• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
ma odprilike isto trosi,,ja imam dva imt 539 jedan je radio malo vise i mozes mislit da manje dimi od ovog sto je manje radio..a snaga ima je ista odprilike...

dizne sto posto....
garantiram kad bi ih međusobno zamijenio na oba imta da bi bilo obratno u odnosu na sadasnje stanje

IMT 539

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
68
dizne sto posto....
garantiram kad bi ih međusobno zamijenio na oba imta da bi bilo obratno u odnosu na sadasnje stanje

pa nove su,sa ovog drugog mi se ne skida,on ima 4500 radnih sati i nikada nista nije dirano samo sipam gorivo i vozim...kupit cu ja onda opet nove uloske pa probati kako ce radit.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Pozdrav,
Stanje je sljedeće sa imt-om 533,
skinuta glava, izgoreli ventili, dosjedi ventila natučeni, dize u banani, pumpa goriva (ac) i boš pumpa. Ac pumpa nova (100 kn)a boš pumpa na reparaciji (gradečki).
Uređenje glave komplet (munjaković).
Uzrok uređenja glave i natučenih dosjeda ventila te izgorelih ventila je filter zraka. Pitate se zašto ? Evo zašto, one mrežice metalne u gornjem dijelu filtera zraka se raspala od starosti, nitko nikad je nije mijenjao, e ti komadići mrežice su usisani u motor i sam bog zna kako nisu zeznuli slubline, karike ili klipove. Novi filter zraka kompletni 112 kn u trgo agenciji.
Prilikom rastavljanja između ventila sam pronašao komadić žice od fitera zraka, što je potvrdio i majstor munja čim ju je vidio.Stavit će ojačane ventile i uredit glavu.
Dize i pumpa uređeni jučer gotovo danas podižem (1100 kn) ;)

M

Miško 007

Guest
pa ubacio sam nove...kad sam nosio pumpu ponio sam i dizne i sve su dobro bacale,namontirao sam to i opet mi je dimio pa sam kupio nove uloske IPM-ove i odnio bosisti da nastima pritisak i stavio san nove podloske na one sarafe gdje se steluje pritisak...neznam da li moze biti sta da ventili zezaju sa nisu sta potorseni

A jesi nove opruge stavio u dizne ništa ti ne vrijedi bez opruga ako su loše.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pozdrav,
Stanje je sljedeće sa imt-om 533,
skinuta glava, izgoreli ventili, dosjedi ventila natučeni, dize u banani, pumpa goriva (ac) i boš pumpa. Ac pumpa nova (100 kn)a boš pumpa na reparaciji (gradečki).
Uređenje glave komplet (munjaković).
Uzrok uređenja glave i natučenih dosjeda ventila te izgorelih ventila je filter zraka. Pitate se zašto ? Evo zašto, one mrežice metalne u gornjem dijelu filtera zraka se raspala od starosti, nitko nikad je nije mijenjao, e ti komadići mrežice su usisani u motor i sam bog zna kako nisu zeznuli slubline, karike ili klipove. Novi filter zraka kompletni 112 kn u trgo agenciji.
Prilikom rastavljanja između ventila sam pronašao komadić žice od fitera zraka, što je potvrdio i majstor munja čim ju je vidio.Stavit će ojačane ventile i uredit glavu.
Dize i pumpa uređeni jučer gotovo danas podižem (1100 kn) ;)
Nemrem sad trenutno najti, ali ako me pamčenje još donekle služi,tam negde si rekel da je kompresija mjerena i da je dobra. To sa takvom glavom nikak nije moglo biti ;)

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Da, jesam napisao sam da je mjerena i da je bila oko 22 i nešto .... upravo za to sam se i uhvatio posla sam u svoje ruke pa kud puklo..... ai rekel sam ti da nemam više dobrog majstora..... tak da pitaj bog kak je taj moj majstor izmjerio kompresiju.... ja nemam mjerni uređaj za mjerenje pa si nisam mogao pomoć.
Ovak sam išao na najmanje moguće ulaganje a to je dihtung glave koji košta 36 kn. Pa smo krenuli dalje u kontrolu. Niti boš pumpa nije trbala dolje al bolje da je jel kaže gradečki da su elementi pri kraju... kakvi elementi nemam pojma al nek mu bude..... složil je pa ajmo dalje.:drinkers:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
On je samo htjel preko linka popraviti imteja ..nije on loše mislil ..ja to znam .
Je sam se zmislil kakše i ti gda si kilere pral prek linka :rolfer: :rolfer: :rolfer:

