• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

B

BAGERISTA

Guest
ko ona tvoja,ubi mi sve bakterije u želudcu...:lol:

Podigla te iz pepela.......:rolfer::rolfer:,ali moram jednu drmnut,sutra neka malo curi nos,,,,ali če stat,,,,:partyman:nakon nje...........

B

BAGERISTA

Guest
To je to,,,zna ona ča dela........:mrgreen:..
Promišljeno i učinkovito,,,,,malo po malo..

B

BAGERISTA

Guest
zestoko tjera pod zemlju, a gemist samo kod doktora... :mrgreen:

Zato mi deremoi i jedno i drugo,,,tako da nezna koji če nas vrag uzet prije........:mrgreen::mrgreen::lol::lol:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
E prošla ta vrimena,,,....
Žalosno,,,i velika tuga da se sve gasi kod nas......:madmana:

Da da, jako žalosno. Kud očeš žalosnije da se sad kod nas kupuju AGT-jci, koji su ,ak se ne varam nastali kopiranjem Tomeka.
To bi trebala biti pouka vlasnicima te i sličnih tvornica, da samo držanje koraka s trendovima i kontinuirani dovoljno brzi razvoj osiguravaju opstojnost.

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Da da, jako žalosno. Kud očeš žalosnije da se sad kod nas kupuju AGT-jci, koji su ,ak se ne varam nastali kopiranjem Tomeka.
To bi trebala biti pouka vlasnicima te i sličnih tvornica, da samo držanje koraka s trendovima i kontinuirani dovoljno brzi razvoj osiguravaju opstojnost.

A valjda će i njima jednom doći iz guzice u glavu, pa da konačno povuku i neki dobar potez, da se Tomo digne iz "polumrtvih". Šteta da propadne...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
I meni je šteta da se ne moderniziraju malo pa da se digne prodaja...da je barem pola onoga što je nekad bilo.

Aco 93, hvala za zanimljive slike.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ne treba njima mnogo modernizacije, samo da se isprave svima poznate greske i mane starog TV-a, ili barem poprave
mislim da je najveci problem u kvalitetu materijala
nije AGT mnogo bolji, cak ima stvari losije izvedenih
svi vlsnici ili vecina govori; eee da je opet jednog TV-a s pocetka osamdesetih godina.....znaci sirovi traktor bez mnogo plastike i struje, tankih limova itd.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
svaka firma koja proizvede kvalitetan traktor propada!
i to zato, kaj ne zaradjuju na djelovima i servisu...

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Pozdrav, forumaši!
Ja sam novi član, ali ne javljam se da bih podržao vaše večinom euforijsko divljenje prema TT830, već da bih vam prenio svoje teško razočaranje tim traktorom. Traktor doduše nije moj, već od mog tasta. Ja imam maloga 521, a prije sam imao sve te mališane od 418 sa polumjesecom nadalje. Taj tastov traktor nema valjda još ni 200RS, ali ne bih se mijenjao sa njim. Od početka s njim nije bilo ništa u redu. Dva puta su u garantnom roku mijenjana crijeva hidraulike. jer su se preglodala na onom aluminijskom limu u sredini. Sve matice su se odvijale, a mnoge i izgubile. Na priključno vratilo ne ide kardan, osim s luđačkim nabijanjem. Kad se freza s Rositom (ni s njom nisam zadovoljan, po isteku garancije je pukao pogonski lanac i razbio zaštitni poklopac), svako malo se isključuje kardansko vratilo. Kuplung sajlu smo mijenjali ni ne znam koliko puta, čak smo dali i izraditi posebno jaku po narudžbi, ali bužir se samo nagužva, pa kvačilo ne odvaja.
Ima li netko od uvaženih članova slična iskustva (nadam se da nema) i može li mi netko dati kakav koristan savjet u vezi s tim?
Pozdrav svima!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Teškar - dobro došao!
jel tvoj tast veliki protivnik alkohola?:scratch
trebalo je traktor pošteno zaliti kad je kupljen,,,i svega ovoga ne bi bilo...radio bi kao singerica!
Živ bio...
Pozdrav Joe!:mrgreen:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav ljudi
Sto se tite matice, kada kupiis neki novi stroj, obavezna je kontrola na svi vidlivi matici, takav je nas balkan, alkohol po fabrikama, ako je stroj praven u prva smena bice dobar, ali u druga ili treca smena radnici jos od kuci dolaze:partyman:, kada je mog oca pre 15 godine kupio novi jugic zamalo menjac nije izgubio.
Podonski lanac na freze puca na svi!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Pozdrav, forumaši!
Ja sam novi član, ali ne javljam se da bih podržao vaše večinom euforijsko divljenje prema TT830, već da bih vam prenio svoje teško razočaranje tim traktorom. Traktor doduše nije moj, već od mog tasta. Ja imam maloga 521, a prije sam imao sve te mališane od 418 sa polumjesecom nadalje. Taj tastov traktor nema valjda još ni 200RS, ali ne bih se mijenjao sa njim. Od početka s njim nije bilo ništa u redu. Dva puta su u garantnom roku mijenjana crijeva hidraulike. jer su se preglodala na onom aluminijskom limu u sredini. Sve matice su se odvijale, a mnoge i izgubile. Na priključno vratilo ne ide kardan, osim s luđačkim nabijanjem. Kad se freza s Rositom (ni s njom nisam zadovoljan, po isteku garancije je pukao pogonski lanac i razbio zaštitni poklopac), svako malo se isključuje kardansko vratilo. Kuplung sajlu smo mijenjali ni ne znam koliko puta, čak smo dali i izraditi posebno jaku po narudžbi, ali bužir se samo nagužva, pa kvačilo ne odvaja.
Ima li netko od uvaženih članova slična iskustva (nadam se da nema) i može li mi netko dati kakav koristan savjet u vezi s tim?
Pozdrav svima!

