Mislim , Valjda ,, e kolege vi očito ne znate što je valjak te što mora raditi ,,,
Valjak se ne može raditi od papira ni kartona ,,, prevedeno ni od milimetarskog lima , valjak neče ništa napraviti ako je pre lagan da bi odradio određeni posao , znači mora biti težak a sva njegova težina udara u jednu točku ,,, recimo kada ga prevezemo preko međaša ,,, i mekani lim ode u PM. , što je valjak širi mora i biti proporcionalno teži ako valjamo neravnije površine promjer mora biti veči , ako ravnije može biti i manji , zanimljivo je da se niko ne pita zašto tolika grdosija vuče ta relativno mala valjčića a neki traktortčić od cca 60 ks ,, kolko sam ja shvati ti valjci moraju biti jako teški da bi izvršili taj rad sječkanja ali moraju imati i relativno veliku radnu brzinu jer puževim korakom ne bi odradili taj posao ,,, a moja ocjena isplativosti ovakvog stroja ,,,,, je vrlo upitna ,,, na valjku se nalaze noževi koji težinom valjka ( a ne lepršanjem ) sjeku ,,, za taj rad zemlja mora biti idealna ,,, ako nije idealna valjak će se za čas napuniti zemljom i tada imamo samo obični valjak ,,, a kod nas u jesen kada bi ga najviše trebali je večinom vlažno ,,, ašto je isto tako bitno zbog noževa se ne mogu ugraditi čistači ,,,
to je samo moje mišljenje a možda i nisam u pravu ,,,