• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
Dobar cirkular, nego nema štitnika (blatobrana) ni kad se reže na stolu ni na ''jarcu''.
Jel nebaci piljevinu u oči?
Ili to još treba zašarafit..

nisam slikao, možda je Grof, ali svi mogući štitnici su pripremljeni za ugradnju!!!!!!!!!!

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117
nisam baš u cirkularima ali ovaj mi se čini dobar drugo nemogu reći dok ne vidim. GROF zašto ne podigneš na hidrauliku drva kad vučeš da stvoriš pritisak na zadnje kotače? probat cu stavit slike ako uspijem

G

GROF

Guest
., lipi pozdrav dragim mojim forumašima!
.,fala od samoga srca i iz dubine duše na dobrim i iskrenim komentarima!!!

., prijatelju DDalibore!., fala ti doneba za pokeljene slikice., posebno fala za filmić!!!., svakako čekam još ku slikicu otebe od onoga traktorića ča ga spominješ u prijašnjim postavama., ujedno te molim samo da ispraviš marku motora., prijatelju moj!., onaj motor ni od SLAVIJE., već je LOMBARDINI 30 ks ko na tvome tomi., g.p.1998., radi kod čovika kaj ima gradjevinsku firmu., dopeljan u tvornicu na reparaturu; piksiranje sredine i volana - mehanički volan, zamjena guma, felgi, haube - pokrova motora, zamjena ulja svih, zamjena sjedala, zamjena pokidani - potučeni lampi, popravak elektičnih kablova., motor odradio; 4500 radni sati bez generalke i još uvik radi dobro, sve samo poštelano, nikakovi ozbiljniji kvarova od ovih navedenih!.-
., svakako prijatelju moj DDalibore čekam još jednu slikicu od pluga tvoga sa orginalnom "nogom" stabilizatorom!!!., hehehe...

., da nenabrajam svakome od vas pojedinačno forumaši moji!., evo samo par natuknica od mojih spoznaja i saznanja a vezano za cikular!!!

., dragi moj svite ovo je bilo testiranje., rekli bi naši susedi Slovenci! TESNI MODEL., probali smo pilit - rezat drva sa najslabijim traktorićem 18 ks, otkvačen je od traktora samo iz razloga ča je proba a da se vidi koliko je stol cikulara stabilan?!., rezali smo drvo hrasta kvrgavog - hrgavog ili kako neki od nas to zovedu?., probali smo rezat sa pilama - cikularem od; promjera OKO 55 cm, 65 cm i 75 cm i to sa starim i tupim pilama - cikularem, probali smo sa malim gasom, srednjim gasom i full gasom, probali smo u sporim i u brzim okretajima,... ZNAČI narode moj! ovo je testiranje!!!., oklopi, zaštita rezne ploče - pile - cikulara i kako ki već zove ovo gov*o?., sve postoji, sve se mora zašarafit, pa ako neznate ili ako samo predpostavljate - NEKI, hehehe., svakao ćemo ga i ofarbat još!., a pojedinci moredu samo pogadjat u ku boju!!!., hehehe ...

aj Bog!., p.s.,,, cikular ove dane dolazi kući i moraćemo ga zaljat., a nebi bilo loše kada bi se sabrali kodmene u mome dvoru!.-

G

GROF

Guest
Originalan nije, jer to već dugo postoji, ali da je lakše piliti - je!
Kolika je to pila: 700 ili 800mm?
Nekak mu je premalo dva remena za nju.

Traktorčić ima prednji zglob: veliki plus
Nagibanje volana: poboljšana ergonomija, još jedan plus.

Grofe, kad cirkular stiže k tebi da se pogleda uživo? :)

., forumašu ZJ! CIKULAR JE ORGINALAN!., je.ote., pa ti bi i za novoga golfa VI
rekal - napisal da ni orginalan jer se ko foll dugo dela ili postoji., no coment ...
... pilit ni lako kada se mora pilit., lako je samo kada se pomalo pili PAN!!!
... ni ni 7 ni 8., već je; 55, 65, 75, ... stare i tupe., testiranje! ...
... ni premalo dva remena!., dela se u HR!, da se dela u SR onda bi bilo tri.-
... traktorić sa prednjim zglobom je; VELIKI MINUS!., bižidu brzine; L - D .-
... nagibanje volana delalo se celi proizvodni vijek tvornice traktora tomo vinković, TT, prima!., ALI., uvik taj je.eni ALI i SAMO po narudžbi, želji, volji, novčićima kupca., ergonomije na traktoru ni., zato se zove traktor, nema plusa dok moraš delat po brigu, dragi, kamenjaru, žbunju, draču, ...
... cikular dolazi ovaj tjedan?!., može gljedanje uz uvjet dela - rezanja drv., čekamo snig iz Kapele da se preseli u mesto!...:partyman:...

