• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Dobro ovo izgleda. Zamjeniti će ovo puno ruku, i sačuvati leđa. Sretno u primjeni. :icon_thumright:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Prijatelju čini mi se da je to dosta daleko od traktora, da te nebi to malo j...sve drugo 5...ćeš i tu stavit cilindar, na vile?

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Još sam u izgradnji:icon_eyes:kontam:mur:šta napravit-radim utovarnu ruku za drva itd.. vidjet gdje mi je dvosmijerni cilindar potrebniji.:icon_rolleyes:

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Pozdrav momci, prvo da napomenem da sam nov u ovom svijetu te stvarno malo znam o traktorima i priključcima. Naime, kupio sam TV 523 koji bi mi prvenstveno trebao koristiti za roto malčer kojeg namjeravam kupit. U razgovoru sa prodavačem, saznao sam da ima više tipova kopčanja priključaka, tj u više točaka.
Na koliko točaka se spaja priljučak na TV 523?
Također, vidim da kod sjedala postoji mogučnost postavljanja "šipke" koja drži lanac od roto malčera napet? O kakvoj šipci pričam, možete vidjeti na OVDJE (youtube video)

Prilozi

• IMG_20161115_173822.jpg
    IMG_20161115_173822.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 142
  • IMG_20161115_173807.jpg
    IMG_20161115_173807.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 135
  • IMG_20161115_182329.jpg
    IMG_20161115_182329.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 129

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Da, vidimo ;)
Nema veze, no ovako...kopčanje se vrši u 3 točke, ti na svom nemaš to, tj.moraš napraviti donje "ruke" poluge i nabaviti treću točku (tu tvoju famoznu "šipku") s kojom očvrstiš da ti se malčer ne diže gore - dolje. Lanas se dobije s malčerom.........
koliko vidim moraš nabaviti i priključak za kardan....

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Hvala na odgovoru :) Budem potražio na netu ili ako znaš gdje bi to mogao nabaviti te doljnje ruke i tu treću točku? Što se tiče priključka za kardan, to ide ovakav (u ovom primjeru zeleni)? Ova treća slika, to je očito za neki drugi tip?
Sry na glupim pitanjima :icon_axe:

Prilozi

• Nastavak_1.jpg
    Nastavak_1.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 77
  • Nastavak_2.jpg
    Nastavak_2.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 75
  • Nastavak_3.jpg
    Nastavak_3.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 87
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Nema glupih pitanja, samo glupih odgovora :)

Ovo gore što ti imaš povaren su ti pouge koje je netko povario da bi dobio ovu šinu za plug, prikolicu ili tako neke stvari.

A što se tiče kardana imaju 2 tipa kardana...

Ovaj zeleni je samo čula koja se natakne i vrti u lijevu stranu, a ovaj drugi je inverzivni koji obrće smjer vrtnje s lijeva na desno tj. onda dobijaš to da možeš kačiti sve strojeve sa smjerom vrtnje u desno ilitiga "normalan smjer vrtnje"

Za roto kosu smjer vrnje nije bitan tako da se može vrtjeti i u lijevu stranu, ali samo treba nabaviti "kontra" kardan koji propušta u lijevo kada se kardan na traktoru isključi. I naravno okrenuti noževe za vrtnju/košnju u lijevo.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

Prilozi

• malcer-slika-75558536.jpg
    malcer-slika-75558536.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 96
  • malcer-slika-75558538.jpg
    malcer-slika-75558538.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 99
Posljednje uređivanje:

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Još jednom hvala na odgovorima, mislim da ću uzeti onaj komplet. Sad ću još vidjelt dal slovenija il kod nas. Btw Tomo sam uvezo iz SLO :(rofl):

a ovaj drugi je inverzivni koji obrće smjer vrtnje s lijeva na desno tj. onda dobijaš to da možeš kačiti sve strojeve sa smjerom vrtnje u desno ilitiga "normalan smjer vrtnje"

... ali samo treba nabaviti "kontra" kardan koji propušta u lijevo kada se kardan na traktoru isključi. I naravno okrenuti noževe za vrtnju/košnju u lijevo.

Iz tvog posta mi nisu još dvije stvari jasne, ovaj drugi inverzivni kardan, kam nega zakačim? Pošto ja na kardanu nemam takav "utor". Za onaj zeleni mi je jasno, nakači se i to je to, a za ovaj drugi? Moram još nešto dodavat, maknut il? Jer ne mogu taj "kotacic" (koji je na toj trećoj slici) nataknut dolje na kardan?

