• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ja sam shvatio njegov problem.
Kad on stavi klin unutra, nema uopće lufta.
Možda treba malo skratiti onu cijev u koju uđe ona osovina sa rupom. 1 cm nebi škodilo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sam shvatio njegov problem.
Kad on stavi klin unutra, nema uopće lufta.
Možda treba malo skratiti onu cijev u koju uđe ona osovina sa rupom. 1 cm nebi škodilo.[/B]
Zar ne produžiti ?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ne, skratiti, tako da može podignuti onoliko malo kuglicom dok ne može slobodno da izvuče klin....:)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja ipak mislim produžiti ..da je dovoljno dugačak ne bi morao dizati toliko visoko .
E sad , jel to od alkohola ili umora vidječemo ujutro.

Taj teleskopski dio koji se blokira klinom ide od krajeva poluge hidraulike pa do mjesta na mjenjaču na koje se klinom pričvrsti gornja poteznica?
A kuka se podiže preko flahova koji idu od krajeva poluga do samog tjela kuke .

O

Odessa88

Guest
Ma nije samogradnja.Kuku sam kupio od drugara od njegovog 539 sto je imao original,samo T mi je uradio majstor,posto mi bila prikolica kod njega da mi vari rudu i ispunio je kuku malo jer je bila istrosena kad je vec bilo kod njega.Pa jel sme i sa kuglom i sa kockom da se podigne ili ne??Puuu sad stvarno neznam sta mi je raditi.

O

Odessa88

Guest
Ja mislim da to kod njega šteka

Pa i ja sam mislio da je to jer je dosta blizu,al fora je u tome sto ja kad podignem kuglicu u krajnji gorni polozaj poluge se ne pomeraju uopste na gore nego moram da podignem malo pomocu kockice i onda dize normalno al se mislim da mozda nevalja tako.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja mislim da to kod njega šteka
Da bi gurnuo klin mora produžiti zelenu cijev ili poluge hidraulike podignuti višlje?

jel tak?

Odessa88 ..probaj ovo . KAd digneš poluge kuglicom poluge hidraulike do kraja da li rukom možeš podiči poluge još prema gore ?
Ali prije probe skini tu skalameriju od kuke s poluga .

O

Odessa88

Guest
Da bi gurnuo klin mora produžiti zelenu cijev ili poluge hidraulike podignuti višlje?

jel tak?

Odessa88 ..probaj ovo . KAd digneš poluge kuglicom poluge hidraulike do kraja da li rukom možeš podiči poluge još prema gore ?
Ali prije probe skini tu skalameriju od kuke s poluga .

Ja se sad mislim mozda treba ona rupa na T gde ulazi klin mozda treba druga da izbusi za koji centimetar prema traktoru da bi bile spustenije poluge.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Neznam kako je na novim kukama, ali sam ja pogledao na svoju, duguljasta je rupa. Za pola debljine klina, je duža

O

Odessa88

Guest
Danas slikam da vidite kako to izgleda.I bas mi cudno jer mislim da na starom traktoru 560 kad sam radio sa automatskom kukom bas mi se cini da sam sve radio samo sa kuglom,jedino pri kipovanju sam podizao i kockicu.

B

Bobo

Guest
Ajde ti kolega skini kuku s traktora i podigni poluge u najgornji polozaj. I uhvati se metra...

Inace, mjerenje od "dvodjelnog klina" (u mom kraju poznat pod nazivom slomljeni klin) do viljuske podizne ruke bi trebalo iznositi 30cm dijagonalno, ili 27cm okomito. Ako izmjeris manje, u tom grmu lezi zec...

Znaci. Plava mjera treba biti oko 27, a zelena oko 30cm.

O

Odessa88

Guest
Evo izmerio al ovako kad je sastavljena,popodne cu da je rasturim pa da probam.Ovako plava mera ima oko 25cm a zelena ima 27.Evo par slika.pa popodne javljam za ovo drugo

Prilozi

• DSC00176_resize.jpg
    DSC00176_resize.jpg
    5.6 KB · Pregleda: 361
  • DSC00181_resize.jpg
    DSC00181_resize.jpg
    4.6 KB · Pregleda: 286
  • DSC00182_resize.jpg
    DSC00182_resize.jpg
    5.1 KB · Pregleda: 355
  • DSC00183_resize.jpg
    DSC00183_resize.jpg
    5.2 KB · Pregleda: 255
B

Bobo

Guest
Skini kuku, i razmjeri si najprije ove udaljenosti sto sam ti oznacio. Najsigurnije je po dijagonali 28 cm i onda nemas brige, ali svakako poslije podesavanja granicnika pokusaj rukom dici poluge do kraja, tu mora biti lufta, ako lufta nema, napravi ga opet dostelavanjem granicnika. ;)

Poslije dostelavanja pokusaj zakopcati neki tezi prikljucak ,a onda razmjeri i vidi jel se mjere poklapaju. ako se poluge dzu vislje, opet dostelaj na granicniku. pazi sam oda ga ne pomaknes previse prema "gore" da ne bi pukao poklopac hidraulika...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
A šta ne mora biti taj razmak u plavoj boji 300mm?? Tako je objašnjeno u priručniku 533/39.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bobo

Guest
Ovo ti je "po majstorski" Bolje da ima malo lufta, nego da bude "nategnuto" a na 539 mislim da je nemoguca misija nastimati na 30cm plavu mjeru jer jednostavno nema toliko hoda osovini pod sjedalom.

Zato i pisem da napravi na 27-28 i to je najsigurnije. Pogotovo sto mu za kuku treba malo jace od 25 ako sam dobro razumio, nema potrebe za pretjerivanjem...

O

Odessa88

Guest
Ovo ti je "po majstorski" Bolje da ima malo lufta, nego da bude "nategnuto" a na 539 mislim da je nemoguca misija nastimati na 30cm plavu mjeru jer jednostavno nema toliko hoda osovini pod sjedalom.

Zato i pisem da napravi na 27-28 i to je najsigurnije. Pogotovo sto mu za kuku treba malo jace od 25 ako sam dobro razumio, nema potrebe za pretjerivanjem...

Pa zar ne bi bilo jos zategnutije kad bi bovecao na 27 plavu??jer da bi se povecalo mora da se gurne jos na gore,a kad se spusta razdaljina se smanjuje.Probao sam danas opet.Znaci kad je automatska spojena i spusten je klin da bi izvukao klin sam gurnuo sam kuglicu do kraja i ne desava se nista i onda gurnem kockicu 1-2cm na gore gde pise DRAFT i onda digne samo malo da bi mogao da izvucem klin i onda vratim kocku i spustim sa kuglom posle do kraja.I posle kad dignem isto dizem sa kugol dok moze i tih 4-5cm dignem sa kockom dok se ne ukljuci automatska i onda vratim nazad.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ja sam naštimao na oba moja traktora 298mm, ali vjerujem da je to ipak kritična granica. Sigurnije je koji cm manje, kao što kaže Bobo.
Odessa88, skini dole kuku, potegni kuglicu do gornjeg granička i izmjeri onu visinu kao što je gore navedeno. Pusti kockicu, koristi je samo za oranje ili kipanje prikolice.

Na vrh