Metal sam negde sliku specijalnog alata rađenog po naruđbi (ustvari to mi je poklon samo nemoj nikom reči), a čini mi se da je bilo u temi o Puknutom. Tu sliku sad nemrem na kompu najti. Probam potražiti u temi ili sutra poslikam ako treba.Ja sam odšrafil maticu. i Probal ga scimati.NIŠ!
Niti na lagano nagovaranjem čekičem od kile.NIŠ!
Odsekel je vijke na diferencijalu .kladim se u metar kobasa
Slika, a još bolje video uradak govori tisuču riječiNije bijeli, vise vuce na plavi i crni..rad je pravilan..ne zaletava se
hm.. kaj ja znam , ja bi počel od poklopca hidraulike ..ak je to ionak ga moraš skinuti a ako nije to imaš bolju pregeldnost na druge djelove .
A ako je to moraš skinuti još i ljevu trubu
Ako imaš sreče pukla je spojna čahura, a ako nemaš onda najvjerojatnije konusno tanjurasti.nakon svega dva dana kolko je 533 kod mene već se dogodilo s**nje. Naime prilikom oranja u desnom kotaču je nešto lupilo(puklo) i traktor je stao. Primjetio sam da kad ga ubacim u brzinu i pustim kvačilo desni kotač malo pleše, kao da se klima. Probao sam i stisnut šperu međutim traktor se ne miče. Kotač nije zablokirao jer se traktor da normalno vući i gurati na ruke. Ništa ne rošta i ništa ne lupa. Koji mu je vrag?
da je kotač bi se klimal ..a sad pitanje jel ga dizal i koliko jako može klimati :scratchsad mi nesto pade na pamet.....jeli se ikad desilo da pukne poluosovina na fergi, znam da to nije Tomo Vinkovic, ali eto, palo mi na pamet....:x
Probaj sutra uključiti kardan preko pogona kotača, stavi u brzinu i pokušaj krenuti. Ako se kardanska vrti onda je do šarafa na konusno tanjurastom, a ako ne onda je spojna čahura.
možeš i rukom probati okrenuti kardansku osovinu (primi osovinu sa krpom) kad je u leru da čuješ jel unutra kaj zapinje.
Ako je spojna čahura treba skidati poklopac hidraulika, a ako je konusno tanjurasti onda za početak lijevu trubu, a kad skineš onda buš videl jel bu trebalo i poklopac hidraulika
Da pukne nisam imal slučaj ali jednom prilikom sam doživel da su ga majstori šperali na tvrdom i uspeli su usukati toliko poluosovinu da se skratila i ispala iz diferencijala. Znam da ovo zvuči nevjerovatno ali ja doživiosad mi nesto pade na pamet.....jeli se ikad desilo da pukne poluosovina na fergi, znam da to nije Tomo Vinkovic, ali eto, palo mi na pamet....:x
Onda je ipak najvjerojatnije do konusno tanjurastogkardan radi kad ga uključim preko kotača, znači ručica od kardana je u donjem položaju
al me ide u zadnje vrijeme, prekjučer auto rikne, danas traktor, baš me zanima kaj bude sutra:scratch
Ne, konusno tanjurasti se nalazi u sredini kučišta diferencijala, a da bi se dal izvaditi van potrebno je skinuti lijevu poluosovinu.Samo još nešto, znači konusno tanjirasti se nalazi u lijevoj strani getribe?