I ovaj drugi dio mi nije jasan da treba taj neki kontra kardan? Onda je jednostavnije staviti inverzivni i riješio sam problem?

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Prijatelju, jel sve paše na malog 420? Jel isprobano sigurno ili?

nekako sumnjam da će mu kugle na donjim polugama ići (stati) u postojeći dosjed...treba izmjeriti, no da se u svakom slučaju sve to pripasati. :)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Trebalo bi pitat prodavača,ja ne znam jer imam 822 koji to več ima origi.Sad sam poslo elektr. poštu prodavaču sa pitanjem dali paše direkt bez prerade,pa čemo videt šta če odgovorit.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dajte pliz bacite pogled na nože roto malčera moj post ispred.

Po meni je konstruktor fulao jel tako?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Još jednom hvala na odgovorima, mislim da ću uzeti onaj komplet. Sad ću još vidjelt dal slovenija il kod nas. Btw Tomo sam uvezo iz SLO :(rofl):

Iz tvog posta mi nisu još dvije stvari jasne, ovaj drugi inverzivni kardan, kam nega zakačim? Pošto ja na kardanu nemam takav "utor". Za onaj zeleni mi je jasno, zakači se i to je to, a za ovaj drugi? Moram još nešto dodavat, maknut il? Jer ne mogu taj "kotacic" (koji je na toj trećoj slici) nataknut dolje na kardan?

I ovaj drugi dio mi nije jasan da treba taj neki kontra kardan? Onda je jednostavnije staviti inverzivni i riješio sam problem?

Kolega je govorio o inverziji koju ti nemaš na slikama,a za onaj crni postoji isti takav polumjesec koji natakneš na tvoj postojeći kardan,no jednostavnije je stavit onaj zeleni,jedino treba vidjet noževe na roto malčeru i ne znam kako se ponaša navoj na rotoru da se ne bi odvidao,ali mislim da ima sigurnosni zatik

A ako ti bude kardan treba za još nešto morat ćeš uzet inverziju,jer ti je smjer kontra od većine priključaka :icon_redface:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Več je odgovorio na pitanje:
Sogovornik: pocenideli10: Zadeva: TOMO VINKOVIČ-TRITOČKOVNI PRIKLOP
12:34:53
Pase na tomo vinkovica 420 na mero je treba samo precko vrezat

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181

Iz tvog posta mi nisu još dvije stvari jasne, ovaj drugi inverzivni kardan, kam nega zakačim? Pošto ja na kardanu nemam takav "utor". Za onaj zeleni mi je jasno, nakači se i to je to, a za ovaj drugi? Moram još nešto dodavat, maknut il? Jer ne mogu taj "kotacic" (koji je na toj trećoj slici) nataknut dolje na kardan?

Za onaj crni dio postoji isti takav polumjesec koji se natakne na kardan freze,ali ti nije potreban jer možeš ovaj zeleni namontirat direktno

Inverzija koju je kolega spomenuo nemaš je na slikama,a ona ti omogućava okretanje smjera vrtnje jer ti se na tomi to vrti kontra od većine priključaka

Za roto malčer okreneš noževe i pripazi na maticu koje drži rotor da je osigurana od odvrtanja

Ako budeš uzimao druge priključke vjerojetno će ti trebat baš ta inverzija :icon_redface:

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
maah, za sad mi treba samo za roto malčer. Vidim da su inverzije po cca 1400kn... Za sad će bit dovoljan običan adapter :)
Preporuke gdje ruke nabavit? Poslo sam upit u Agro-Dom i Masiva Bjelovar pa ćemo vidjet. Ako imate još neke trgovine gdje bi to mogao nabavit, slobodno napišite :) thx

kuzma

Član
Tu od
8 Tra 2014
Poruka
40
Več je odgovorio na pitanje:
Sogovornik: pocenideli10: Zadeva: TOMO VINKOVIČ-TRITOČKOVNI PRIKLOP
12:34:53
Pase na tomo vinkovica 420 na mero je treba samo precko vrezat

Nebi se slozio, bas mjerio na susjedovom i nema sanse da mu kugle stanu

Prilozi