• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Koliko su teške tanjuraće od 20 diskova minus četri ? Mislim da bi to vrlo brzo strgalo tomu !

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Koliko su teške tanjuraće od 20 diskova minus četri ? Mislim da bi to vrlo brzo strgalo tomu !

Mislim da su cijele teške OLT Osjek oko 380-400 kg,
nevjerujem da kad im oduzmep 4 diska lakše od 300 kg

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ja imam KŽK špricu 320 L nesmijem je natoćiti više od cca 200 L jer više ne osjećam sigurnost kod zakretanja izdiže se u sredini i naginje prema prekretanju , a kako bi to izgledalo sa takvim teretom koji je i duži od šprice , samim time i veći krak bojim se opasno . Možda ima neki forumaš sa takvim iskustvom da ne pametujemo .

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
Ja imam KŽK špricu 320 L nesmijem je natoćiti više od cca 200 L jer više ne osjećam sigurnost kod zakretanja izdiže se u sredini i naginje prema prekretanju , a kako bi to izgledalo sa takvim teretom koji je i duži od šprice , samim time i veći krak bojim se opasno . Možda ima neki forumaš sa takvim iskustvom da ne pametujemo .

Ma ta ne dolazi u obzir i da se skrati bila bi preteška...mislim da ću odustat od ideje da nabavim tanjuraču...nemam ni frezu pa će to biti sljedeća investicija ako je bude bilo...

G

GROF

Guest
., lipi pozdrav forumašima i forumskim prijateljima!

., dok mi prodela jopet va moja tehnika za keljenje slikic!?., koristim javnu zahvalu našem vridnome forumašu - moderatoru! i mome forumskome prijatelju zbaliji!!!., Željac!, fala TI doneba na popravku slikic i na dva videa oko demonstracije cipanja drv u PRIMI sa KRPANOM.-

., p.s., NARODE MOJ!, ako se dvojumite oko tanjurač ke su bolje?!., JA osobno preporučavam OLT iz Osijeka., izvaredne su!
., jedan moj poznanik obećal mi je provjerit drito u tvornic dali se još deladu? i ako nabavi kakovi prospektov o tanjurača orginal za TOMU!, šalje mi u moju Liku prospekte., a ja ću ovdeka pokeljit da svi morete vidit!.-

., aj Bog! moj narode!, čitamo se ...

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
pozdrav svima
zanima me dali tvornica Prima proizvodi i traktorske freze i kolike su cijene, ako netko zna?
lijep pozdrav

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Da tvornica prima proizvodi freze.ovo su ti cjene sa jesenskog sajma u gudovcu a ovo su ti cjene sa popustom od 15%

FREZA-ROSIT 115 mpc,7,604kn
FREZA -ROSIT 130 mpc,7,985kn
FREZA-ROSIT 145 mpc,8,882kn

a ti nazovi u tvornicu pa pitaj kolike su sad jer ja ovo sad čitam iz cjenika od jesenskog sajma.

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
Da tvornica prima proizvodi freze.ovo su ti cjene sa jesenskog sajma u gudovcu a ovo su ti cjene sa popustom od 15%

FREZA-ROSIT 115 mpc,7,604kn
FREZA -ROSIT 130 mpc,7,985kn
FREZA-ROSIT 145 mpc,8,882kn

a ti nazovi u tvornicu pa pitaj kolike su sad jer ja ovo sad čitam iz cjenika od jesenskog sajma.

hvala na informacijama
pozz

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
kod HItnera su bile skuplje nezna točno koliko nemogu naći cjenik al se sjećam da su bile skuplje.

od hittnera imam cijenik od prošle godine kad sam bio u tvornici...115 S je bila nekih 9800kn bez popusta, a na sajmu sigurno isto 15% popusta, to bi bilo nekih 8500kn

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
decki nemojte zamjerit al meni su ove cijene za jednu frezu uzasne !:shock:
znam da ce se nekome tko ce puno radit s njom brzo isplatit al kod mene bi trebalo proc 30 godina da je isplatim...
zanima me sta mislite o domacoj izradi freze za kucne potrebe, vidio sam par slika na netu s diff od auta,lancanicima i osovinom na lagerima sa original motikama od bilo koje freze !? za izradu nebi smjela bit cijena veca od 1000-1500kn!?:scratch

