• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

G

GROF

Guest
., narode moj!, evo jedna slikica orginalne tomine prikolice PPK-2,5 t.-

picture015ti.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!, evo ove dvi slikice od voga traktora tome - prime., da vidite sistem kopčanja - izrade ralice., stari tip!., dosta VAS me je pitalo kako ide ovo ili ono., evo., slikica divani 1000 reči!!!...

picture134u.jpg

picture149s.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!, evo tri slikice., novo podvozje orginalne prikolice PPK-1,5 t., rovokopač u izradi - orginal, prednji utovarivač - orginal - komplet!!!...

picture137p.jpg

picture138l.jpg

picture139bh.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!., evo dvi slikice jednoga neobičnoga traktorića tome - utovarača!., radjena jedna serija od 10 komada prototipa za čišćenja štala., šofer - vozač sidi na motoru traktora!., zgodna skalamerija iz godine Gospodnje!; 1992.!!!...

picture171f.jpg

picture172xw.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ovaj utovarivač mi se dopada. Motor mu je dobar protiv uteg.
Svaka čast Grofe na ovim slikama. Ovog modela stvarno još nisam video a ja sam mislijo da je tih ponestalo. :scratch :D

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ej GROFE,
kad ih vidoh ovi 2 zadnji slike, rekov kakva je sad ova skalamarija bez motora, kad ono obratan traktor.:supris:
Bas sam se pre neki dan kad sam doznao za ona kardanka mislio dal tvornica krije jos neki prototip????
Nego da te pitam za ovo cudo:
Traktor je obratan, znaci li to da u rikverc ovaj traktor ima 6 brzini (3 brzi-3 spori), a nanapred ima 3 brzine, ili su nesto iskemljali u tvornica, postavili neki reduktor da bi resili taj problem.
Jel si me razumeo sta sam hteo rec...
Pozdrav...

G

GROF

Guest
., lipi vam pozdrav dragi moji prijatelji!

., pa moj prijatelju firemanpetar!., imam još puno slikic razno - razni skalamerija ča su neki tamo nadasve vridni ljudi - radnici - mučenici - inžinjeri delali?!., samo da bude još vremena?, budemo ji keljili!!!., fala ti za uvik dobre i iskrene komentare!!!...

., ej!., prijatelju moj forumski danot!., TOČNO!, u pravu si za brzine!., iako su napravili čak nekoliko komada traktorića sa standardnim mjenjačem - getribom, delali su svega i svačega!...

., još imam za pokeljit dosta slikic o traktorićima na hidro pogon serije 800 u kompletu sa nekakovom izvedbom roto kopača - jarkača za postavljanje kablova i cijevi za telefone i električnu struju!.-, pa kardanski pogon prikolice, pa klasičan transporter, pa mali tome ki se vozi napak!!!...

., aj Bog!., čitamo se ...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Uh vidim kardanski pogon prikolice....hehehe... to se isplati čekati...]

B

BAGERISTA

Guest
Ovaj utovarivač mi se dopada. Motor mu je dobar protiv uteg.
Svaka čast Grofe na ovim slikama. Ovog modela stvarno još nisam video a ja sam mislijo da je tih ponestalo. :scratch :D

pozdrav petre:p:p

E svega san vidija do sada,,,ali ovakav još nis,,niti zna da postoji,,,,a da mu motor bude uteg,,,to su dobro napravili,,,za ono vrijeme,,,vijerojatno je niki ima niske štale.........

Ali svaki put kad dojden,,,ima novih slik,,,,svaka čast,,,,,,,,,......

B

BAGERISTA

Guest
Uh vidim kardanski pogon prikolice....hehehe... to se isplati čekati...]

Bit će svega ne sekiraj se,,,,viš da grof ima slik,,,i mehanizacije za ku nismo ni znali,,,,,a još če on tega bi reka NAKELJIT...............;):mrgreen:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Grofe, jel to na zadnjim slikama prikolica zakvačena? Pa zar to u današnje vrijeme u ovo doba godine u Lici nema snijega ili je to starija slika?

pa zakacena je na uteg, lijepo se vidi, samo je hidraulika dignuta, pa je umalo iskipalo prikolicu :lol:

a vridni nas GROFe, unikat si zaista!! :lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
., ... i zato TI skidam kapu!, onu PRAVU!, onu LIČKU!!!.-

a fala bogu da to čitam od tebe, već dugo nisi to napisao, već sam se uplašio kaj se događa sa PLEMENITIM!!

drago mi je da te je pjesma dirnula i pogodila, jer čim neko spomene liku, ja se odmah sjetim Plemenitog GROFa, pa jedna prava Lička za pravog Ličanina je morala past....

Živjeli!!

:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
a fala bogu da to čitam od tebe, već dugo nisi to napisao, već sam se uplašio kaj se događa sa PLEMENITIM!!

drago mi je da te je pjesma dirnula i pogodila, jer čim neko spomene liku, ja se odmah sjetim Plemenitog GROFa, pa jedna prava Lička za pravog Ličanina je morala past....

Živjeli!!

:partyman:

Evo rasplaka si me,,,,potekla je suza,,,,,,,,,,ona prava ...........:lol::lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
pozdrav petre:p:p

E svega san vidija do sada,,,ali ovakav još nis,,niti zna da postoji,,,,a da mu motor bude uteg,,,to su dobro napravili,,,za ono vrijeme,,,vijerojatno je niki ima niske štale.........

Ali svaki put kad dojden,,,ima novih slik,,,,svaka čast,,,,,,,,,......

pozdrav Bagerista!

Nisam ni ja znao da su taj utovarivač ikad napravili. :D Nije ni čudno da nismo znali pošto jih bilo samo onih 10. E baš me zanima gde se oni prodali i gde su sad?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
., narode moj!, evo tri slikice., novo podvozje orginalne prikolice PPK-1,5 t., rovokopač u izradi - orginal, prednji utovarivač - orginal - komplet!!!...

picture137p.jpg

ahha....tockovi su okrenuti :supz: ....mislio sam jos da ce osovina ici nazad :rolleyes:

a kome je prednji utovarac? tebi ili nekome drugom?

nikako da skontam jeli motor na svome mjestu, mislim na onom istom bloku kao i na standardnim traktorima ili je ustekan straga....mozda na izlazno vratilo
ako je motor kao na serijskim traktorima onda samo obrnu diferencijale i dobije normalno brzine (za serijske nenormalno :rolfer: )

ja sam na vratima radnje imao sliku jednog traktora TV, zglobni, 40-45KS, tockovi velicine otprilike kao IMT 539, mozda malo manji, bez kabine......
nazalost jedne prilike je pljusak smocio to sve i slike su se raspale

GROFE kladim se da si ti ovo vidio i uzivo, ako ne onda mozes izvuci neke informacije ili slike
.....a još če on tega bi reka NAKELJIT...............;):mrgreen:

to GROF nama daje na slamčicu, ne previse da se ne udavimo

G

GROF

Guest
., narode moj!
., evo, neki je tražil vaj prednji prenosnik - inverzija,... ili kako se već zove???!., pa da vidite otprilike kako sve to izgljeda! ...

picture164p.jpg

picture168c.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!
., evo jedan takozvani kruti produžetak osovine, dužine 20 cm i podosta širok za novu seriju traktorića., znači!, serija sa kotačima od 20 coli sva četri kotača i serija sa 20 coli kotačima samo zadnji kotači veliki 20 coli., a prednji standardni 16 coli!...

picture169du.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh