Skoro svaki elektro motor može da bude i generator (nepouzdan ali može da radi) , znači dodaju mu se kondezatori i dođe do samouzbude i onda on postaje agregat , nepouzdan ali daje napon , a pošto je aparat obični transformator i njemu mnogo ne smeta promjena napona i frekvencije to je vjerovatno radilo
Inače i sam sam se nekada malo zezao sa tim stvarima ali od kako sam nabavio ''pravi'' agregat to sam davno potisnuo iz sjećanja
Kolega mi ima benzinski aparat za varenje hukvarnin i to sasvim lijepo radi , uz njega ima i pretvarač na 220v koji je ako se dobro sjećam snage oko 1kw i može da posluži sa bušilicu i malu brusilicu , inače jako dobra svar za intervencije na terenu
A u duhu teme , danas mi je otpao desni točak sa moje kardanske prikolice , stradao je ležaj i poluosovina se počela da izvlači iz svoje trube , normalno ja to nisam primijetio i onda je pukla poluosovina
prikolica je pala na zemlju sa preko 3 tone tereta u sebi , sreća nije bilo nikakve havarije a moglo je da bude pošto su mi i ljudi bili na prikolici