• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Ne to nisu mjere, to su samo slike sa neta uzete kao primjer onoga što ti tražiš.
Ilegalac, nema tu mogućnosti okretanja, jedini je problem što poteznica dođe dosta nisko pa postoji mogućnost udara o nešto, pa tek onda do okretanja i loma...meni se u usporedbi mojih primjera više sviđa prvi. To je standardni sistem u Njemačkoj.

nemislim okrenuti, nego nagnuti nazad , a tad se kugla našpana i kida kopču na prikolici

Pre neki dan hteo da ukljucim blokadu i ono nece,zapekla rucka,izgleda da nikad nije ni koriscena.Jer valja da se skinu ona dva srafa sto drze celu rucku,pa da se skine rucka dole da se razradi???I jel ispod onog dela neznam kako se zove,na kompresoru gde se stavlja crevo za pumpanje ide neki ventil ili sraf??Posto nece da pumpa,nego vazduh izbacuje ispod sve dok se to ne stisne sa rukom,tad radi normalno???

netko nešto nije dobro shvatio
po tvome opisu taj ventil dobro radi, pumpa u bure dok ne napuni, a tad pušta dolje
a onaj šaraf gdje se navrne crijevo nema zraka dok god se ne stisne,tj stisne ga matica od crijeva i tek tada tu ide zrak

dakle ako sam dobro shvatio ventil je ok i netreba ga mjenjati

Posljednje uređivanje od moderatora:
O

Odessa88

Guest
Ma pumpa u crevu kad navijem crevo na taj navoj,al kad stavim posle crevo na gumu pumpa malo i onda pocne da izbacuje vazduh ispod na tu kratku cev ili ventil sta je vec.jel moze to da se namesti ili mora taj ceo novi??

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ma pumpa u crevu kad navijem crevo na taj navoj,al kad stavim posle crevo na gumu pumpa malo i onda pocne da izbacuje vazduh ispod na tu kratku cev ili ventil sta je vec.jel moze to da se namesti ili mora taj ceo novi??
Pritisak se stela na vijku oznacenim zelenom strelicom.

Uploaded with ImageShack.us

Banijac 82

Član
Tu od
1 Sij 2012
Poruka
342
Sta ako ga zavrnem nece da izbacuje ispod nego samo u crevo ili??Obijasni malo bolje ako te ne mrzi.Hvala

crijevo nema veze sa tim vijkom npr sat na tabli pokazuje 3 bara a kad spojiš crijevo možeš da napumpaš gumu na 5 bara nisam imao priliku po tome čačkat a mislim da ti je gumica otišla na onom dijelu što ulazi unutra kada navrćeš crijevo

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
nemislim okrenuti, nego nagnuti nazad , a tad se kugla našpana i kida kopču na prikolici

Ako sam te dobro shvatio, naprimjer situacija kad daš gas, pa da se kugla kuke nakrene prema nazad? To se ne bude dogodilo baš iz razloga jar se osi u kuglama donjih ruku preklapaju sa osi sile koja djeluje u smjeru prikolice(leže u istoj ravnini). Na taj način se ne može stvoriti moment jer nema kraka sile
2ztd4p1.jpg
[/IMG]

Posljednje uređivanje:
O

Odessa88

Guest
A sta mislite ako skinem rucku od blokade da razradim,i treba i ono dugme da se razradi,sta ako zasteka unutra???

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
A sta mislite ako skinem rucku od blokade da razradim,i treba i ono dugme da se razradi,sta ako zasteka unutra???

Izlijes ulje,skines trubu (cizmu) i razradis.

Sta ako ga zavrnem nece da izbacuje ispod nego samo u crevo ili??Obijasni malo bolje ako te ne mrzi.Hvala

A jesi li ti kad navrnes crijevo za duvanje guma ispustao malo zraka iz boce.Ako je sistem pun moras popustiti zraka iz boce.Imas na dnu boce ventil koji ovisno kakav je pritisnes ili povuces da malo izajde zraka iz boce.

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
tu se štela pritisak u boci i nema veze kad navrneš crijevo ide direkt iz kompresora

Tacno tako.Problem je pitanje kako je postavio .Malo je bilo nejasno.Vecina nas je kontala da mu zrak nikako ne prolazi kroz rislag ventil..Da jednostavno rislag nikako ne odrađuje svoj posao.

Uploaded with ImageShack.us

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Tacno tako.Problem je pitanje kako je postavio .Malo je bilo nejasno.Vecina nas je kontala da mu zrak nikako ne prolazi kroz rislag ventil..Da jednostavno rislag nikako ne odrađuje svoj posao.
točno je da je nejasno
ali mislim da mu ventil dobro radi
dakle napumpao je bure i višak baca dolje, dakle neka ispušta zrak iz bureta pa će vidjet šta se dešava

O

Odessa88

Guest
MA napuni on bocu,i kad se stisne ispod boce ispusta vazduh.Al kad navrnem crevo za pumpanje u pocetku sve normalno,gura vazduh u crevo,i kad stavim crevo da pumpa gumu par sekundi pumpa,al posle izbacuje ispod na tu cev.Da nema mozda neka gumica unutra koja je dotrajala???Pred zimu kad sam pumpao zadnji put sve je radilo kako treba

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
MA napuni on bocu,i kad se stisne ispod boce ispusta vazduh.Al kad navrnem crevo za pumpanje u pocetku sve normalno,gura vazduh u crevo,i kad stavim crevo da pumpa gumu par sekundi pumpa,al posle izbacuje ispod na tu cev.Da nema mozda neka gumica unutra koja je dotrajala???Pred zimu kad sam pumpao zadnji put sve je radilo kako treba

možda je glupost ali...
desilo mi se jednom da su mi nekakve ose napravile gnijezdo u crijevo(neko blato) i dešavalo mi se baš to što kažeš
krene pumpat i stane i počne bacat dolje zrak

dakle dali ti je crijevo za pumpanje zaštopano, pogledaj to
možda ...:mrgreen:

O

Odessa88

Guest
Pogledacu i to crevo.A ova rucka od blokade zapekla u pm.Skinuo je dole i prskao odvijacem i stavljao u vodu i nece da popusti.Moracu da je ostavim par dana u vodi,valjda ce popusti

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ako sada polugu od blokade nemožeš pomicati, slobodno ju skini dole, drži se na 2 vijka, stavi u škrip i razradi.
Mislim da je kod tebe takva stvar, a ne u trubi..

2 Mali od traktora: ne, njemu nije ostala ukopčana nego nemože ju ukopčat.

O

Odessa88

Guest
Ma da nije ostala ukopcana.Nego je blokirana rucka,to jest ne moze se okrenuti da ukljucis blokadu.tako je jako zapekla da mi se cini da cu iskrivim tu sipku a nece da se okrene.A i ono dugme nece da ide kad ga stisnem sa rukom,al verovatno treba veca sila za to jest veci je pritisak kad se odradi sa tom ruckom od blokade.

Najnoviji postovi

Na vrh