zuba. Ali jel mi mozete reci di da nabavim te zupcanike trazim ih svugdje ali nema? ?

Najnoviji postovi

Na vrh