tak je brzo dolazila zima da nisi dao jadnoj vodi priliku da iscuri ko voda nego si je na silu moro izganjati van .88 DAL BRIJEŠ GLAVU.Gledaj ovako ja imam nekoliko traktora a jućer je umene bilo hladnije pa sam malo ubrza istakanje vode iz kilera i bloka na naćin da sam kad je iscurilo iz kilera odšrafal vijak za ispust na savijenoj cijevi metalnoj iz bloka prema kileru i zatvoril ispust vode iz kilera.Onda sam onako primitivno iz pluća puhal kroz otvor za vodu utakat na kileru sve iz sistema je izletilo van istog trena.Ako ne izađe od jednom drugi pokušaj je sigurno prazan kiler i mašina.Znaći samo pušeš a ne uvlaćit.Da stoji i pola metra ukoso mora izaći sve van pod pritiskom.
Imam jednu preporuku:
Prije ispusti vodu iz bloka motora, tako da se uvjeriš da je blok prazan, pa onda ispusti iz one cijevi. Može se desiti da ta tanka cijev od bloka ponekad se zaštopa. I na karaju ispusti iz hladnjaka. Prije paljenja traktora, provjeri rukom dali se pumpa vode vrti.
Evo ti odgovor ovdje.Što mijenjas kada radis reparaciju puza volana i koliko kostaju dijelovi ?