Kaže barba da koliko on zna da getriba nije nikad otvarana.
A nona tj baka kaže da se jednom prilikom bilo dogodilo da je upalio traktor u garaži i htio krenut ali nije mogao okretat volan i da je rekao da mu je neka ručica skočila/blokirala tako nešto i morao ju je na silu gurnut jer nije htijela na ruku nikako.
E sad... možda ju je i slomio ili napuknuo pa se je raspala do kraja kroz godine.
Tema namijenjena za diskusiju o problemima vezanim za transmisiju, upravljački mehanizam, kočnice i sve druge sklopove za koje ne postoji namjenska tema
Imaš li slike tih kućišta? Prvi put čujem da su različita i nikad nisam vidio......a kao prvo sam trebao napisati da nisu ista kučišta naprijed i nazad, mada se ponekad i to desi. kod zadnjeg kučišta nemaš taj nazubljeni dio, ili je puno kraći tako da ne odgovara.......
Uključni zupčanik i poluga koja ga pomiče su pravilno postavljeni kao na slici koju si priložio; kad je ručica reduktora postavljena u položaj brzi hod uključni zupčanik dolazi do kraja vratila odnosno do ležaja.........Ukljucni zupcanik koji se krece po pogonskom vratilu kada idem sa polugom u brzohodnu t j. maksimalno napred poluga mi gura ukljucni zupcanik do trostepenog zupcanika i ukljucni zupcanik nalijeze samo svojom trecinom na trostepeni z. i nemoze dalje niti je izvodjivi da moze dalje pa me zanima jeli to tako treba ili je kod mene greska.......