naravno u prijasnjem postu sam izostavio te zavrsne detalje, da crijeva i zice trljaju po limu, mnogi dijelovi koji su svakodnevno u upotrebi slabasno konstuisani - tanki limici, bolcni, plastika/poliester
brusilicu u ruke i obrusi vratilo ili farbu; prije brusenja probaj neki drugi kardan
sto se tice kvacila; s njim su nesto zeznuli na Primi......bolje se nadaj da neko ima slicna iskustva.....

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
naravno u prijasnjem postu sam izostavio te zavrsne detalje, da crijeva i zice trljaju po limu, mnogi dijelovi koji su svakodnevno u upotrebi slabasno konstuisani - tanki limici, bolcni, plastika/poliester
brusilicu u ruke i obrusi vratilo ili farbu; prije brusenja probaj neki drugi kardan
sto se tice kvacila; s njim su nesto zeznuli na Primi......bolje se nadaj da neko ima slicna iskustva.....

edosoko, po pitanju brusilice si potpuno upravu. Sa vratilom kardana sam i ja imao problem na Hittneru 30. jedina učinkovita metoda je bila lepezasta šajba brusilice. utore malo sa turpijom središ, ali svakako probaj i na nekom drugom vratilu, da se ne mučiš bespotrebno (i pazi da ne pretjeraš). Tu bi onda trebao biti kraj divljačkom nabijanju, podmažeš, samo stisneš osigurač do kraja i sjedne baš onako kako treba.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Pozdrav, forumaši!
Pozdrav svima!
kaj je stvarno toliko nekvalitetno napravljen,ja razmišljam o kupnji 830-840,a najviše bi i radil sa kardanom tak da mi se ovo baš ne dopada,ima li još tko iskustva sa time ili je možda to izdvojeni slučaj.

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203
samo u hittneru farbaju vratila ,mulci kakvih nema meni i nakon godine i plo dana rada u najtežim uvjetim još uvijek ide teško ...ali zato se raspada na druge strane,recimo ručice mjenjača ,blatobrani zadnji ,onaj rolbar se toliko tresao da sam ga morao steči čvrsto vijcima ,u zimi hidraulika proradi tek kroz pola sata rada stroja a mogli su i zaštiti korpu kvačila bolje a ne da ulazi prašina i sjebe mi druk ležaj ,a i onu hidrauliku od kvačila žali bože truda ,neprecizna do bola ....sve samo zato jer se nije koristio kvalitetniji metal ,,e da još mi se i poderalo jedno crijevo koje je ispod plastike deralo po šasiji ma kompletni idioti...ali idejno su to dobro sve na TRAKTORU RIJEŠILI ah da a ono moje sjedalo ako preživi ovu godinu super ima da se otkine i još stoji toliko visoko da kad oreš dobro bi bilo da sam vezan.....ma fuj više sam počeo raditi sa mojim starim 826 puno zgodnije samo još da mu uvalim servo ....

Najnoviji postovi

Na vrh