• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da sa tomom ti nista nebi uradio kako valja ipak mislim da za ovo treba veci traktor prvenstveno da bi nesto uradio a ne voziko se po votnjaku ,.................

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Treba veća težina, metarski bi TV mogao vući, dobra ideja, skupa igračka.:icon_e_wink:
dalbomaxicut.jpg

Dal-Bo%20Maxicut-3.jpg

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ja sam planirao tako nesto napraviti na vec postojevi glatki valjak ekstra bi bilo ja strnjista i kukuruzista pre oranja preci 1 put

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da sa tomom ti nista nebi uradio kako valja ipak mislim da za ovo treba veci traktor prvenstveno da bi nesto uradio a ne voziko se po votnjaku ,.................

Evo ja bih bio zahvalan kad bi mi malo argumentima objasnio ovo sto pises u postu iznad,,,
naprosto nije mi jasno kakve veze ima velicina traktora u ovom slucaju?

ja drzim da je bitnija tezina samog valjka, ispravi me ako grijesim,,,
govorim to radi tvrdoce zemljista, zbijenosti tla, i tako to,,,
mada je kod mene vise pjeskovito tlo,,,

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ali i za tu tezinu valjka treba vuci neki traktor (odredjene jacine)ipak kolkiko sam gleda snimke na youtube to vuku veci traktori................

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Ovih dana se kosilo po malinjaku :(nod):

I jedan kratki snimak:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=0BZ-jdF98nQ&feature=youtu.be[/YT]
Hteo bih da zahvalim clanu foruma Joekiki na savetima i sugestijama za izradu roto-kose :(handshake): Bila je gotova pre proleca, ali pre prvog ozbiljnijeg rada nisam hteo da objavljujem slike :D:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Ali i za tu tezinu valjka treba vuci neki traktor (odredjene jacine)ipak kolkiko sam gleda snimke na youtube to vuku veci traktori................

Veljko, u prvom videu pokazao sam na koju velicinu valjka mislim dok sam ti u drugom postu prikazao sto bi taj stroj trebao odraditi,,,
mislio sam da ce biti dovoljno jasno da ne mislim s tomekom vuci valjak dimenzija kao u drugom postu,,,
svaki stroj iliti prikljucak radi se u skladu sa velicinom i snagom traktora koji ga vuce,,,

inace ovako izgleda to sto bi se trebalo tim valjkom obrađivati,,,

Picture0018.jpg

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
nmg da vidim sliku ali shvatam ali nzm kakvu shvrhu ima u travi jel je sitni znam da u stnjaku sitni gornji sloj zemlje i secka biljne ostatke

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Treba veća težina, metarski bi TV mogao vući, dobra ideja, skupa igračka.:icon_e_wink:

Mislis da se nebi dalo improvizirati, pojednostaviti :icon_scratch:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ako imaš valjak i nije.:(y):
Da se na njega svašta namontirat.
18954717.jpg

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ALKE5qoiPxg[/YT]

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ima na otpadima da se uzmu metalne cebi belikih precnika i na njih se samo navare ovi nozevi i ram napravic od cevi i nebi preslo 250e

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Mislim da bi neki stari bojler ili hidrofor mogao posluziti svrsi,,,:(nod):
ono za prvu ruku a kasnije vidjeti nedostatke pa napraviti nesto ozbiljnije,,,

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
i ja mislim jer je malog precnika a ovo bi trebalo bit sto veceg precnika valjda:confused:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Mislim , Valjda ,, e kolege vi očito ne znate što je valjak te što mora raditi ,,,
Valjak se ne može raditi od papira ni kartona ,,, prevedeno ni od milimetarskog lima , valjak neče ništa napraviti ako je pre lagan da bi odradio određeni posao , znači mora biti težak a sva njegova težina udara u jednu točku ,,, recimo kada ga prevezemo preko međaša ,,, i mekani lim ode u PM. , što je valjak širi mora i biti proporcionalno teži ako valjamo neravnije površine promjer mora biti veči , ako ravnije može biti i manji , zanimljivo je da se niko ne pita zašto tolika grdosija vuče ta relativno mala valjčića a neki traktortčić od cca 60 ks ,, kolko sam ja shvati ti valjci moraju biti jako teški da bi izvršili taj rad sječkanja ali moraju imati i relativno veliku radnu brzinu jer puževim korakom ne bi odradili taj posao ,,, a moja ocjena isplativosti ovakvog stroja ,,,,, je vrlo upitna ,,, na valjku se nalaze noževi koji težinom valjka ( a ne lepršanjem ) sjeku ,,, za taj rad zemlja mora biti idealna ,,, ako nije idealna valjak će se za čas napuniti zemljom i tada imamo samo obični valjak ,,, a kod nas u jesen kada bi ga najviše trebali je večinom vlažno ,,, ašto je isto tako bitno zbog noževa se ne mogu ugraditi čistači ,,,
to je samo moje mišljenje a možda i nisam u pravu ,,,

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
E vidis takav ja odgovor volim,

ali,
kad sam spominjao hidrofor ili bojler mislio sam na stijenku od cca 3 - 4 mm sto bi trebalo biti dovoljno da izdrzi varenje o opterecenja na flafu (citaj nozu)

Buduci da bi, ajmo ga nazvati, valjak trebao biti samo za namjenu u vocnjaku bio bi maximalno prilagođen tome,,,
ne mislim ga prevoziti nigdje vec bi on bio stacioniran jedinio tamo,,,
unutrasnjost bi se ispunila betonom sto bi trebalo dati na tezini ali i samoj izdrzljivosti istog,,,

e sad zasto to vuku mrcine nemam pojma ali misljenja sam da bi taj valjak trebao ici relativno lagano buduci da ce se vrtjeti na lezajevima,,,
pretpostavljam da bi trebao ici osjetno lakse nego da vuce, recimo, sjetvospremac ili spartac,,,

vocnjak bi se kao i do sad odrzavao kao ugar i trava nebi trebala prelaziti visinu od 10 cm a u tom vremenskom razponu mislim da ce se naci idealnog vremena za to da "valjak" odradi ono za sto je namjenjen,,,

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,739
Ako malo bolje pogledate video vidječete čep na onom lagvu. Predpostavljam da toče vodom.

Debljina stjenke nije previše upitna jer mu oni noževi služe kao orebljenje i nema brige da se bu kaj savijalo

Najnoviji postovi

Na vrh