., Bog!., čitamo se., a moraćemo i vo čudo od cikulara zaljat!!! :drinkers:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Mogao bi stati kod mene i ispiliti koji metar za probu....:rolfer:
Uzmi si odmah čepiće za uha,tako velika šajba sigurno jako zvoni

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
.,
., prijatelju DDalibore!., fala ti doneba za pokeljene slikice., posebno fala za filmić!!!., svakako čekam još ku slikicu otebe od onoga traktorića ča ga spominješ u prijašnjim postavama., ujedno te molim samo da ispraviš marku motora., prijatelju moj!., onaj motor ni od SLAVIJE., već je LOMBARDINI 30 ks ko na tvome tomi., g.p.1998., radi kod čovika kaj ima gradjevinsku firmu., dopeljan u tvornicu na reparaturu; piksiranje sredine i volana - mehanički volan, zamjena guma, felgi, haube - pokrova motora, zamjena ulja svih, zamjena sjedala, zamjena pokidani - potučeni lampi, popravak elektičnih kablova., motor odradio; 4500 radni sati bez generalke i još uvik radi dobro, sve samo poštelano, nikakovi ozbiljniji kvarova od ovih navedenih!.-
-

da prijatelju u pravu si potupno što se tiče tog traktora....., sve znaš kao enciklopedija tome he he..., ja sam ti tad bio i još sam uvijek pod dojmom same tvornice i svega što se tamo može vidjeti, pa su mi te neke pojedinosti totalno promakle....
evo navedenog traktora, slike su mi ispale dosta loše....

dsc00464o.jpg

dsc00463h.jpg

dsc00465n.jpg

G

GROF

Guest
Mogao bi stati kod mene i ispiliti koji metar za probu....:rolfer:
Uzmi si odmah čepiće za uha,tako velika šajba sigurno jako zvoni

., fala za poziv!
., netreba žabu u vodu tirat!., rekli bi kodmene u mojoj Liki - Jezerani!., ali cikular bećari vozidu u Ogulin - Primin skladišni prostor i tamo ću ga preuzet., a cikular bi mogal rezat i na tvoju strojčugu od kultivatora!., a ki zna?., možda se zaletimo i dotebe na cugu., onako uz "put"! kad ti već nisi svratil kodmene!., :rolfer:

., šajba je nova i neće zvonit!., čepiće za uva nekoristim jer sam gluv!.,
hehehe!., :)

., prijatelju DDalibore!., fala za slikice., eto i ti si mi priznal., tvornica svakoga ostavi pod nekakovim dojmom., evo ko i mene., valja je to nostalgija ili ki bi ga znal ča?., ljubav za tom gvoždjurijom i smradom strugotine, gorenoga ulja, prašine, ... ma geni su čudo!., nis zabadav ja imal pradijeda KOVAČA!!! :heart:., a ti prijatelju moj!., strojar školovani!!! :idea:., tako da?!... :heart: ... Bog!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
., fala za poziv!
., netreba žabu u vodu tirat!., rekli bi kodmene u mojoj Liki - Jezerani!., ali cikular bećari vozidu u Ogulin - Primin skladišni prostor i tamo ću ga preuzet., a cikular bi mogal rezat i na tvoju strojčugu od kultivatora!., a ki zna?., možda se zaletimo i dotebe na cugu., onako uz "put"! kad ti već nisi svratil kodmene!., :rolfer:

., šajba je nova i neće zvonit!., čepiće za uva nekoristim jer sam gluv!.,
hehehe!., :)

., prijatelju DDalibore!., fala za slikice., eto i ti si mi priznal., tvornica svakoga ostavi pod nekakovim dojmom., evo ko i mene., valja je to nostalgija ili ki bi ga znal ča?., ljubav za tom gvoždjurijom i smradom strugotine, gorenoga ulja, prašine, ... ma geni su čudo!., nis zabadav ja imal pradijeda KOVAČA!!! :heart:., a ti prijatelju moj!., strojar školovani!!! :idea:., tako da?!... :heart: ... Bog!

E,da barem ovaj tjedan ne radim popodne,bilo bi..:partyman:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,505
., forumašu ZJ! CIKULAR JE ORGINALAN!., je.ote., pa ti bi i za novoga golfa VI
rekal - napisal da ni orginalan jer se ko foll dugo dela ili postoji., no coment ...
... pilit ni lako kada se mora pilit., lako je samo kada se pomalo pili PAN!!!
... ni ni 7 ni 8., već je; 55, 65, 75, ... stare i tupe., testiranje! ...
... ni premalo dva remena!., dela se u HR!, da se dela u SR onda bi bilo tri.-
... traktorić sa prednjim zglobom je; VELIKI MINUS!., bižidu brzine; L - D .-
... nagibanje volana delalo se celi proizvodni vijek tvornice traktora tomo vinković, TT, prima!., ALI., uvik taj je.eni ALI i SAMO po narudžbi, želji, volji, novčićima kupca., ergonomije na traktoru ni., zato se zove traktor, nema plusa dok moraš delat po brigu, dragi, kamenjaru, žbunju, draču, ...
... cikular dolazi ovaj tjedan?!., može gljedanje uz uvjet dela - rezanja drv., čekamo snig iz Kapele da se preseli u mesto!...:partyman:...

