• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice za razbacivanje stajnjaka

Konjokradica

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
105
Zbog cega mi pucaju sarafi na letvama i letve savijaju?
Majstor sve mijenjao prije 4 godine,novi lanci,nove letve,sarafi, i stalno mi se to dogada
TO
20251113_135415.jpg
I to
20251113_135421.jpg

Cak mi jedanput otislo u gumu i moral sam mijenjati,
Sip orion 60 pro

Posljednje uređivanje od moderatora:

jacko

Aktivni član
Premium
Tu od
4 Ruj 2014
Poruka
133
Ili preskoči lanac pa se malo zakrene i onda zapne za razbacivače na prijelomu kad ide ispod poda..

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,521
Mozda su preširoka u odnosu na orginal i zapanjujuće za šasiju, pogotovo ak se malo istegnuo lanac...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,753
Ne znam kako je kod sip-a ali ja sam kod svoje mengele skužio da zapne u nosać kuke i tu mi radi svake godine probleme. Sad sam složio vodilicu jer nisam stigao mjenjati letve kad je bio odvoz i za sad radi bez problema. Najvjerojatnije da negdje zapne na šasiji, ako su predugački lanci oće naprijed zapeti u prolasku sa gornje strane preko lančanika.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,354
A u kakvom je stanju pogonski zupčanik, da nije poderan pa lanac preskoči i zakrene letvu?

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
290
Kod prikolica koje imaju transportne lance super bitne su dvije stvari:
prvo - oba (ili više lanaca) moraju biti sa istim brojem članaka jer u suprotnom će biti različita brzina lanaca (ako su na istim pogonskim osovinama) i to će dovesti do lomova.
drugo - lanci moraju biti sa parnim brojem članaka, jer će se u suprotnom lanci u pogonu uvijati i trgati letve. Obavezno uvijek skraćivati lance (oba ili više njih) odjednom za dvije karike. Pretpostavljam da je to ovdje slučaj, lanci se uvijaju u radu radi neparnog broja članaka, nije se vodilo računa o tome prilikom montaže. Točno prebrojite karike (znam da je malo problem jer su lanci dugački) i svedite ih na parni broj.

Najnoviji postovi

Na vrh