salyn
Aktivni član
- Tu od
- 25 Lip 2011
- Poruka
- 348
to bi mogla bit šuplja membrana u igri...
lako moguće....
bolje da pitam pa da onda rastavim pa vidim kaj je...
to bi mogla bit šuplja membrana u igri...
Ok ak ti tak velis.
Zakaj su izmislili uredaje za mjerenje kompresije,valda iz zajebancije.smirk):
Kolega Crni, pogledaj kako radi hidraulik, uključi kardan, i kad stisneš kvačilo do kraja, kardan treba stati. Kod rada izvuci šipku od ulja, pa vidi dal puše na nju, trebal bi što manje. Obrati pažnju na mrtvi hod volana, nesmije biti više od 1/3 kruga.. provjeri gume, provozaj se malo, da čuješ kakve zvukove iz mjenjača i to je to.. Nitko ti neče dati da mjeriš kompresiju, da ideš orati s njim ili da nešto čeprkaš po njemu.. sretno u kupnji!
šta to je normalno da kad stisnem kvačilo da kardan treba stati???
Da, kad stisneš do kraja, treba stati, ili u krajnjem slučaju usporiti. Ako ne radi tako, probaj ugašeni motor, stisni kvačilo, uklj vratilo, i netko neka proba ručno okrenut kardansko vratilo, trebalo bi rukom ići.
Skini poklopac sa desne strane traktora.Onaj na kojem je mjerac za ulje.Tad ces moci vidjeti u cemu je problem.Vjerovatno je pukao osigurac klipnjace pa se zaglavila.Ako vizuelno nije nesto zapelo s vana onda ces moratri skidati poklopac hidraulika.
hvala lisnik,točno to je bilo,skinuo sam poklopac,stavio šraf umjesto osigurača isad radi.samo nisam stavio dihtung ispod poklopca jer se strgao.majstor koji mi je pomagao se kune da ga netreba i da tu ulje nemože puštat
ak smo se dobro razumjeli to je onaj veliki poklopac na kojem je sjedalo a ne onaj mali okrugli sa desne strane di je mjerač.nisam siguran al mislim da ulje ne dolazi tak visoko
Da, kad stisneš do kraja, treba stati, ili u krajnjem slučaju usporiti. Ako ne radi tako, probaj ugašeni motor, stisni kvačilo, uklj vratilo, i netko neka proba ručno okrenut kardansko vratilo, trebalo bi rukom ići.