Hrva, bez ljutnje, al si ga nadrobil...
Da MAG ne valja, ne bi ga koristili...(i u brodogradnji).
S druge strane, većina tih zavara na šasijama ima veliki presjek i nemaju pojedinačno veliko opterećenje. Kritična se mjesta ionak dodatno ukrućuju, pa čak i da je koji zavar loš, ne bude loma.
Pogledaj samo čime ovaj zavaruje kritične zavare:
Od 18-te minute na dalje: MAG-om s punjenom žicom, a ne MMA (REL).
Na kraju, pitam se samo kak to priučeni majstori s iskustvom znaju bolje od ljudi iz struke?
Na ovom forumu, koji je mjesto iznošenja svojih stavova, spoznaja, iskustava idr. s punim pravom članovi mogu iznesti svoje stavove.
No međutim , kada stavovi ne odgovaraju činjenicama onda je to iznošenje neistina-da ne kažem drugi termin.
Te činjenice ili u drugom slučaju neistine, proizlaze u većoj mjeri od vlastitog neznanja tih koji ih iznose.
Ovo je bilo pitanje i otvorena diskusija o prednostima i nedostatcima postupaka zavarivanja REL i MIG postupka.
Ovo su citati kolega:
- Znači, kvalitetna priprema zavara se mora napravititi ma kako se ona zvala. A postupak tzv. Co2 je brži od REL
-Brži je, a jel kvalitetniji?
Pa daj malo obrazloži onda, kakva priprema, kaj bi ti napravil?
Obrazložio sam da je REL postupak daleko kvalitetniji postupak od MIG postupka i da je zavar kvalitetniji.
MIG je brži od REL-a ali zavar nije kvalitetniji.
ZJ- tvoja tvrdnja da MAG nije dobar.......u ovom slučaju ipak pričamo o MIG postupku zavarivanja
a o MAG postupku si malo bolje pročitajte kakav je to postupak, pa onda možemo razgovarati i o njemu.
Toliko površno baratate izrazima da je to prežalosno.
Kolega gore Tommy ne raspoznaje osnovne elemente zavarivanja pa brka elektrode........do te mjere da je to prežalosno.
Kolega ZJ, ovo ne govorim copy-paste-jući Google ili Wilipediju, po struci sam dipl.ing.metalurgije , radio sam u ljevaonici čeličnog lijeva, od
Tehnološke pripreme
Do izrade kalupa
Do izrade kvalitete ČL na elektropeći
Do čistionice
Toplinske obrade
Zavarivanja
Brušenja
Toplinske obrade
Čiščenja
Strojne obrade na predmjeru ili na konačnu mjeru
te isporuke
I to baš dijelova za brodograđevnu industriju, dijelova kormila za tankere
List kormila
Rog kormila
Statvene cijevi za Brodosplit, Uljanik, Brodotrogir
Dijelove brodskih motora za 3.Maj
Dijelove okretnih postolja za vagone i tramvaje za TŽV Janko gredelj
Dijelove od visokolegiranog mangana za gusjenice tenkova, za dijelove mlinova u rudnicima i kamenolomima, špiceve korpi za bagere
Ja sam to radio i pričam iz vlastitog iskustva i ne lupetam gluposti kao neki na ovom forumu.....
P.S Ako trebate kakav stručan savjet, voljan sam ga dati, te prenijeti i podijeliti svoje naučeno znanje kome ono treba.