., Bog!., čitamo se., a moraćemo i vo čudo od cikulara zaljat!!! :drinkers:

Grofe, ma nemam ja nikaj protiv tvoga cirkulara, dapače!
On je originalan u Priminoj izvedbi, čak štoviše taj tvoj je UNIKAT.
No, takvi cirkulari s otklopnim i nagibnim stolom postoje odavno. Evo ti PRVI, DRUGI i TREĆI primjer.
Mislim da za pilu >600mm su dva remena premalo, pogotovo s malim promjerom remenice i manjim obuhvatnim kutom. Susjed mi ima traktorski cirkular i mislim da remenica ima 4 utora za remene.
Ako ti kupuješ pilu, svakako kupi pilu Kordun Karlovac, tip zuba KV.

Za ovo glede Tomeka i iskakanja iz brzina nisam znal. Čuj, ipak si ti TV doktor. Znam samo da mi se sviđa to kaj se volan ne naginje.

Glede Golfa - neću komentirat (jer su mi svi ionak isti... :) )

G

GROF

Guest
Grofe, ma nemam ja nikaj protiv tvoga cirkulara, dapače!
On je originalan u Priminoj izvedbi, čak štoviše taj tvoj je UNIKAT.
., TOČNO!!!

Ako ti kupuješ pilu, svakako kupi pilu Kordun Karlovac, tip zuba KV.
., TOČNO!., Kordun Karlovac!.-

Za ovo glede Tomeka i iskakanja iz brzina nisam znal. Čuj, ipak si ti TV doktor. Znam samo da mi se sviđa to kaj se volan ne naginje.:) )

., forumski maheru!., ZJ!., tomek NE ISKAČE IZ BRZINA!., nego mjenjač, šeta - ručice brzina., ide LIVO DESNO., ZATO SAM NAPISLA; L - D., kako god se traktor kriće po kosinama i rupama - jamama, neravnome terenu., SI razumil NE!.-

aj Bog!., čitamo se dragi moji forumaši!, a slikica, slikica ima još puno-puno!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,505
., forumski maheru!., ZJ!., tomek NE ISKAČE IZ BRZINA!., nego mjenjač, šeta - ručice brzina., ide LIVO DESNO., ZATO SAM NAPISLA; L - D., kako god se traktor kriće po kosinama i rupama - jamama, neravnome terenu., SI razumil NE!.-

aj Bog!., čitamo se dragi moji forumaši!, a slikica, slikica ima još puno-puno!
Aha, jesam. A zato AGT ima onu "šarajzl" ručicu u sredini ispod volana.
Hvala!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ama mrdaju se rucic i u onoga sam okod ovaga sa prednjim zglobom is dalje od rucica pa za to inace me zanima jedna stvar da li kdo novih prima je isto mjenjac sa svim uzubljenim zubcanicima i sa onim sranjem od kljuca koji ubravljuje jednu po jednu brzinu ili je to kao kod ovih ostalih trakotra

G

GROF

Guest
., poštovanje!., lipi pozdrav mojim dragim forumašima!
., evo još par slikic od cikulara., svakako i slikice od pumpe - glave volana ili kako se već zove?., za moga forumskoga prijatelja zbaliju!!!., i nekoliko slikica crvenka sa reparature - dijelomične drito iz tvornice prima!!!
dscf0027i.jpg

dscf0029z.jpg

dscf0030l.jpg

dscf0032r.jpg

dscf0033i.jpg

G

GROF

Guest
., pa još malo slikica o sklapanju i probanju - testiranju cikulara!!!
., baš za inat svima., :rolleyess:
dscf0001p.jpg

dscf0002j.jpg

dscf0018d.jpg

dscf0020h.jpg

dscf0021o.jpg

G

GROF

Guest
., pa još malo slikic o cikularu i probanjima!
., eno tamo u pozadini vidi se stara prikolica; tp-2,5 t nosivosti!!!
dscf0022b.jpg

dscf0023fy.jpg

dscf0024d.jpg

dscf0025f.jpg

dscf0026c.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E pa ovaj cirkular je stvarno špica :supz: . Grofe, pogodak u puno!

Još me nešto zanima. Korito ti opruga vrača u prvobitan položaj i drži ga od šajbe. Jel to dosta fiksno stoji da ono, kad ložiš drvo u korito nebi se pomaklo prema šajbi, ako malo grubo baciš drvo. Ili možda ima još nešto što blokira korito kad ložiš?

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
bravo Grofe za slikice, odlične su ispale, slikano fotoaparatom i mirnom rukom kolege orsica..:)
cirkular će biti odličan, tvoj tt sa 30 ks će to tjerat bez nekih velikih problema, samo dobra pila i šišaj...i naravno dobra drva :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Samo nemoj da ti šajba bude kao ova na slici..:rolfer:
Ili se praviš ili ne znaš .Šajbe velikog promjera imaju problema s grijanjem po obodu pa se izbace .
To riješavaju vađenjem zubiju i (ili)zarezivanjem prema centru .

Najnoviji postovi

Na vrh