• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice za razbacivanje stajnjaka

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Ova moja je Sipaova i nema tu mogučnost ,u jednom krajnjem položaju je najsporija brzina lanaca a u drugom najbrža,između imaš još par rupa i lanci se uvijek vrte u istom smijeru,to imaju noviji modeli možda.....

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
Ta mogučnost je jedino kod modela sa hidro pogonom lanaca. Stariji modeli imaju pogon na račnu, koji ide samo u jednom smjeru.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
nije istina,moj tetak ima staru pa ima tu mogučnost...i nije hidro pogon.

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Nije mi jasan sistem kako to može mijenjati smjer okretanja ako je to čisti mehanički pogon i kardan se vrti samo u jednom smijeru.....to je ostvarivo samo sa hidro prijenosom po mom mišljenju....

B

Bobo

Guest
E. ako bude mogucnosti, danas cu otici kod susjeda koji ima tu novu SIP prikolicu koja ima mehanicki prijenos, i ima rikverc...

Ako se bude moglo ista vidjeti sa slika, poslikat cu.

Mehanika sve moze, cak i vise od hidraulike, tako da pazite sto pricate ;)

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa mjenjač je mehanički,pa opet može šaltat u rikverc... ;) e tomislav,kažeš da si izvezo 90 kubika,a čime tovariš u djubretaru?

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Znači na reduktoru onom iza od prikolice ima neku ručicu?.Moja je starija i nema to......To bi morao biti mali mjenjač a ne običan prijenosnik kakav je kod tih prikolica.Imam kombinirku John Deere 410 i s njom sam tovario.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ne,ne ima naprijed da može s traktora okrenut u rikverc valjke

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Pa da,ta ručica naprijed mora biti povezana sa reduktorom iza .....pa znaš o čemu pričam ako si vidio sistem prijenosa kod SIP prikolice za stajnjak.....I onda u reduktoru on pomoču te ručice ubacuje u rikverc,jel tako?.....

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa ne znam,nemam djubretaru,ali vjerojatno je tako,ali njegova je ja mislim neka njemačka,mengele ili tako nešto..

B

Bobo

Guest
Eh, danas nisam mogao poslikat sistem, nit se o njemu raspitati, jer gazda nije bio kod kuce, a prikolica zagradjena balirkom i prevrtacem sijena...

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Ja cijelo vrijeme pričam o SIPU a sada ti meni kažeš da govoriš o nekoj njemačkoj.....

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Evo slike kako ja vozim gnoj
Prikolica mengele 4.5 tona, 6-7 m3
Ja ne mogu vrtjet valjke u rikverc ali mogu letve na podu.
Nemojte zamjerit na čistoči prikolice.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
je ratarko,smrdi,ali da znaš šta taj gnoj radi od zemlje...pogotovo ovčji;pretvara ju u tlo kakvo možeš samo poželjeti...
evo i moje ovčare,danas sam počeo čistiti...8 m je dugačka i oko 1 m visoko djubre... :wink:
Obrisan neispravan link.

Å

Željko

Guest
Ne samo to, kada prodaješ gnoj onda novci jako mirišu!!! GOOD SMELLS! :D

R

Ratarko

Guest
Hehe , znam ja kako SHIT smrdi , nisam ja iz grada .

@abrkili
Jel ti njima tu hranilicu onda podižeš kako se gnoj pod njima gomila ?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa naravno ,mor se podizati...i nemoj misliti da je to zapušteno,to je takav način držanja,tzv. duboka stelja..e stvarno čuda radi taj ovčji gnoj(najjači gnoj),prorahljuje zemlju nevjerojatno,to bi tebi ratarko trebalo...

Najnoviji postovi

Na vrh