• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
825
čul sa da ti stari zetori očeju imati problema sa mjenjačom. prošle godine neki lik kod mene polomio vilice. ja sam vozio par. jedan sused je nešto raskapal mjenjač(nisam ga niš pital ne zanima me).vozil sam gnoj sa 4511(ili tako nešto). ja bi reko da je največi problem kada ubacuju brzine to što naglo povuku ručku menjača(ono brzi i žestoki). kada gledam slike ti zupčaniki izgledaju nekako slabo. kad usporedim sa 539 koje sam vidil samo odozgora kada se skida volan.

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
al si ovaj poslednji uvio
e jeste, mala privreda, stavio trostepeni,ukljucni,promjene smjera, medjutim kad sam sve poredao i ubacio u brze, ukljucni ipak ide pri kraju trostepenog, gledam i nije mi jasno...steta a ima trostepeni sirine

Mali18

Novi član
Tu od
23 Sij 2022
Poruka
2
Pozdrav ,moje ime je slavko ,novi sam na forumu pa se ne snalazim najbolje ,dali mozda znate gdje mogu nabaviti za tomu vinkovica pe 18 stari tip lezajeve na kucistu diferencijala ,i koje su dimenzije unapred hvalaa!!!

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Uspjel sam naći podatak da su to konusno valjkasti ležajevi dimenzije 40x80x18..e sad neka netko sa više znanja potvrdi..

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Pozdrav ,moje ime je slavko ,novi sam na forumu pa se ne snalazim najbolje ,dali mozda znate gdje mogu nabaviti za tomu vinkovica pe 18 stari tip lezajeve na kucistu diferencijala ,i koje su dimenzije unapred hvalaa!!!
imas skinuti komplet u PDF sve i sarafic za PE18 ja ga imam...pokusao sam staviti al mi neda nesto kao velik fajl 1.5MB...a lezajeva SKF imas kupiti u malo boljoj radnji za lezajeve....ja sam sve promijenio

Prilozi

• Screenshot_2022-01-24-21-58-42-263_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-01-24-21-58-42-263_com.google.android.apps.docs.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_2022-01-24-21-58-12-057_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-01-24-21-58-12-057_com.google.android.apps.docs.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_2022-01-24-21-56-37-842_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2022-01-24-21-56-37-842_com.google.android.apps.docs.jpg
    32 KB · Pregleda: 11

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Nema lezaja kucista diferencijala na slici
Nije da se pravim pametan.. konusni sam vidio jedino na vrhu osovine na kojoj su zupcanici brzina i kljuc za ubacivanje, i on je oznaka 30028...40x80x 19.75.+-5%
ostali su valjkasti al ne konusni...aj pojasni

makferson

Novi član
Tu od
11 Ožu 2011
Poruka
24
Lijepi pozdrav !
Dugo nisam bio na forumu , toliko dugo da je doslo do narednog kvara na traktoru.Zadnje sto sam mijenjao na masini je bio valj sa
svema,sto ide uz to.
Sad bi trebal preorati vinograd pa mi zatajila hidraulika.Ne mogu dignuti radni prikljucak,kad povucem polugu ne dize orude i daje isti glas kao kad
bi bio na gornjem maksimalnom kraju.Pumpa je smestena direktno na rezervoaru za ulje i vezana na ojnicu motora.
Da li je netko od vas vec imao slicni kvar i kako to rijesiti ? i kako postupati kod rasklapanja pumpe?netko mi rece,da je verovatno filter zapacan ,treba ga ocistiti ???
Za odgovore unaprijed HVALA !
LP
Mak

Ante Dodig

Novi član
Tu od
26 Ožu 2022
Poruka
1
Pozdrav, nov sam tu kupio sam tomu 821 servo volan, nema lifta u sredini al mi volan malo seta lagan je pola kruga pa tvrd. Sta bi trebao napravit ?

Andrijaa

Novi član
Tu od
13 Ožu 2022
Poruka
5
Dobar dan svima,

Da li Vam se događalo u freziranju da se ručica kardana freze sama vraća u neutralni položaj (položaj isključen kardan). Ukoliko ste imali slučaj, kako riješiti odnosno što je uzrok?
Napomena: TV 418
Unaprijed hvala.
S poštovanjem,
Andrija

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Pritegni malo kuglicu na ručici

Posljednje uređivanje od moderatora:

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
825
Trebam susedi ići izviditi koćnice na TV. Slabo koći. Da li mogu na TV poštelati kočnice kao na Imt 539? imali kakva caka?

makferson

Novi član
Tu od
11 Ožu 2011
Poruka
24
Lijepi pozdrav !
Dugo nisam bio na forumu , toliko dugo da je doslo do narednog kvara na traktoru.Zadnje sto sam mijenjao na masini je bio valj sa
svema,sto ide uz to.
Sad bi trebal preorati vinograd pa mi zatajila hidraulika.Ne mogu dignuti radni prikljucak,kad povucem polugu ne dize orude i daje isti glas kao kad
bi bio na gornjem maksimalnom kraju.Pumpa je smestena direktno na rezervoaru za ulje i vezana na ojnicu motora.
Da li je netko od vas vec imao slicni kvar i kako to rijesiti ? i kako postupati kod rasklapanja pumpe?netko mi rece,da je verovatno filter zapacan ,treba ga ocistiti ???
Za odgovore unaprijed HVALA !
LP
Mak
Evo,odgovaram sam sebi.
problem je bio u potpori za remenicu,na jednoj strani otpao je celi sarauf,kojim se regulira visina remenice i napon remena.Zbog tog felera i paljenje je bilo usporeno.naravno i hidropumpa nije radila.
Nakon popravke sada sve radi kako treba.
Zelim mnogo uspeha kod vasih radova sa TV.
Lijepi pozdrav
Mak

Beslic

Član
Tu od
26 Svi 2022
Poruka
32
Post o Tomi je ogroman pa se izvinjavam ako je već bilo reči o ovom mom problemu...Hidraulika mi ne drži i kada nakačim i podesim radnu visinu nekog priključka, postepeno se sama spušta. U čemu je problem?

Beslic

Član
Tu od
26 Svi 2022
Poruka
32
Vjerojatno u semerinzima ili nečistoći na ventilima.

Nedavno sam nabavio tv420 i počeo sam pomalo da radim na njemu...da li može malo detaljniji opis - koji semerinzi, ventili, kako srediti...da li mogu sam ili u servis?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,771
1. ne znam gdje su upravljački ventili (mogu biti lijevo dolje kod volana ili naprijed na spremniku ulja)
2. ventil moraš rastaviti i vidjeti što je potrošeno.
3. semerinzi i "O" prsteni u trgovini. Uzmeš stare i tražiš takve

još može biti problem u glavnom cilindru - propušta! Najprije to vidi!

Najnoviji postovi

Na vrh