• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice za razbacivanje stajnjaka

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Po meni netrebaju imati jednak razmak samo da su sve na broju, a u getribu može i tekuča mast bitno da je masno

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Na broju su, samo mi se na jednoj zakrenuo vijak pa prodje kroz kariku i otkači se letva. To mi se baš ne sviđa..

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
E to moreš zamijenit šaraf komplet jer ako ti se letva prepriječi biče belaja i to grdog. Jel imaš gdje za kupit šaraf podlošku i maticu

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kupio danas od Sipove, slično je. Kad bi našao original šarafe zamijenio bi sve.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Jel to 4 t Welgerica ?
Ja sam ove godine kupio isto Welgera od 6 t. Radio sam 2 dana s njom, razbacuje ko luda, dosta brze vrti vitla i sire razbacuje od Sip Orion 60.

Odlična je, lijepo baca da i letve dobro vuku. E sad samim tim što se valjci brzo vrte kamen udari u šajbu samo tako što nije dobro.. Radim na nekih 1200-1300 obrtaja sa Zetorom.

Jedino su mi pustila 3 semeringa od njih 4 na valjcima, jel problem to zamijeniti?

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Na Sip orion 60 sam razvaljivao citav pogon vitlova 2 puta. Jest da ima posla ali nije puno komplikovano. Bio panj u djubretu i polomio zupcanike.
Kad sam sklapao nasuo novo ulje i 3 kg polutekuce masti.
Na Welgeru jos nista nisam pokvario tako da nisam dirao nista.
Ako ne curi puno dospi i ti malo ulja i masti i tjeraj. Svejedno ne radis svaki dan sa njom.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Kako smo krenuli raditi tako redom i problemi..

Ekipa koje ulje ide u getribu koja pogoni valjke? Vjerovatno hipenol? Jedan semering mi je pustio..

Drugi problem raspored letvi nije jednak, ja bi to sad popravio pa me zanima jel trebaju sve letve imati jednak razmak? Ili da najbolje ne diram to..
Di si nabavio prikolicu, ja bi trebao takvu ili cak i vecu.... od 6t Bi bila taman

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Rakovec.. Mogli smo i mi veću 6245 se igra, ali limit su nam bili €€€.

Prati oglase oko Zeline bude uvijek neka.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ma nije tajna, 2 200€ s dovozom. Bila je jedna mengele vr 6t s 4 valjka, to je top prikolica.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Takvu i neku 6t trazim da budem brzi, sad sa sip 4t traje i traje, a mogu samo sub kad sam slobodan ili GO

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Koliko onda stane u nju i kako valjci to progutaju? Moju kad ovako natovarim traje dosta dok izbaci posto se sve nagura na vrh valjaka. A i mislim da bi se sve raspalo od tereta.
Ajd slabije je konstrukcije od ovih malo vecih...
IMG_20210227_090408_0.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Pa ti pretovaraš.. Ove 5-6t imaju više valjke od te tehnostroj po meni. A puno ih ima da nemaju gornje stranice.

Ja koliko sam vidio 4-5-6t imaju sličan sanduk, razlika je što veće imaju duple stranice.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Koliko onda stane u nju i kako valjci to progutaju? Moju kad ovako natovarim traje dosta dok izbaci posto se sve nagura na vrh valjaka. A i mislim da bi se sve raspalo od tereta.
Ajd slabije je konstrukcije od ovih malo vecih...
View attachment 43668
Jel svaka tako puno ili? Dobro si ju namazao. Jesi ima kvarova kad ju tak tovaris.

Ja sam sipovku tak par puta i nije bilo dobro. Dosta toga sam potrgao...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Manje vise svaku tako tovarim...na cca 150 prikolica dva puta mi je preskocio lanac. Sad sam stavio nove lancanike pa cu vidit kad krenem u izvoz.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ja isto imam oko 150 komada godisnje... pa cu potraziti tehnostroj, svi ih hvale

O

ObrisanŽ28

Guest
Što napraviti lanac mi se rastegao.
Samo jedan e sad dali da skratim ih obadva.
Preskoči svako malo.

Najnoviji postovi

Na vrh