Problem je kad je 0.6 pa ventil malo "zivi" tj nema pun hod koliki bi trebao imati i mi mu od jednom damo jos skoro pol mm da se cima... moguce da je taj nekoristeni dio ventila pun garezi ili je manje potrosen pa da je ventil tu malo stekao dok se nije uradio kako treba...
kako sam rekao, prije farbanja na proljece, cemo svakako opet otvoriti klackalicu i pregledati zazore da vidimo kako zazori izgledaju jer je tako bilo i na mom 539. ventili nisu gledani 20 godina i onda kad sam ga otvorio, na 3 ventila uopce nema zazora, stalno utegnuti. kad sam ga prestalao, takodjer malo izlupkao ventila da malo "sjednu" i tako je traktor radio mjesec dana i kad sam ga opet otvorio, zazori su bili svi do reda sareni, ni jedan nije bio 0.25 kak osam ga namjestio... Od tog dana je traktor radio puuuuuuno bolje i bio je dosta zivlji.
Stari se nije bunio sto to radim prvi put bez da me itko nadgleda ili mi pokazuje ali je zato cjelo selo negodovalo kad su vidjeli sta radim... Stari mi samo rekao "Ako se vec ucis, uci se na starom krsu, ako ga napravis, generalku odgadjamo, a ako zajxxxs nesto, ide na generalku i to je to... Ipak sam odgodio generalku 4 godine, sto znaci dosta u kucnom budzetu. Sad pokusavam svake druge godine prestelati ventile na traktorima, jer ipak to spada pod redovno odrzavanje koje 539 nije vidio dok se nesto nije potrgalo.