• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ja sam jednom davno u prastarom Gospodarskom listu vidio tu prikolicu za PE-18. Ugavnom pogonska prikolica se priključivala direktno na prvi trap TVa, ko na labinca... Tamo je bio prikaz skoro svih priklučaka i bila je samo takva prikolica:scratch...možda se varam...:partyman:

G

GROF

Guest
Ja sam jednom davno u prastarom Gospodarskom listu vidio tu prikolicu za PE-18. Ugavnom pogonska prikolica se priključivala direktno na prvi trap TVa, ko na labinca... Tamo je bio prikaz skoro svih priklučaka i bila je samo takva prikolica:scratch...možda se varam...:partyman:

., lipi vam pozdrav dragi moji forumaši!

., pa moguće je!., taj i takov strojčić vidil sam prije neki 20-setak godin,
uživo u tvornici i na Zagrebačkom velesajmu!., tako DA???!., ki će ga znat?., toliko je bilo razno-razne skalamerije?, ...

., aj Bog!., čitamo se ...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav GROFE

Eto nismo znali da postoji tvornicka kardanska prikolica za TV-PE, (mislam na pogon 6x6), jel ima jos tajni ca krije ta tvornica???
Naravno zanimaju nama detali, slike, papire, i SVE:)
Pozdrav:partyman:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pozdrav GROFE

Eto nismo znali da postoji tvornicka kardanska prikolica za TV-PE, (mislam na pogon 6x6), jel ima jos tajni ca krije ta tvornica???
Naravno zanimaju nama detali, slike, papire, i SVE:)
Pozdrav:partyman:

Jeffy nije mislio na 6x6 nego na priključivanje prikolice na prednju trap dakle 4x4 (zadnji dio traktora se makne i priključi se trap s prikolicom na sebi)a to su klasični transporteri koje je bjelovar proizvodio...ali mene zanima 6x6

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

To što ti kažeš je u sličan ovom na sliki izpod. To ti je transporter. Pogonska prikolica o kojoj mi pričamo u temi TV je zapravo 6x6. Ovaj izpod je TV-512 koji ima u biti istu prednju šasiju ko PE-18 samo što je ovaj još stariji i ima još manje konja i drugačiji lim.

tv-15-18-tv-512_10744305_15043685_15043705.jpg

Sretno Grofe u tvornici, donesi nam novosti, znaš da nas puno zanimaju.
Pa da vidimo kako ispala prikolica.

Mrga
Na sliki se pomalo i vidi kako i gde se šaltuje zadnji trap. To bi se trebalo i na prikolici napravit.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
To što ti kažeš je u sličan ovom na sliki izpod. To ti je transporter. Pogonska prikolica o kojoj mi pričamo u temi TV je zapravo 6x6. Ovaj izpod je TV-512 koji ima u biti istu prednju šasiju ko PE-18 samo što je ovaj još stariji i ima još manje konja i drugačiji lim.

tv-15-18-tv-512_10744305_15043685_15043705.jpg

Sretno Grofe u tvornici, donesi nam novosti, znaš da nas puno zanimaju.
Pa da vidimo kako ispala prikolica.

Mrga
Na sliki se pomalo i vidi kako i gde se šaltuje zadnji trap. To bi se trebalo i na prikolici napravit.

Da, izgledalo je slično kao na slici, samo što je imao klasične ručke umjesto volana. To je valjda zato jer se u početku proizvodnje mogao kupiti i kao traktor i kao MTK:)

G

GROF

Guest
., lipi VAM pozdrav dragi moj svite!!!

., došal sam iz hodočašća PRIMA-i! u moja Jezerana prije otprilike 2 sata!...
., evo, odgovoril sam na nešto privatni poruka, telefonski poziva!., pa evo da VAM se pofalim!., moju prikolicu bećarine!!!., nadasve vridni radnici - dijelatnici tvornice deladu neumorno!., još malo detalja, sva moguća - nemoguća IZBOLJŠANJA! pa sve odreda GOTOVO na moje veliko oduševljenje jer su sve napravili DOBRO!!! - IZVRSNO!!!...

., slikica od razno razni izdelkov - proizvodov imam dosta., probal sam pokeljit., neide!., rodjo VranićD!., jutra ti nastupaš da pokeljimo slikice kako bi narod i svit mogal vidit!!!

., e DA!., traktorić TOME - PRIMA! ove dane stiže!., a bome će bit i slikic.-

., traktorić IMT-e 539!, prodan!!!., iskreno mi je žal forumski prijatelju USRO!., nakraju smo imali problema oko kupac., umalo se moralo licitirat!!!, a i ONO drugo., dal je Bog! Ličkog viskija pa smo smirili tenzije!!!...

., aj Bog!., moj narode!., čitamo se ...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ma nece nis propustit, ova ekipa iz Jezeran ti se bude iza 10 sati u jutro...
takva je klima tamo...
a i umor je tu nakon Ličkog viskija, sigurno su do kasno u noc zaljevali novog Tomu :lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
bit ce da je jako veselo bilo sinoc kad jos nisu tehniku uspili osposobit, i slikice nakeljit... :lol:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
bit ce da je jako veselo bilo sinoc kad jos nisu tehniku uspili osposobit, i slikice nakeljit... :lol:

Izgubila ekipa glavu fotoaparat i sve ostalo....

Najnoviji postovi

Na vrh