• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sam naštimao na oba moja traktora 298mm, ali vjerujem da je to ipak kritična granica. Sigurnije je koji cm manje, kao što kaže Bobo.
Odessa88, skini dole kuku, potegni kuglicu do gornjeg granička i izmjeri onu visinu kao što je gore navedeno. Pusti kockicu, koristi je samo za oranje ili kipanje prikolice.
Pa vidiš da neće slušati .. .drma po svom ..pa bog te ja to ne razumijem .:mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Možda nema metar?:mrgreen:
I ne treba metar , treba samo vidjeti , tj. probati da ostane lufa da poluge ne idu do maximum , do tvrdoga .
Računao sam na to :mrgreen:pa sam mu to odmah predlagao

O

Odessa88

Guest
Ja sam naštimao na oba moja traktora 298mm, ali vjerujem da je to ipak kritična granica. Sigurnije je koji cm manje, kao što kaže Bobo.
Odessa88, skini dole kuku, potegni kuglicu do gornjeg granička i izmjeri onu visinu kao što je gore navedeno. Pusti kockicu, koristi je samo za oranje ili kipanje prikolice.

Pa zar nije isto da izmerim sa kukom ili bez???Pa kod mene je manje kako sam izmerio al je postavljena kuka.Mada fali i malo ulja u hidraulici danas izmerio na donjoj je crti.Jel,mozda i zbog ulja????Izmericu i tako kako vi kazete al nisam stigao danas,sutra idem na svadbu pa sledece nedelje merim...:gitarist:

O

Odessa88

Guest
Onako kad je sklopljena,mogu rukama jos da je podignem kompletno sa automatom

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Mogel si se javiti pa bi ja neku kunicu možda vlovil :D

Samo ti napadaj, nije to sveto pismo. Ako kaj zapne tu smo ;)

Ma iskreno govoreći malo sam bio skeptik oko imt-a raskapanja, pa sam malo razmislil, ak mogu na rusu odradit polu generalku pa nije ovo malo gov*o kompliciranije, i eto tk sam počel rastavljat.
A ti si već zaslužil kunu sam moraš dojti po nju jer je neznam kam trebam dojti,,,,, :drinkers:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ovdje ti je sve detaljno napisano, samo treba pročitati:

podeavanjevisinehidraul.jpg

podeavanjevisinehidraul.jpg

automatskakuka.jpg

automatskakuka1.jpg

A

avdija

Guest
može li mi neko reći. da li na izlaznom vratilu gdje se kopča freza ima štift i ako nema šta je uzrok pa se izvlači vratilo? unaprijed hvala

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
može li mi neko reći. da li na izlaznom vratilu gdje se kopča freza ima štift i ako nema šta je uzrok pa se izvlači vratilo? unaprijed hvala

Misliš na izlaz kardanske osovine ,,,,, mora biti s unutarnje strane "zeger" ,,, ako se izvlači onda je zeger iskočio ,,,, možda usljde rada s lošim kardanom koji se teško razvlači.

B

Bobo

Guest
NE NIJE ISTO s kukom ili bez nje... "majstore" samo se ti igraj kockicom i nemoj nas slusati, pa ces traziti i savjete gdje da najpovoljnije nadjes poklopac hidraulika.

SKIDAJ KUKU DOLJE i razmejri ovo sto ti tupimo vec dva dana i neces vise imati brige. kockice stavi izmedju one dvije oznake i NE DIRAJ...

Ja vise necu pisati vise nista u vezi ove teme, mislim da je receno i previse.

O

Odessa88

Guest
NE NIJE ISTO s kukom ili bez nje... "majstore" samo se ti igraj kockicom i nemoj nas slusati, pa ces traziti i savjete gdje da najpovoljnije nadjes poklopac hidraulika.

SKIDAJ KUKU DOLJE i razmejri ovo sto ti tupimo vec dva dana i neces vise imati brige. kockice stavi izmedju one dvije oznake i NE DIRAJ...

Ja vise necu pisati vise nista u vezi ove teme, mislim da je receno i previse.

Ok.cu izmerim rekao sam.Znaci samo da otkacim automat i skinem poluge.Da budu traktorske poluge slobodne pa da onda sa kuglom dignem do kraja pa da izmerim???I kad izmerim sta onda dalje??I da li moze da bude i od ulja sto ga ima manje pa da ne digne do kraja ili??

O

Odessa88

Guest
Evo jos jedne slike ako uspete da vidite gde je granicnik gornji na rucki za kontrolu polozaja.Ja sam ga tako kupio sad neznam da li je tako iz fabrike ili ga onaj pre mene pomerao to jest spustao_Onako od oka mi se cini da ima jedno 10cm od tog granicnika do kraja one ploce,i da je daleko od onog UP.cu izmerim i to

Prilozi

• DSC00180_resize.jpg
    DSC00180_resize.jpg
    9.6 KB · Pregleda: 261
  • DSC00179_resize.jpg
    DSC00179_resize.jpg
    5.7 KB · Pregleda: 197
Posljednje uređivanje od moderatora:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Jel ima nekog da mi kaze u vezi ovog??

Oooooo pa ima nas ,,,,, a šta da ti kažemo,,,,,,,,,,,,,:scratch
Jel ti je to fini hidraulik podignut ?
Dalje ti je sve več rečeno, podigni hidraulik i izmjeri pa onda štelaj.:drinkers:

O

Odessa88

Guest
Dalje ti je sve več rečeno, podigni hidraulik i izmjeri pa onda štelaj.:drinkers:[/QUO

Kad izmerim kako da nastelujem???Ona kuglica je do granicnika al taj granicnik ima dosta hoda jos do kraja.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Dalje ti je sve več rečeno, podigni hidraulik i izmjeri pa onda štelaj.:drinkers:[/QUO

Kad izmerim kako da nastelujem???Ona kuglica je do granicnika al taj granicnik ima dosta hoda jos do kraja.

E je..... ga sad :confused: ,,,, da ponovo pišem kaj su dečki prije u postovima pisali na tvoja pitanja, bogme nebum,,,,, da nebudu kolege krivo shvatili pa pomislili da se pravim pametan kaj prepisujem njihove postove. :prayer:

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Smrzla mi voda u hladnjaku na IMT 539, bio slab antifriz, ne znam kako sad da odmrznem to, ulijao sam vruću vodu i pomalo kapa. Blok motora srećom valjda nije dobio, pomalo je curilo iz njega pa sam upalio traktor i kako se zagrijao sve je jače curilo i iscurilo sve, čista voda nije bilo ulja.

O

Odessa88

Guest
E je..... ga sad :confused: ,,,, da ponovo pišem kaj su dečki prije u postovima pisali na tvoja pitanja, bogme nebum,,,,, da nebudu kolege krivo shvatili pa pomislili da se pravim pametan kaj prepisujem njihove postove. :prayer:

Znaci samo granicnik da pomerim na gore na rucici za kontrolu polozaja.I da izmerim

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
Smrzla mi voda u hladnjaku na IMT 539, bio slab antifriz, ne znam kako sad da odmrznem to, ulijao sam vruću vodu i pomalo kapa. Blok motora srećom valjda nije dobio, pomalo je curilo iz njega pa sam upalio traktor i kako se zagrijao sve je jače curilo i iscurilo sve, čista voda nije bilo ulja.

kolko je bilo minusa?

Teško da će ti na ovoj temp. nešto puknut, ipak još nije tolko prehladno

Na vrh