• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Ova pila na slici je za paranje, tj. uzdužno piljenje trupaca. Za poprečno piljenje drva preporučljiva je pila sa manjim zubima, jače razvedena.

B

BAGERISTA

Guest
GROFE

Svaka čast pod broj jedan na slikama,,,koje si metnuja tu da svi vidimo,,,kad se malo pogleda,,vrhunski odrađen posao,i složen cirkular,,još kad se udari boja,,ima da bude sasvim druga priča,,onda dobije i na izgledu..........:prayer:

Par slika nazad,,vidio sam crvenog tomu,,i mogu samo reč da super izgleda....

Vidim da ste probali svakako pilit,,,i da se pili od gore,,šta me je posebno fasciniralo jer vidim da je nož(šajba)velikog promijera,i da se može pilit dosta debele komade..ali moram priznat sa zadnje slike,,kad sam vidija da fali po pola zubi i to ne jedan-nego više njih za redom,,,onda je super složen.........i nema se šta govorit više oko njega..

Da ti zahvalim još jednom na pozivu,,,i ugodno si me iznenadija,pa stoga ljep pozdrav i čujemo se........

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Ova pila na slici je za paranje, tj. uzdužno piljenje trupaca. Za poprečno piljenje drva preporučljiva je pila sa manjim zubima, jače razvedena.

Aha,to nisam znao..:scratch

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
dsc00434n.jpg

dsc00435oz.jpg

dsc00437hi.jpg

dsc00438v.jpg

dsc00439n.jpg

dsc00440i.jpg

G

GROF

Guest
E pa ovaj cirkular je stvarno špica :supz: . Grofe, pogodak u puno!

Još me nešto zanima. Korito ti opruga vrača u prvobitan položaj i drži ga od šajbe. Jel to dosta fiksno stoji da ono, kad ložiš drvo u korito nebi se pomaklo prema šajbi, ako malo grubo baciš drvo. Ili možda ima još nešto što blokira korito kad ložiš?

., poštovalje!., lipi pozdrav dragi moj prijatelju Petre!

., TOČNO!., apsolutno si u pravu po pitanju? čvrstoće korita., inžinjer sa majstorima stavio je najprije jednu oprugu - feder., pa je onda dodao još jednu oprugu - feder radi bolje čvrstoće - krutosti korita - kadice, baš iz ovoga razloga kojega si ti dobro snimio i predvidio - opisao!
., svakako, fala ti za dobre komentare i pozitivnu energiju ku nesebično širiš kadi god da se pojaviš?., ili pismom ili glasom ili svojom plemenitom osobnošću!!!, fala!.-
., prijatelju forumski BAGERISTA!., svakako puno fala na tvojim dobrim, orginalnim, plemenitim i iskrenim komentarima, pozitivnoj vibri ku širiš!, fala!
., prijatelju, rodjo! VranićD!!!., fala doneba na pokeljene slikice iz akcije spašavanja drv iz ljute i mračne šume!...:prayer::prayer:

., Bog!., moj narode., čitamo se ...

B

BAGERISTA

Guest
E ovo se zove,nakrcat prikolicu s drvima,,,i ja se sijetim da smo mi nekad krcali i to slagali ko kutiju od šibica,,,da stane čim više jer se po drva odlazilo dosta daleko................:prayer::prayer:svaka vam čast..

Ali ima i traktor šta potezat,,,kad je ovako ljepo složeno..:p:p

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
prima tt 840 + UP 90

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=SKpRIi_FeXc[/YT]

Tesni drajver neka veli više :D

S

staffmen

Guest
kak se ponasa traktorcic pod ovakvim teretom?!
jel drhti?!:mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

bez utega traktor se ponaša ko magarac,
kad kreneš i stisneš naglo kočnicu imaš osjenčaj da bude se bude zapičio na kljun.
sa tim utovarivačem mora obavezno iti na zadnju hidrauliku protu uteg od cca 300 km po mojoj procjeni...

S

staffmen

Guest
kad kreneš i stisneš naglo kočnicu imaš osjenčaj da bude se bude zapičio na kljun.
sa tim utovarivačem mora obavezno iti na zadnju hidrauliku protu uteg od cca 300 km po mojoj procjeni...

:lol::lol::lol:
bitno da ide...
pa da kolko vidim bilo bi dobro napravit neki protuuteg.
vidim da prima to prodaje al...
to se sve doma napravi od jedne manje bacve i par komada zeleza.
a moze se i ofarbat da lepse zgleda:p:supz:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
sa tim utovarivačem mora obavezno iti na zadnju hidrauliku protu uteg od cca 300 kg po mojoj procjeni...

