D
darko
Guest
pozdrav!
Imam jedno pitanje
Dali tko znade kut pred paljenja za IMT 533?
Imam jedno pitanje
Dali tko znade kut pred paljenja za IMT 533?
na tokarskom stroju
ejla kolege. Imam dva pitanja vezano za IMT 539
1. kočnice. kako se mjenjaju. cijela ili se samo raznituje obloga.
2. nakon gašenja, u boš pumpi mi se ne vrate na mjesto ona tri vraga, ostanu okrenuti na desno... iznad opruga... te ih prije pokretanja moran vratit na ljevo.. inače samo vergla..
dali se može taj problem riješit kod kuće, ili su potrebni dijelovi pa da je nosim kod bošiste.
Ako si remenicu na stroju polirao samo smirglom ok.Ako si je dirao nozem na stroju onda slobodno mozes nabavljati novu.
Koliko misliš da je poklopac ili remenica van centra?
Nebu išlo. To je onaj ,nešto x, nešto. Neznam napamet imam negde zapisano.Normalno da sam je polirao, šmirglom (finim), zato sam i pomicao semering naprijed jer poliranjem nisam mogao maknuti onaj usjek koji je napravio stari semering. Znači promjer remenice je isti, jel znaš koji promjer (unutarnji) ima taj semering pa da probam kupiti nekakav koji ima malo manji pa da eksperimentiramo malo.
Najcesce su obloge zanitane i to mozes sam odraditi.Postoje i lijepljene njih nosis u radionicu za ljepljenje.Isto ako imas zelju mozes kupovati komplet.
Kod PVP me interesuje jel problem samo kad ugasis.Tacnije kako traktor radi kad vratis zupcastu letvu i upalis.
Jel imaš ti to s čim izmjeriti,
Ako ti dam podatak volel bi da mi opišeš postupak kojim bi ti to izvel
problem je samo kada ga ugasim. oni elementi se ne vrate na mjesto, s malim šarafcigerom ih makneš... inače radi ko metak.
To se mjeri komparaterom na prvom klipu
kut početka ubrizgavanja za motor M33 sa linijskom pumpom je 29 stupnjeva ili 10,08 mm pre gmt,a za M33 sa rotacionom pumpom je 20 stupnjeva ili 4.86 mm pre gmt
Uploaded with ImageShack.us
pogledaj da nije pukla opruga 10 na slici ili treba razraditi i podmazati osovinicu 8 na slici
Pisao sam prije o mirisu paljevine, otkrio sam uzrok, nije azbestna brtva nego alternator, u njemu se topi ona plastika unutra zbog iskrenja , a iskrenje se javlja zbog toga što je to tvornički ugrađen alternator i jako je poderan rotor tamo gdje četkice reglera diraju. Ima utor negdje oko 3 mm tako da će ići drugi.Pa onda vidim da i vodena pumpa nekad pusti kap vode na semeringu. Što se tiče zadnje brtve radilice ne kapa ništa, ono mi je bilo od nafte pošto se nafta slijevala od pipe preko spoja i malo ispirala, uglavnom ne kapa iako imam dojam da malo pušta jer kad dodirnem prstima onu rupu ispod ostane mi na prstu nekakva mješavina nafte i ulja. Ovaj prednji ću ostaviti jedno vrijeme pa ćemo vidjeti što bude.
Niste mi odgovorili na pitanje o dimu, uvijek je prisutan nekakav blagi dim,bjeličasti, jedva se vidi, ali iritira. Dal to može biti zbog toga što još sve nije nasjelo na svoje mjesto ili da probam malo zakretati paljenje, sada je na oznakama. Ujutro oko 0 malo vrti i upali ,a poslije pali samo na dodir ključa. Po mome bi to značilo da malo ima prerano paljenje, ali poštujem svaki dobronamjeran savjet.
I konačno za kraj kada sve stavim na papir dobro će me koštati ovaj pokus, sve zajedno oko 10 tisuća , a možda i više bez ruku.
Bem ti stare krame
Pisao sam prije o mirisu paljevine, otkrio sam uzrok, nije azbestna brtva nego alternator, u njemu se topi ona plastika unutra zbog iskrenja , a iskrenje se javlja zbog toga što je to tvornički ugrađen alternator i jako je poderan rotor tamo gdje četkice reglera diraju. Ima utor negdje oko 3 mm tako da će ići drugi.Pa onda vidim da i vodena pumpa nekad pusti kap vode na semeringu. Što se tiče zadnje brtve radilice ne kapa ništa, ono mi je bilo od nafte pošto se nafta slijevala od pipe preko spoja i malo ispirala, uglavnom ne kapa iako imam dojam da malo pušta jer kad dodirnem prstima onu rupu ispod ostane mi na prstu nekakva mješavina nafte i ulja. Ovaj prednji ću ostaviti jedno vrijeme pa ćemo vidjeti što bude.
Niste mi odgovorili na pitanje o dimu, uvijek je prisutan nekakav blagi dim,bjeličasti, jedva se vidi, ali iritira. Dal to može biti zbog toga što još sve nije nasjelo na svoje mjesto ili da probam malo zakretati paljenje, sada je na oznakama. Ujutro oko 0 malo vrti i upali ,a poslije pali samo na dodir ključa. Po mome bi to značilo da malo ima prerano paljenje, ali poštujem svaki dobronamjeran savjet.
I konačno za kraj kada sve stavim na papir dobro će me koštati ovaj pokus, sve zajedno oko 10 tisuća , a možda i više bez ruku.
Bem ti stare krame
A da se proba skinuti poklopac razvoda i proširiti rupe za 0,5 mm? Taman bi se riješio tog mm. Ili napraviti prsten da uđe semering i ostalo srediti pod glodalicu.....možda milimetar
Normalno da sam je polirao, šmirglom (finim), zato sam i pomicao semering naprijed jer poliranjem nisam mogao maknuti onaj usjek koji je napravio stari semering. Znači promjer remenice je isti, jel znaš koji promjer (unutarnji) ima taj semering pa da probam kupiti nekakav koji ima malo manji pa da eksperimentiramo malo.
možda milimetar
problem je samo kada ga ugasim. oni elementi se ne vrate na mjesto, s malim šarafcigerom ih makneš... inače radi ko metak.