• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
U tom slucaju se suzi i onda je razmak tockova oko80cm i moze taman ogrtati onaj koji je sejan na70cm razmaka

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
A može se i raširit.:icon_keel:
20856897.jpg

21720630.jpg

Posljednje uređivanje:

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Danas, s posljednjeg frezanja. Freza ide na odmaranje do proljeća.

Pozdrav

Prilozi

• Slika0641.jpg
    Slika0641.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 1,412
  • Slika0642.jpg
    Slika0642.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 203
Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Tomotraktor.:drink: Zemlja prosto poželi da je obrađuješ.:icon_eyes::(clap):
attachment.php

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Zemlja poželi, ali meni ,,vala,, je i dojadilo, dugo padalo sada raja navalila, nemožeš stići, da imaš još par ruku. Ova parcela kod jednog domaćina uzorana jesenas, sada nije bio pokosio, prvi put kada sam prešao kao ,,otkos,, poslije kosilice, ali na kraju je dobro ispalo. Vidio sam kod tebe tih nevolja s poplavama nisam se uključivao u raspravu vidim da je NE DAJ BOŽE NIKOM. Samo da Vam poželim brz oporavak. Pozz.:(hi):

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
U dogledno vrijeme imam u planu raditi nesto slicno ovom na videu, samo sto bi to trebalo biti nesto masivnije izvedbe,,,
zanima me imali netko iskustva s tako necim ili da je bar vidio kako rad s tim u zbilji izgleda,,,

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=EuaeW9TiIOs[/YT]

vise bi bilo nalik ovome, mada je jos uvijek finalna verzija u razradi,,,

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=sY3hhyx5QOk[/YT]

taj valjak trebao bi posluziti u obradi lijeske,,,
nadam se da ce u nekim normalnim uvjetima imati vise prednosti nego bilo koji drugi stroj,,,
ono sto smatram da bi trebale biti prednosti su; plitka obrada (potrebna radi toga sto lijeska ima korijenje blizu same povrsine), lagan za vucu, ne opterecuje hidroulik (bio vi vuceni), moze varirati u sirini,,,
to je ono osnovno,,,

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja uopće ne kužim kaj ovo dela osim šta polegne travu?

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Mozda ti iz ovog bude jasnije,,,
obrati paznju kod 1,25 min,,,

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=endLuh_o_a8[/YT]

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da sa tomom ti nista nebi uradio kako valja ipak mislim da za ovo treba veci traktor prvenstveno da bi nesto uradio a ne voziko se po votnjaku ,.................

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Treba veća težina, metarski bi TV mogao vući, dobra ideja, skupa igračka.:icon_e_wink:
dalbomaxicut.jpg

Dal-Bo%20Maxicut-3.jpg

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ja sam planirao tako nesto napraviti na vec postojevi glatki valjak ekstra bi bilo ja strnjista i kukuruzista pre oranja preci 1 put

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Nemoj se ljutiti druze ali mislim da sa tomom ti nista nebi uradio kako valja ipak mislim da za ovo treba veci traktor prvenstveno da bi nesto uradio a ne voziko se po votnjaku ,.................

Evo ja bih bio zahvalan kad bi mi malo argumentima objasnio ovo sto pises u postu iznad,,,
naprosto nije mi jasno kakve veze ima velicina traktora u ovom slucaju?

ja drzim da je bitnija tezina samog valjka, ispravi me ako grijesim,,,
govorim to radi tvrdoce zemljista, zbijenosti tla, i tako to,,,
mada je kod mene vise pjeskovito tlo,,,

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ali i za tu tezinu valjka treba vuci neki traktor (odredjene jacine)ipak kolkiko sam gleda snimke na youtube to vuku veci traktori................

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Ovih dana se kosilo po malinjaku :(nod):

I jedan kratki snimak:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=0BZ-jdF98nQ&feature=youtu.be[/YT]
Hteo bih da zahvalim clanu foruma Joekiki na savetima i sugestijama za izradu roto-kose :(handshake): Bila je gotova pre proleca, ali pre prvog ozbiljnijeg rada nisam hteo da objavljujem slike :D:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ali i za tu tezinu valjka treba vuci neki traktor (odredjene jacine)ipak kolkiko sam gleda snimke na youtube to vuku veci traktori................

Veljko, u prvom videu pokazao sam na koju velicinu valjka mislim dok sam ti u drugom postu prikazao sto bi taj stroj trebao odraditi,,,
mislio sam da ce biti dovoljno jasno da ne mislim s tomekom vuci valjak dimenzija kao u drugom postu,,,
svaki stroj iliti prikljucak radi se u skladu sa velicinom i snagom traktora koji ga vuce,,,

inace ovako izgleda to sto bi se trebalo tim valjkom obrađivati,,,

Picture0018.jpg

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
nmg da vidim sliku ali shvatam ali nzm kakvu shvrhu ima u travi jel je sitni znam da u stnjaku sitni gornji sloj zemlje i secka biljne ostatke

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Treba veća težina, metarski bi TV mogao vući, dobra ideja, skupa igračka.:icon_e_wink:

Mislis da se nebi dalo improvizirati, pojednostaviti :icon_scratch:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ako imaš valjak i nije.:(y):
Da se na njega svašta namontirat.
18954717.jpg

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ALKE5qoiPxg[/YT]

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
Ima na otpadima da se uzmu metalne cebi belikih precnika i na njih se samo navare ovi nozevi i ram napravic od cevi i nebi preslo 250e

Na vrh