Ček, pitanje je bilo za prikolicu, kako ide s punom prikolicom, pa nemože s njom na kljun ipak je jednoosovinka..

A za teg, pa mislim da ima grof nešto, pa nije on od jučer

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ček, pitanje je bilo za prikolicu, kako ide s punom prikolicom, pa nemože s njom na kljun ipak je jednoosovinka..

A za teg, pa mislim da ima grof nešto, pa nije on od jučer

Pardon!, moja isprika, ja sam mislio da ti pitaš kako se traktor ponaša sa prednjim utovarivačem, jer sam gore stavio video sa Gudovca.
Postav iznad tvojeg pitanja, još jedanput moja isprika na mojem krivom odgovoru...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Nema frke, kad sam odgovarao nije bilo videa pa..
Hm, a kako ide s utovarivačem ljepo je pokaza grof kad je čistio snjeg, čvršći je nego što izgleda.

G

GROF

Guest

., umjetniče! štaffman!?
., ča si ti mislil?, i na koga si mislil?, kada si postavil pitanje?, U SVEZI GLEDE I ČEGA?., pod kojim teretom?., jel drhti!?., ko?, ča, mi?, ki?, ... drhti DA ko kitica u guzi!..., :lol:

., forumski prijatelju zbalija!., fala ti doneba za filmić o utovarivaču!., malo šteka, ali dela!, fala!.-

., pozdrav forumskome prijatelju Petru u predivnu!, zlatnu!, zemlju Slavoniju!

., Bog!., moj narode čitamo se ...

S

staffmen

Guest
., umjetniče! štaffman!?
., ča si ti mislil?, i na koga si mislil?, kada si postavil pitanje?, U SVEZI GLEDE I ČEGA?., pod kojim teretom?., jel drhti!?., ko?, ča, mi?, ki?, ... drhti DA ko kitica u guzi!..., :lol:

., forumski prijatelju zbalija!., fala ti doneba za filmić o utovarivaču!., malo šteka, ali dela!, fala!.-

., pozdrav forumskome prijatelju Petru u predivnu!, zlatnu!, zemlju Slavoniju!

., Bog!., moj narode čitamo se ...

grofe mislio sam kako se ponasa kad vuce ovak punu prikolicu....
kak mu ide po travnatom terenu, dal ima dost snage za to?!

za utovarivac znam da je cvrst pregledo sam sve filmice koji su postavljeni tu.
vidim da snjeg gura bez problema.
nego, imas ti kakav protuuteg!?

kad zagrabis kolko ide dal ga važe prema napred!?

ljep pozdrav:supz:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Eto Grofovog utega za Primu. Prikopča on to na zadnji kraj traktora i onda udri sa utovarivačem gde god treba :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
:scratch Grofe, sad kad dobro pogledam ovaj tvoj uteg, vidim da je napravljen iz U profila. Baš bi mi neki takav komad slične dužine trebal :? Koje je širine? Ah nemoj se trudit sa mjerenjem. I da ga imaš viška, daleko si ti od mene.:mad:

Ipak znam to: da imaš koji komad višaka na lageru ti bi to rado pedjelijo samnom :D.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Baš gledam ovi remen na cilkularu , gadno je mali .
Jedna ,rekli bi orginal mašinerija s motorom od 7 kw ima 5 komada širine 17 mm .
Još bi PRIMAnim inžinjerima oprostio širinu ali dužina remena je jako bitna kod takvih prijenosa .
Uspodredbe radi ovo je motor od 7 kw , motor takve snage i ovakvom pilom se može slikati kao i čikenlaver s organskom poljoprivredom :toimonster:
Jedino ako to nisu neka japanska remena ali meni više smrdi njihovo kinesko porijeklo .
Sve je to pisalo u mojoj knjigi samo vrak ih spalil , tko bi jih sve pročital .
Deca puno je to bilo štiva za moje bolesne oke .
Iu najmanju ruku sam se nadao da bude i neki sigurnosni sitem , min. ovo .
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=esnQwVZOrUU&feature=related[/YT]

slika2_eb57e.jpg

G

GROF

Guest
grofe mislio sam kako se ponasa kad vuce ovak punu prikolicu....
kak mu ide po travnatom terenu, dal ima dost snage za to?!

za utovarivac znam da je cvrst pregledo sam sve filmice koji su postavljeni tu.
vidim da snjeg gura bez problema.
nego, imas ti kakav protuuteg!?

kad zagrabis kolko ide dal ga važe prema napred!?

ljep pozdrav:supz:

