• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

G

GROF

Guest
:scratch Grofe, sad kad dobro pogledam ovaj tvoj uteg, vidim da je napravljen iz U profila. Baš bi mi neki takav komad slične dužine trebal :? Koje je širine? Ah nemoj se trudit sa mjerenjem. I da ga imaš viška, daleko si ti od mene.:mad:

Ipak znam to: da imaš koji komad višaka na lageru ti bi to rado pedjelijo samnom :D.

., TOČNO!.,prijatelju moj Petre!., podilil bi sa tobom!., ako ti treba mogu ti nabavit besplatno!., uvjet je da dojdeš kodmene u moju Liku - Jezerana!

., Bog!., čitamo se ...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Uh,danas si inspiriran...:scratch...to je pravi Grof,oštar na jeziku..

B

BAGERISTA

Guest

Eto Grofovog utega za Primu. Prikopča on to na zadnji kraj traktora i onda udri sa utovarivačem gde god treba :D

Jednostavno složen,,a dušu da kad se dižu tereti, najviše mi se sviđaju kola,,,tako kad ga iskopčaš,,moreš ga mestit tamo-ovamo,,,a da ni ne čuješ:)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jednostavno složen,,a dušu da kad se dižu tereti, najviše mi se sviđaju kola,,,tako kad ga iskopčaš,,moreš ga mestit tamo-ovamo,,,a da ni ne čuješ:)
Još da je okretne kotače stavio na mjesto fiksnih a fiksne na mjesto okretnih .
Pripeljati uteg traktoru bila bi stvarno bešumno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503
Još da je okretne kotače stavio na mjesto fiksnih a fiksne na mjesto okretnih .
Pripeljati uteg traktoru bila bi stvarno bešumno
Dobro je i ovak. Ja sam imal na Viconu onak drugačije, ali mi nije bilo dobro, pa sam ih prepravil. Je, istina, za ovak postavljene kotače treba imati jako raspuštene lance.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dobro je i ovak. Ja sam imal na Viconu onak drugačije, ali mi nije bilo dobro, pa sam ih prepravil. Je, istina, za ovak postavljene kotače treba imati jako raspuštene lance.
Ako guram uteg prema traktoru ondak mi je logičnije da se okreću kotači koji su na "zadnjoj" osovini (kontra nego je sad) .Zamisli viljuškar kojem se okreću prefnji (pogonski)kotači .. nikad ne bi parkral paletu do palete , nije to slućajno tako .
Slična stvar je s kolicima u šoping centrima , no njih ima 100 vrsti pa ih je bolje preskočiti kao primjer

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
dsc00447gl.jpg

dsc00448oh.jpg

dsc00449la.jpg

dsc00450t.jpg

dsc00451e.jpg

dsc00452w.jpg

dsc00453pi.jpg

G

GROF

Guest
., evo moj narode! da vidite kako se kodmene u mojoj Liki - Jezerani još uvik i naveliko tuče po drvi!., čeka se ljuta Lička zima i drv nikada dosta?.-

dsc00454zf.jpg

dsc00455vd.jpg

dsc00457j.jpg

dsc00470q.jpg

dsc00471yr.jpg

G

GROF

Guest
., e moj narode!., ovde smo dodali još par slikic cipača drv ORGINAL KRPAN., ali da vidite ča smo nanjega dodali "izboljšanja"!., kako bi naš forumaš i moj dragi prijatelj firemanpeter rekal?., dodali smo hladnjak od staroga kompresora za hladjenje hidrauličkoga ulja, imali smo stalno problema oko grijanja hidrauličkoga ulja., sada je taj problem u tvornici rešen!!!...

., prijatelju darkohitner!., eto, zahvaljujući tebi rešili smo one jeb..e gumice od celindra hidraulike ke koštadu jedva neki =20,00 kn.-, a moraš platit =100,00 kn.- i bit sretan ko malo dite da ji i za te novčiće moreš dobit!., lipa naša puna pajdaša!..., a da nevelim koliko smo se ja i moji dragi prijatelji - forumaši; kontam i petar natražili po gradu i okolici Osijeka, doživili tolike nebuloze da se nismo mogli niš više skontat., neg poslje ladit lipo sa ladnim PANOM!...

dsc00473u.jpg

dsc00460x.jpg

dsc00461da.jpg

dsc00463qy.jpg

dsc00464sq.jpg

dsc00465e.jpg

B

BAGERISTA

Guest
E to se zove kalat driva,,,,,,,,,,,,da,,,a ne tuč sa sikiron kako nikad.........
Svaka čast grofe...8)8)8)

B

BAGERISTA

Guest

A grofe,,,a se vadi taj kumpir,,,svaka čast dobro sklepano,,jedino me zanima dali nosi traktor u jednu stranu kad je ovako složen skroz desno,,,po meni nebi trebao,,,ali da čujem kako se ponaša u tvojim rukama.......dok ti radiš..

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav forumasi
Grofe pa ti nemozes glavu da okrenes od drva, svaka cast, ali eto ja zima moramo spremni da ja docekame

sva sreka sto ti se tu ovi pomosnici Prima i cjepac koji je pravi stroj, kad ja zamislim rucna sekira auuuu...

