@ bobic: gledajuc tvoje slike nasada mislim da ne budes zadovoljan ovim valjkom, mislim da ostavi previse korova, jedino da nozeve stavis gusce.
Ono cega se najvise bojim jest skupljanje zemlje između nozeva,,,
ako sam dobro primjetio razmak između nozeva bi trebao biti 1 : 1,50 odnos visina noza u odnosu na razmak između nozeva,,,
Jos mi se cini da napravi vise reznica od freze.
??? ne kuzim ovo,,,,:icon_e_confused:
Osim toga mislim da ti je najveci problem tvoj stroj, po meni taj valjak mora bit dosta tezak i mislim da ce to bit problem za tomicu.
Hmm,,,
ja mislim da taj stroj nebi trebao biti problem za tomeka mog,,,,
zasto?
ja kontam 'vako, ako tomek bez problema vuce kubik i kusur sljunka sto bude oko dvije tone, ako vuce 3 metra drva sto je opet preko dvije tone po svakojakim terenima i da ne nabrajam sad primjere,,,
valjak bi trebao biti tezine cca 400 kila, također na lezajevima, pa kontam da mu to ne bi trebalo predstavljati problem,,,
je da ce on orati zemlju na dubini od 6-7 cm al opet,,,
inace koliko sam shvatio taj valjak ima vise namjena, vise oblika nozeva i tako to,,,
u videima koje sam stavio sluzi za malciranje visoke trave za sto se moze koristiti tup noz jer je bit da samo prelomi travu kako bi joj zaustavio zivotni ciklus a ona bi trebala sprijeciti rast drugih korova a ujedno i sprijeciti isusivanje zemljista te samo crpljenje istog,,,
u nekim videima sluzi za malciranje ostataka kultura poput duhana, kukuruzovine, suncokreta i nastavi niz,,,
ono sto se dobije njegovim prolaskom i ostrim nozevima je da se usitne ti ostaci kako bi se primjerice lakse zaorala ta masa,,,
kod mene bi taj valjak trebao sluziti za odrzavanje jalovog ugradakle vrtilo bi golu zemlju ili sa vrlo niskim raslinjem,,,
prednosti u odnosu na frezu i ostale strojeve bi trebale biti u tome sto bi se taj valjak trebao mnogo manje snage vuci u odnosu na frezu ili sjetvo spremac koji ce također biti u igri,,,
e sad volio bih da me netko argumentima uvjeri da sam u krivu,,,