• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Uopće nije bitno kojim postupkom se zavaruje i kojom debljinom elektrode ili žice sto se tiče kvalitete zavara. Kvaliteta zavara ovisi o dodatnom materijalu,pripremi zavara,broju prolaza,aparatu i podešenosti istog. Naravno tu dolazi u obzir i kvalifikacija zavarivača.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Sve je to meni jasno, ja sam o tome odavno pisal ako si primijetio, neki misle da je dosta zeti aparat u ruke i debelu elektrodu i švasat, a meni se smiju kad imam pripreme oko zavarivanja. Budimo iskreni 98,7% ljudi radi kak misli da je pravilno, i drže se toga. A žive u zabludi, al se nedaju uvjerit u kontra. Nema veze, ja zato radim polako po pravilu struke i pazim na sve. Meni se ne žuri nikam.
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Sve je to OK,ali u ako ćemo po pravilu struke onda tu postoje i neke norme. Znači vremensko ograničenje ili učinak. Da pojednostavnim, neka svatko radi onako kako najbolje zna i gdje ima najviše iskustva. I tako bu najbolje. Naravno ako se radi o nekom sam svoj majstor projektu.
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Ako imam adekvatan Co2 aparat onda bi to bilo najučinkovitijie riješenje

A ovo "korijen,bez " ne razumijem.
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Znači, kvalitetna priprema zavara se mora napravititi ma kako se ona zvala. A postupak tzv. Co2 je brži od REL
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,311
Kvalitetni su oba dva , čemu se mučiti elektrodama kad je co2 puno brži?
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
O kvaliteti postupka zavaravanja sam rekao gore u postu.Npr. Ako je prikolica složena,tj. bravarski kvalitetno pripremljena ,dobar zavarivač bi ju već zavario za vrijeme trajanja ove rasprave.
 

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
742
Brži je, a jel kvalitetniji?
Pa daj malo obrazloži onda, kakva priprema, kaj bi ti napravil?
Co2 je brži, ali nije kvalitetniji od rel-a. To je sigurno, pogotovo gdje je debljina cijevi ili profila veća.
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,473
MIG/MAG-om se zavaruju limovi debljine 40 ili 50 mm pa ne vidim razloga zašto nebi i prikolicu zavarili tak... Mislite da u Tehnostroju vare prikolicu elektrodom?
 

Najnoviji postovi

Na vrh