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
I meni je ta cjena uzasna, dakle aparatom:p
Pisao sam pred neko vreme u temu TV oko izrada freze, prenosi okretai... ti imas 3t kopcanje i inverzija, lakse bi bilo za izrada.
Ja sam planirao izrada, ali kupio motokultivator i odustao od ideje.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
znam da ce se nekome tko ce puno radit s njom brzo isplatit al kod mene bi trebalo proc 30 godina da je isplatim...
zanima me sta mislite o domacoj izradi freze za kucne potrebe, vidio sam par slika na netu s diff od auta,lancanicima i osovinom na lagerima sa original motikama od bilo koje freze !? za izradu nebi smjela bit cijena veca od 1000-1500kn!?:scratch

Cijena je takva kakva je , a vjerojatno i ima razlog zašto je takva . Nemojmo misliti da možemo svi doma napraviti frezu i da će raditi u svim uvjetima kao kupovna sa djelovima od svakud . I sam volim svašta raditi ali ako želimo dobro i kvalitetno oda će i kod kućne radinosti koštati , i prozvođač bi dao jeftinije radi konkurentnosti ,. Ima ih nekoliko na prodaju od diferencijala LADA i sl. koliko to može izdržati u teškim uvijetima , a kada imaš trebaš za sve .

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pa mislam da u diferencijal od lade netreba sumnjati da nece izdrzati, ipak je to rus napravio:lol:,a lancanike i lanac upotrebis original.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Pa mislam da u diferencijal od lade netreba sumnjati da nece izdrzati, ipak je to rus napravio:lol:,a lancanike i lanac upotrebis original.

Ne odgovaram nikoga neka svako pokuša ko misli da je u redu , imam neka loša iskustva pa pušem i na hladno . Napravio sam roto kosu 125 cm za IMT od reduktora remenice IMT , dva iskominjo i dosta . Kupio orđiđi sada mir . Svaka škola košta . Ovdje smo da kažemo svoja iskustva i jedni drugima pomognemo a svaki odlućuje da li u nešto kreće ili ne . Ahhh i sam sam puno puta tvrdoglav i lupam glavom kroz zid.

smiley2071.gif

By arno11 at 2011-02-11

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467

A užasne su da, al se nemora kupiti nova možeš i polovnu kupiti za manje novaca.

Šta se tiče izrade freze, nema šta se nemože napraviti samo ako si majstor a ako će ti drugi raditi stavi malo sve na papir pa si izračunaj pa ćeš znati dal se isplati raditi ili kupiti polovnu.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ne odgovaram nikoga neka svako pokuša ko misli da je u redu , imam neka loša iskustva pa pušem i na hladno . Napravio sam roto kosu 125 cm za IMT od reduktora remenice IMT , dva iskominjo i dosta . Kupio orđiđi sada mir . Svaka škola košta . Ovdje smo da kažemo svoja iskustva i jedni drugima pomognemo a svaki odlućuje da li u nešto kreće ili ne . Ahhh i sam sam puno puta tvrdoglav i lupam glavom kroz zid.

Ti si napravio kosilica od diferencijala i diferencijal nije izdrzao, jel tako, ili krivo sam te razumeo?
Zanima me kako si prepravio diferencijala, sta si blokirao unutra, satelite ili druga poluosovina?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Nešto izgleda nisi razumio . Ja sam radio roto kosu od reduktora remenice IMT , to ti je ono što se nekada stavljalo na izlazno vratilo na IMT - u te je pogonilo DREŠ ili neko kaže VRŠALICU , ILI CIKULAR , itd ako neznaš o čemu je rijeć mogu ti i poslikati da znaš o ćemu se radi .
drugo pitanje diferencijala : neznam za što bi ga koristio , ja trenutno imam jedan rastavljen i u toku sam mudrovanja ( mislim da sam izmudrovo ) pa da mi nije hladno primio bi se sastavljanja , a služio bi mi za bušilicu za rupe stupova ili sadnju voća .

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
slazem se decki s vama,sve ima svoje prednosti i nedostatke, imam i ja gorenje mutu al mi se neda za njom hodat...
imam i ja doma takav kutni reduktor s remenicama za cirkular il slicno al je on puno slabiji od reduktora sto ja imam na roto kosi od nekog starog kombajna za repu,i kod mene za sada funkcionira a isto je kucna izrada sad kako dugo ,to cemo vidjet...
da to ako vec nesto sam ides doma radit a rade svi osim tebe onda si nahebo jer ce na kraju ispast skuplje od originala!

Najnoviji postovi

Na vrh