Krivo sam gore napisal.je*eš takvog majstora, nedaj mu više ni blizu. Sad bu tek fušaril kad je u njegovom trošku. Znam iz iskustvama i nisam odpocetka bio prezadovoljan generalkom...samo se pitam koji k... nije odnio glavu na obradu, i sad jos kako se ovo pocelo desavat imam osjecaj ko da je malo izgubio na snazi, al jedno je sigurno uskoro ce ponovno biti sarafanja, samo se nadam da nisu cahure i da ne rasklapa motor ponovno...
Dečec, ne trkeljaj gluposti. 539 nema fibera, a starom reci da tam treba ponekad i malo ulja kapnuti pa nebu odlazil baš svaki čas.kod mene se isto tak nesto cuje,veli stari da je fiber ošo...dok je traktor upaljen malo poslušaj s lijeve strane bloka motora dal je to to...ono nesto malo sšo se vrti
Ima pritisak u zelenom je, a kad se zagrije motor onda malo padne, cini mi se da majstor nije nosio klipnjace, nosio je blok motora da ga poravnaju, i radilicu na prvu specijalku i klipove je skracivo
Dečec, ne trkeljaj gluposti. 539 nema fibera, a starom reci da tam treba ponekad i malo ulja kapnuti pa nebu odlazil baš svaki čas.
Imam i problem s time, dok je motor hladan ima oko 3 bara, kad je motor topao, pritisak pada od 0 na minimum do 1 bar na 1500 okretaja....sve ostalo bez problema.....
Klipnjače ste nosili?
Pritisak ulja ima, ili nema ni manometra?
Ako ima promjene u radu motora kad se čuje taj zvuk, moguče da šteka koja od dizi ili da je pukla opruga u kojoj.
Cudan neki majstor.Nosi blok na ravnanje a glavu ne.Obicno bi trebalo biti obratno.
Tu vjerovatno neki element dizne riba.Kad pocne lupkati tad odvrci cijevi visokog pritiska .Tacnije otpustis jednu pa provjeris da li lupka pa je opet stegnes. Tako redom sve dizne.Na kojoj nebudes cuo lupkanje tu ti je problem.
Nema na čemu, a ako zapneš ............. tu smo.Hvala muhanicar! Probat ću sutra skidat.
Jel to taj šaraf?imam jedno pitanjce...ispod sjedala je neki šaraf kao za ventil neki...jel se tu mozda kopca neki dodatak i onda gore crijevo od kiperice?