• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Kaj bi bilo idealno?
Pod broj :
1.da bude duga 3 metra?
2.da bude 3,50metri?
3.da bude 4metra?
Poz. Velicina zavisi o jacini sasije, veci je keson, vise tereta mozes naloziti, a pitanje je ako ce sasija izdrzati. To se radi na najvisu mogucu nosivost. Ipak ti to znas...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Šasija bu predobra, to bude tak sve sprepleteno, sva moguća pojačanja budu, kad već radim nek bude kak mora biti, i kad već imam ozbiljni traktor za vući ju.
Tak da dobro moram odlučiti kakva bude.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Najbolje bi bilo da se sve ovo preseli u temu vicevi, kao i postovi iz još nekoliko tema..
Zakaj? Jer ti imaš manju i misliš da je ona taman. Možda tebi je, meni nije ja se ne bojim veće voziti. I imam jako opasni traktor koji ju jedva čeka zakopčiti.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja imam 3 prikolice koje smo napravili plus dvije kupljene, raznih dužina i namjena, nemam se potrebe nikome dokazivati. A to čija je veća ili manja ostavljam za osnovnu školu. Moje prikolice su prilagođene snazi i težini traktora koji ih pogone, da sam htio veću mogla je biti još veća ali ja imam jadnog univerzala i njemu je i ova prevelika ponekad.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Onda zakaj misliš da je tema za viceve? Ti imaš to i tebe služi, ja oću isto da me služi i zato očem pravu kak Bog zapoveda, ja ih nebum 3 imal , nek jednu pravu. Ko te traži da se dokazivaš? Mislim da si malo prenglil. Previše si uzimaš srcu sve kaj tu piše.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Gore ide farba nova 🤭

A prikolica je trebala bit 8T.
Ali kad već delam imam s čega, napravil bum pravu, moćnu, snažnu, izdržljivu i veliku, da vide ovi kaj ne vjeruju kak se to da složit.Možda skuže da svi imaju igračke🤭Imam i traktor pravi za to i mora biti ko orginal. Samo evo sve polako ide ima stim posla. 😉

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
A koje gume pedu gore? Original od samoutovarne? Ili? Koje kamionske.
Koje su ti dimenzije sad te šasije?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Gume gore ideju 16 cola, nezmam koje su točno sad, ovaj okvir je sad 270x90 stim da još tu ideju poprek nutra 2 cijevi za cilindar.
E onda na ovo ide sanduk neki. Za raketu bu čisto dost.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Buš del duple gume? Kočnice budu složene ili samo ručna?
Stranice 40 ili 50 cm visine?
Pa daj neke informacije, skrivaš ih ko zmija noge. Proizvodnja se zahuktala, pa da ti na vrijeme ukažemo na greške koje bi se mogle pojavit 😎🔧🔧💪

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Buš del duple gume? Kočnice budu složene ili samo ručna?
Stranice 40 ili 50 cm visine?
Pa daj neke informacije, skrivaš ih ko zmija noge. Proizvodnja se zahuktala, pa da ti na vrijeme ukažemo na greške koje bi se mogle pojavit 😎🔧🔧💪
Ma to je dost teško primeni, info dati kad se sve mjenja iz sekunde u sekundu.
Ali nekak okvirno bi del 40 ili 50 visinu stranica, još neznam. Gume peju obične, 7,50-16 pišeju.
Bremze kak bum mogel napravit, možda i nikak za početak. Ali imam tu sve pa kak bu se kaj odvijalo tak bum delal. 🚀😉
@Kupljenec, bus delal kipercu?
Pripremil bum ju sad kad već delam, a cilindar mogu i kasnije stavit, samo narikvec bi kipala.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Fedre naboš del?
Pa je pametno je misliti unaprijed, pa rak složi pripremu i za nastavke, a za ve sikak prrporučam stranice 50 visine. Ko veli da moraš baš punu voziti..
Hmm na tehnostrojkama jednoosovinkama su 8,25x15 ak se ne varam. A dvoosovinke imaju 7,50x16..
Kiper obavezno složi, olakšal si budeš 1000%. Ferko ima izvod? Ak ne to se da kupit i sam zašarafiš, ne moraš nikaj kemijat 👍

Najnoviji postovi

Na vrh