• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,853
kad vrtim zadnje kolo i prednje se okrece i kad je samo zadnji kraj u zraku nemogu okretati zadnje kolo sto je normalno
To nije normalno!
Pogon je normalno na prednje kotače. Ako je potrebno onda ukljućuješ i zadnje kotače.
Počaćkaj malo sa tim ručicama!

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,486
Moj 826 nema nikakvih ručica ispod sjedala za uključivanje bilo čega a tako je sigurno i na ostalim u seriji 800.

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
Ne govorim o PE15! Imam TV419.
Mora biti uključi/isključi lijevo dolje od sjedala!
to sto ti govoris su brzine "donjeg" kardana za prikljucke kao sto je freza, cjepac....skroz nebitno u ovoj prici, a i 800 serija nema te brzine nego ide preko reduktora spore i brze

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Meni djeluje kao da ti neka blokada diferencijala ostane uključena
Jer kad ti je cijeli zadnji kraj u zraku jedan kotač bi se trebao slobodno vrtiti

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
nebi smio jer je pogon takav da se mora jedno prednje i jedno zadnje vrtiti vecinom je ono sa najmanje opterecenja ili u kriz zadnje desno prednje lijevo i obrnuto, ako se zadnje kolo slobodno vrti a prednje ne onda je problem u prijenosu

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
To je kad obe osovine vuku. Kolega ti piše kad je osovina zadnja isključena( dali može kot tebe ili ne)
Možeš da podigneš oba zadnja točka, dali ti se drugi okreće u suprotnom i tad vidi dali nešto zapinje. Međutim to okretanje nije mjerodavno. To je u nepotrerećenom pogonu a kad ga opteretiš je drugo. Samo rastavljanje i pregled ti daje uvid. Za vrijeme privedeno pisajući to si mogao otvoriti i vidjeti.

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
moze jedino kad nije u brzini i oba dva zadnja kola da su u zraku, jer drugo mi nema smisla da prednja vuca radi a zadnja ne na 800 seriji, jer kad god zadnje kolo okreces onda se i kardan okrece i tu nema nikakvih brzina na zadnjem trapu, okrece se u suprotnom smjeru zadnja kola kad nije u brzini i u zraku su i nesto se cuje tu, e sad da se vratimo nazad na jedino pitanje koje me muci sa koje se strane skida diferencijal zadnji na 800 seriji

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Imaš uslov. Smjer katdana ti preko diferencijala gura točak napred. Stani i pogledaj sa koje bi trebao strane biti tanjirasti zubčanik da taj smjer (koji imaš) kardana daje pogon naprijed.

Najnoviji postovi

Na vrh