., lipi pozdrav! poštovanje forumašu; staffmen!
.,fala za konkretno pitanje?!., eto isplatilo se moje sprdanje!., oprosti, jednostavno popizdim odma i na prvu kada čovik nešto pita?, a ustvari nezna ča pita i ča bi til u životu., e onda ja istina i Bog!., reagiram još onako munjenije ko ča si i sam mogal isčitat iz moga sračkanja., to je jedno., a drugo je svakako i to., evo, odma ti prigovaram ko i stotinama drugim!., pa kakovo si ovo jime - nadimak - nik sebi dal???!., pa ja jednostavno nekužim - nerazumim ovaj naš današnji svit., a nimamo drugoga., pa narode moj! ča se vi sramite?., sramite sebe i svoga?., kada dajete ovakove ružne nadimke - jimena?, pitaj samoga dragoga Boga! čije kraćenice, umanjenice, prevoditeljice, ... koristite., pa onda ova dupla slova., ma ono!., ni reči ni komentara. ...

., pa moj traktor se sa vom prikolicom ponaša ko i svi dosada!., ovo je već šesti tome i treća orginalna prikolica!., imal sam onu od jedne tone nosivosti ča ni bila kiperica., a sa njom smo vozili uvik oko dvi tone., pa smo imali onu dvi i pol tone nosivosti, kipericu a uvik smo je tovarili barem tri tone., evo sada imamo ovu od jedne i pol tone - kipericu., i ono mogu reć da je uvik u nekakovome pretovaru!., i da me ide kontrolirat ekipa iz Min.prometa sa Prometnom policijom zajedno., evo mi kazne za pretovar., jer moredu i mene poslat i metnut na vagu isto ko i svaki kamion - teretno vozilo.-
., eto, ovo smo sada zaključili - razjasnili barem ja mislim tako!
., po pitanju prednjeg tovarača nima problema ako si na idealnom ravnom., ali., ali kodmene u Liki., ali i svud kadi se nešto dela opreza nikada dosta., lako bi se mogal prevrnut., svakako mora bit zadnji teg - uteg kaj onda drži., ali., ali isto tako i sa njim treba pazit!., opreza nikada dosta., svaka dizalica, tovarač, viličar, ... prevari te u jednoj najmanjoj sekundi!., moj tomica čisto pristojno dela sa njim i mogu pisat iskreno ko i sve dosada., prezadovoljan sam!., iako sam ja osobno bil protiv toga prednjega tovarača., a glavan spika mi je bila., ma ča je 100 - 200 - 300 kg - kil., ma to je niš, a isto tako su komentirali i svi moji pajdaši., sve dok mi jedan moj prijatelj ni rekal istinu!., gorku., ali istinu!., pa prijatelju moj., kaže meni moj prijatelj., pa ča ti nisi invalidan osoba i nemoreš nosit puno vise od neki 20 - 30 kg., kil?., pa ja mu potvrdno odgovorim da DA!., a on mi kaže., čekaj malo., pa koliko ljudi onda moraš sabrat kada nosiš neki teret od 100., 200 kg - kil!???.,:?:., ja ono malo zastanem - promislim - mućnem livo - desno!.,:idea:., prodano!., kupujem prednji tovarač!., i vjeruj mi!!!., nemogu ni zamislit da sada nemam tovarača?., i ne da meni treba skoro svaki dan., nego i svim mojim dragim ljudima oko mene i te kako koristi!!!... MISLIM DA SAM TI BAREM MALO RAZJASNIL!., UBUDUĆE BUDI KONKRETAN KO ČA SI BIL SADA!!!., prijatelj firemanpetar ti je sve lipo objasnil i slikom podkrepil!!!., Petar fala!.-

., prijatelju firemanpeter!., fala doneba za sve lipo opisano i slikanim materijalom podkrepljeno!., moj teg - uteg od 260 kg - kil napravljen je od nekakovi profila ke sam dobil od električara - strujića! moga prijatelja i suseda ča dela sa visokim strujami!., profili se nakon nekoga vremena - perioda od 10 godin bacadu u staro železo., a ja ga molil da mi jedan komplet nosača daruje!., e onda sam ja sklepal uteg, natočil beton i pobacal u beton još kamena i gvoždjurije, metnul kotače i teraj mala!!!...

., forumski prijatelju Puknuti!., tvoje baljezganje jednostavno nemogu komentirat., jer fakat nemam snage, volje, ideje, ... za onu tvoju izdrkotinu.-
.,:finga:.,:finga:.,:roll:...

Bog!., čitamo se ...

Najnoviji postovi

Na vrh