BAGERISTA, ovakav plug za krumpir taj traktor i ne oseti, i ne vuce traktor u strana jer plug je mal i ne treba da se ide duboko, ja sam jedanput pozajmio ovakav plug ali home made od covek koj ga vuce so 533 i vadio sam krumpir kod tetka i nikad problema a isto plug je bio ovako na strana...

G

GROF

Guest
., poštovanje!., lipi pozdrav forumašu - prijatelju BAGERISTA!

., evo, ovde smo postavili ponovo slikice pluga - vadilice - iskapača krumpira., vadili smo krompir još čer - jučer za probu., a slikice su iskuljučivo i najviše namjenjene mom prijatelju forumašu Bagudini!!!., da more vidit kako to izgljeda kada se plugu skrati gredelj da je ča više bliže traktoru., plug odlično vadi., već sam to i pisal!., a metnul sam ga ovako u jednu stranu da je lakše pratit red od krompira., pogotovo kada se moj brat jigra šofera!!!., uz nekoliko piv i čašic Ličkoga viskija!., NE., traktor ne nosi niti u jednu stranu., pogotovo ne moj jer ima oko 1.600 kg /kil/., a sve ove lakše vinkoviće nemore nost nikuda jer je zakvačen u sredini poluge!...

aj Bog!., moj narode!., čitamo se ...

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415
Ljepo ti to sve radis moj prijatelju Grofe,sviđa mi se ovaj plug za vadit krumpir,morat cu uzet jednog u primi,javi se kad ces imat vremena za kavu...:partyman:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Zima ce biti dugacka i hladna... Grof cele godine vuce drva i cepa, pored toga spremi i krompira! :mrgreen::mrgreen: Hoce li biti dosta lickog viskija? Fotke su odlicne...
Pozdrav!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
., TOČNO!.,prijatelju moj Petre!., podilil bi sa tobom!., ako ti treba mogu ti nabavit besplatno!., uvjet je da dojdeš kodmene u moju Liku - Jezerana!

., Bog!., čitamo se ...

Uvjeren sam u sve to što kažeš ali nemoj se truditi i tražiti pošto ne mogu obečat kad bi mogal ispunit onaj jedini uvijet.
Zahvaljujem ti na na tvojoj više nego prijateljski ponudi, nemam pravih riječi sa kima bi mogal...

Gledam tvoj traktor na sliki pa bi htijo znat šta i čemu su ti one kuke ili nešto slično (loše se vidi) na zadnjim rukavcima, privijeno tamo gde se montira zaštitni luk vozača?

Drago mi je da sad cjepač radi kako treba, eh, znaš kako je: uvijek ima nešto, neki nedostatak što treba izboljšat, inače izgleda mi dobar taj cjepač.
A vidim da uvijek cjepaš drvo dužine cca 30. Metrice ti ne praviš?

Hvala na odgovoru na moja pitanja i pozdrav prijatelju!

B

BAGERISTA

Guest
Zima ce biti dugacka i hladna... Grof cele godine vuce drva i cepa, pored toga spremi i krompira! :mrgreen::mrgreen: Hoce li biti dosta lickog viskija? Fotke su odlicne...
Pozdrav!!!

Ja sam primjetija jednu stvar,,,,,,,,mi svi ovdje pišemo dobro je ovo GROFE,dobro je ono,,,ali on se nama javi svako toliko,,i baci odgovor,,,ali ja ču vam reč on če sebi spremit krompira i drva,,,i če se grijat,,,a mi ovako pored kompijutora,,,nečemo ništa spremit meni se čini,,,nas če ekran da grije.................:rolfer::rolfer::rolfer::rolfer:šala naravno

Neka vrijedan je on vidim ja ,,,on si polako sprema radi,,pa bi reko on prikelji koju slikicu svako toliko,,sve nas nasmije i gas,,,eko opet nestane,,,,a neka,,meni je drago,i još mi je draže kad vidim kako ima strojeve sve uredne i čiste,,,i nigdje ni jedne zamijerke,,,da je nešto slomljeno ili polupano,,,,,,,,,,,,,,svaka čast GROFE,,,,.....

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Pozdrav!!!
Je je...Grof vidio da indijanci vuku drva, biće jaka zima...pa ništa ne prepušta slučajnosti...
gle kako napreduje...;)

vredan je ko mali crv...samo radi i radi..
A što se tiče ličkog viskija...hehehe... mora biti videvši one šljive,,,auuu to je već prepečeno, ako me moj kalendar nevara!

Nego Grofe pitanje jedno? Na koji razmak redova sadite krompir? 70cm?
Pitam zbog vađenja i širine Prime, kako uspeš da negaziš susedne redove kad vadiš ako je širina 70cm?
To vidim da vadiš svaki drugi red, pa se pokupi...al mi se čini da točkovi budu blizu susednom redu? Ili se varam?
Pozdrav Joe!

Najnoviji postovi

Na vrh