O

Odessa88

Guest
Evo ovako.Kad mi je na 539 stavljena automatska kuka i sastavljen je automat onaj t je usao i spusten je onaj klin kad ocu da spustim i dignem skroz rucicu za kontrolu polazaja i nece da digne nikako da bi mogao da izvucem klin.Pa onda moram da gurnem na gore rucicu za kontrolu vuce da bi podigao malo i ivukao klin.Al onda se cuje kuckanje onako i znam da valjda treba da se izbegava da se oba gurnu na gore jedino moze kad ima nesto prikljuceno sto napaja sa uljem.E sad kako to da odradim??Jel moze i tako sa oba stim da rucku za polozaj gurne skroz do kraja a ovu drugu guram polako dok ne odvoji ili da koristim samo rucku za kontrolu vuce ovu drugu da spustim dole ili da onaj sraf sto granici u gornjem polozaju rucku za polozaj da ga otpustim i povucem na gore centimetar dva pa da koristim samo tu rucicu?????

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Samo okreni ono vreteno na desnoj ručki, tako da se desna poluga diže gore

G

goran

Guest
Danas ubacao prikljucke pod supu sa 539 i vidim curi ulje ispod onog poklopcica u koji ulazi cevka sto vodi ulje kad je hidraulika dignuta, oba srafa dobro pritegnuta i hidraulika podrhtava i kad nista nije zakaceno.Sta moze da bude

O

Odessa88

Guest
Samo okreni ono vreteno na desnoj ručki, tako da se desna poluga diže gore

Koje vreteno?????Ona rugka na desnoj poluzi ispod zgloga sto je mislis na tu ili??

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Da to, podigni gore kuku do kraja kuglicom, i tom rugkom okreni dok taj klin ne pada dole, i daj još 2 okretaja...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Danas ubacao prikljucke pod supu sa 539 i vidim curi ulje ispod onog poklopcica u koji ulazi cevka sto vodi ulje kad je hidraulika dignuta, oba srafa dobro pritegnuta i hidraulika podrhtava i kad nista nije zakaceno.Sta moze da bude
Zamijeni O-ring na poklopcu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Da, jesam napisao sam da je mjerena i da je bila oko 22 i nešto .... upravo za to sam se i uhvatio posla sam u svoje ruke pa kud puklo..... ai rekel sam ti da nemam više dobrog majstora..... tak da pitaj bog kak je taj moj majstor izmjerio kompresiju.... ja nemam mjerni uređaj za mjerenje pa si nisam mogao pomoć.
Ovak sam išao na najmanje moguće ulaganje a to je dihtung glave koji košta 36 kn. Pa smo krenuli dalje u kontrolu. Niti boš pumpa nije trbala dolje al bolje da je jel kaže gradečki da su elementi pri kraju... kakvi elementi nemam pojma al nek mu bude..... složil je pa ajmo dalje.:drinkers:
Mogel si se javiti pa bi ja neku kunicu možda vlovil :D

Samo ti napadaj, nije to sveto pismo. Ako kaj zapne tu smo ;)

O

Odessa88

Guest
Da to, podigni gore kuku do kraja kuglicom, i tom rugkom okreni dok taj klin ne pada dole, i daj još 2 okretaja...

Mozda se nismo razumeli.Klin je vec spusten u onaj T.Znaci treba da podignem koji milimetar da bi mogao da ga izvucem na gore pa da spustim kuku na dole.Al kad podignem kuglicu skroz do kraja nece da pomera uopste.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mozda se nismo razumeli.Klin je vec spusten u onaj T.Znaci treba da podignem koji milimetar da bi mogao da ga izvucem na gore pa da spustim kuku na dole.Al kad podignem kuglicu skroz do kraja nece da pomera uopste.
Ti možeš pomaknuti gornji graničnik samo ako si siguran da je ostalo još slobodnog hoda na polugama u protivnom (ako se poklopi par sitnica koje ne smetaju u normalnom radu) ode poklopac.
A ako nisi suguran u štelanje i petljanje oko podešavanja skrati te poluge preko kojih diže kuku( ja ustvari ne razumijem tvoj problem)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ti možeš pomaknuti gornji graničnik samo ako si siguran da je ostalo još slobodnog hoda na polugama u protivnom (ako se poklopi par sitnica koje ne smetaju u normalnom radu) ode poklopac.
A ako nisi suguran u štelanje i petljanje oko podešavanja skrati te poluge preko kojih diže kuku( ja ustvari ne razumijem tvoj problem)
:lol::lol:

O

Odessa88

Guest

Pa kako onda da podignem???
Znaci kad podignem onu rucku sa kuglom do gore on ga ne podize uopste,kaze ovaj majstor sto mi pravio T da je mozda u maximalnom gornjem to jest plivajucem polozaju.I onda moram da podignem kocku i tad ga podigne al se cuje kuckanje dal je to pumpa i brzo spustim nazad.Sad kako je to najbolje da odradim?

Na vrh