Zac, ako misliš koristiti ove teške cijevi za šasiju, napravi šasiju užom od sanduka.
Inače, kad već imaš takve cijevi, idealno bi bilo napraviti kipericu, barem u nazad. Nema smisla napraviti šasiju preteškom za malu nosivost. Naša prikolica ima nekih 650kg, a nosila je preko 4 tone pijeska, i to na relaciji preko 30km. Šasija je od I profila 100, pojačanog flahom od ispod, ima drvene poprečne tregere, drveni pod i stranice. Sanduk je širine 1600, a duljine 2850mm.
Pogledaj na koji su način napravljene prikolice za gnoj. Na takav način ju možeš napraviti i ti. Okvir poda od U profila 85 ili 100, poprečne prečke na svakih 40cm.
Ak nećeš kipericu, moreš napraviti ili H ili V šasiju, s tim da ti je cijev 100x150 dovoljna za rudo u oba slučaja. Uobičajena duljina ruda ti je 1100mm (od prednje stranice do centra oka).
Ja sam kratil rudo na prikolici za gnoj, no to se pokazalo promašajem.
Ako te zanima, mogu ti izmjeriti dimenzije te domaće prikolice, Tehnostrojke i prikolice za gnoj, pa onda odluči kaj i kak buš.
Glede kotača. Te dimenzije guma su totalni promašaj. Premale su promjerom, pa osjete svaku grabu, lako se zakopaju (radi malog promjera) i teško se vleku. I nije im baš neka nosivost. Prikladnije su za prikolice za male traktore, poput TV ili ovih japanaca, nego za tvoj traktor. Tebi 3 tone i nije neka nosivost, pogotovo ak napraviš prikolicu teškom.
Imal sam takav kotač na beraču, i u malom blatu je delal probleme. Dok sam ga zamijenil kotačem 10/75-15.3, bila je to druga pjesma.