U cijevi za podmazivanje.Evo danas našao jednu, čovjek imao na tavanu, malo bila hrđava, očistio, oprao sad je kao nova, osovina nema nikakvih poderotina:gitarist:, jedino me zanima kakva je razlika između 533 i 539
Nosonja jesili skraćivao tu azbesnu brtvu, ako jesi, curiće ti ulje opet i biće džaba rad, ako si je skratio i nisi namestio motor kupi drugu i nađi ovde na forumu ima upustvo kako se namešta ta brtva. Poz.
To je upitno jel je bilo baš tak, a kriv mogu biti jedino da sam ju ja montiral gore ..............Normalno da sam je skraćivao jer je ne možeš montirati prema uputstvu, viri van bar 4 mm sa svake strane i ako stegneš kućište onda ti vrhovi zađu između kućišta i tu curi ulje. Kućište mora biti spojeno tako da vrhovi moraju biti poravnati. Ja sam probao bez skraćivanja i onda ne možeš radilicu okrenuti jer je previše upreša.
Možda krivo radim, dajte mi detaljna uputstva, radio sam onako kako je muhaničar napisao.
To je upitno jel je bilo baš tak, a kriv mogu biti jedino da sam ju ja montiral gore ..............
Ako je špaga prizvođača Cobest onda ju netreba skračivati jer obično paše, a ako je neka zamjenska onda il je kratka ili dugačka.
Tam ti najvjerojatnije nisam napisal da treba motor tu i tam malo okrenuti kod montaže iste
Ja mažem. Pripazi kod postavljanja kartera da ti ih ne izgura (drži jezik ravno ili koristi vodilice) i da ti karter bude ravan sa onom (nazovimo ju međupločom)Špaga je zamjenska i bila je duža, presvučena grafitnim premazom, uglavnom sam odlučio sutra motor ponovo rastaviti i ispočetka sve spojiti jer mi i ona avantura sa kućištem razvoda baš ne djeluje pouzdano a žali bože truda ako mi poslije procuri
ne mislim da si ti kriv, jedina krivica može biti moja i znam da je ovako preko foruma teško objasniti neke finese, ali naučit ću se kada par puta fulam, što se tiče Cobesta i oni svašta prodaju, jedna garnitura brtvi je kartonska dok nisam vidio da imaju i onu koja vuče na klingerit
Da li da mažem silikonom i plutene brtve kartera?
To koliko sam skuzio to je kod njih normalno i meni vec tako godinama i nista se nije desilo do sada kao i kad je dignes hidraulik do kraja pod opterecenjem isto tako lupka i godinama isto tako. to je valjda njihova mana
Frflja na hladno, a kad se ugrije onda je ok?Evo napokon sam skompletirao 539 i upalio ga, pritisak ulja na leru 4 pri punom gasu 5, pali na zub, ali imam jedan problem.
Malo mi frflja motor te katkad baci plavkasti dim, pitanje je sad: da mi možda onaj što mi je radio strojnu obradu nije dobro ošlajfao ventile, dizne sam stavio stare poštelane, boš pumpa pregledana i ispitana - stanje OK. U cijevi auspuha mi nešto zvecka kao da se ona cijev unutra odvojila.
Kada motor radi određeno vrijeme stanje se normalizira, kada malo odstoji te ga onda upalim, opet baci malo bijelo-plavkastog dima i nastavi s frfljanjem. Pumpu sam podesio prema tvorničkim postavkama.
Pitam ja sad vas u čemu je problem.
ma frflja on i kad se ugrije,ali samo na većem gasu, evo jutros upali na zub, i ima u početku puno dima bijelog koji kasnije prestane ali nekad nekad opet onako baci dim iz auspuha, moja pretpostavka je da diza ne drži pritisak pa onda dok miruje pusti naftu u cilindar i otuda taj dim na početku, probaću kupiti nove pa onda vidjetiFrflja na hladno, a kad se ugrije onda je ok?
Nekad su stare bolje nego novema frflja on i kad se ugrije,ali samo na većem gasu, evo jutros upali na zub, i ima u početku puno dima bijelog koji kasnije prestane ali nekad nekad opet onako baci dim iz auspuha, moja pretpostavka je da diza ne drži pritisak pa onda dok miruje pusti naftu u cilindar i otuda taj dim na početku, probaću kupiti nove pa onda vidjeti
Trebao sam odmah staviti nove jer ove stare su ipak 23 godine na njemu