• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Videl sam to😉gle imamo iste aparate, tak da nebu greške. Još kad mi ti atest napraviš za registraciju,stari moj pa opće bu mi ju žal mazat. 🤗😊

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
A kaj se kuhanja tiče to se buš moral dojti uvjeriti 😉nebuš gladan ostal sigurno.
Nisi skontal, ti si najbolji kuhar forumski ;)

Ja sam majstor za svoje potebe i preveć znam, jer za niš nemam cajta od silnoga posla.
Teško je ljudima objasnit da mi kaj znamo, tj kaj oči vidiju ruke delaju jako malo slobodnog vremena imamo.
Sad ide onaj smajlič kaj se po čelu tuče samo kaj ga trenutno nemrem najti među ponuđenima

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nisi skontal, ti si najbolji kuhar forumski ;)
Ma jesam🍺👌😇
Sad ide onaj smajlič kaj se po čelu tuče samo kaj ga trenutno nemrem najti među ponuđenima
Zakaj? 🤔Pa samo sam realan, nemrem reći nekaj kaj nije istina😉🍺

Dok vi tu pišete ja delam, polako al sigurno 😉to su mi oči videle a ruke delaju nemrem si tu pomoći.
Jednostavno sam se nafčili samo delat i delat, znam nije to nekad baš dobro, ali takva je navika, mene nije sram delat, ne bojim se polsla😉

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Mene je sad sve strah da to nebu dobro ak švasaš. Te cevičkice pusti na stran i zemi si pločevinu, ima Strojopromet 140 debljine i samo skrojiš van kaj ti treba, a more i s cijeloga pa je odma i pod gotov.Taman bu ti šasija blizu 18 tona pa ne moras puno tovariti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ZJ kolko si dugo kalač delal ti? 🤭
Da ne ispadam samo ja dugoročni majstor 🤭😂😅😇
A samo koliko dugo je kosilicu slagao,ako je i gotova :hahah:
Ja kad vidim kakvih sve stručnjaka imamo na forumu strah me prekidač na uparatu okrenuti.
Bi ja njih prodal, ali trebaju mi. Za svoje potrebe ja sebi zavarim da drži i izdrži :giggle:
Al se raspisali a nitko var da povuče :hahah:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ma svasta pisete a neobracate uposte paznju na detalje. Svaki detalj cini cjelinu, a svaki detalj ima svoju ulogu. Da se nevracam na citat, kolega Zj sto je stavio video obrade klipnjace cilindra, pa onaj cova radi sve naopako ili vam nije bitno sta radi ili neznate sta treba uradit. Ja sam tu kratko na forumu no pisat je jedno ali nesto napravit je drugo, a napravit kvalitetno je trece. Ja cu jos malo o videu tokara kolege Zj, pa onaj radnik je pred pocetnik struga, dali ste gledali sta tokari i. Kojim brzinama , kakve vernice iz noza, koko on radi ono je strasno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovako ja radim oblike sasije. Ovo su izbori matrijala i oblici profila. Ovo se vari kvalitetno. Ti imas losiji izbor matrijala, ali i od toga moze. Kolega Tomi sto je postavio video, je dobar da se vidi oblik sasija i koji se matrijali i profili koriste, a ne da se vide racunari i savremena tehnolohija kako obraduje matrijal. Sve se ovo moze isjeci ii rucnim bonsjekom, povarit najgorim aparatom, ali opet da bude vrhunskog kvaliteta. Kolega Kupljenac zauzet sam obavezama, a ti neces zurit pa ce tise neko dati smjernice, neradim sasije od cijevi te ti mogu dati pogresne upute a to neide.

Prilozi

• IMG_20210309_162434.jpg
    IMG_20210309_162434.jpg
    31.2 KB · Pregleda: 50
  • IMG_20210309_162516.jpg
    IMG_20210309_162516.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 50

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@smilan, fokusiral sam se na zavarivanje žicom na prilično kritični zavar.
A kaj je krivo u tokarenju? Tokaril je brzinom oko 90m/min, s keramičkim uloškom (pločicom). Ja to ne znam, pa mi, molim te objasni kaj je krivo i kak bi bilo pravilno. Nikad se ne zna, možda mi zatreba (y)

@MUHA , ne pričaj netočnosti. Koliko se sjećam, obzirom da je ono analogno sinergijsko upravljanje pogonom žice, rekel sam da se u tu elektroniku ne razmem, ali da je možda problem u kontaktima na šalterima. U elektroniku se ne petljam, jer to ne znam.
A glede vremena, iako sam doma, nisam bez posla kak se tebi možda čini. Nemam posel poput tvojeg, u kojem se vidi kaj si koji dan napravil...a mojem poslu od doma nikad kraja...
Ono kaj ne znam, ak mi je razumljivo, želim naučiti. Nije me sram pitati i hvala ti kaj si mi prenesel dio svojeg iskustva. Naravno da nemam iskustva u mehanici koliko ga ti imaš, niti ga budem imal. No, neke jednostavnije stvari ipak znam i sam napraviti.

Glede obnove japinog traktora, mislim da nigdje nisam rekel ili napisal da sam delal ono kaj nisam, niti da se kitim “tuđim perjem”, pogotovo ne tvojim. Nemam takve niti želje niti potrebe.

Vidim da me u puno poruka poklapaš i želiš prikazati bedakom i ljenčinom. Imaš neki problem ili sam ti ostal kaj dužan?
Reci, ne shvaćam zakaj...i čemu sve to???

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Zj, ja ono sto sam vidjeo nisam zadovoljn, da nebi ispao poucan video zato sam dao komentar. Tokarenje je lose, skidanjem kromnikl sloja trazi mnogo manje brzine, vecu dubinu i manji posmak, da sloj matrijala ispod nikla na sebi podize nikl i tako ga lomi pravi mikropukotinu kroz koju ide ostrica noza, i nesmiju da sijevaju varnicene. Emulziju koristi u srednje radu, kad je najtvrdje ne koristi, a i u zavrsnoj fazi na navoju je ne koristi. Od ovog spoja se netrazi zahtjevan var, moze se spajat i navojem, to je i jedan od nacina spajanja. Ovaj var nema slozenih sila, vec samo jedan pravac i dva smjera, bocne sile nepostoje. Klipnjaca je meki celik i krasi je masivnost. Varenje pogonsko nosive poluosovine je zahtjevan var, sile torzije i savijanja, to je samo Rel. A mozda grijesim jer nisam naucio fiziku iz sestog razreda, koko mi kolge neke savjtuju da je proucim.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh