• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Poštovanje kolege forumaši,
imam problem s današnjim nekvalitetnim bravicama.
Uspio sam naći dva tipkala od nekog bagera, radi se o traktoru imt 542.
Znači trebam odlaz za grijač i anlaser.
Shema s bravicom je slijedeća:

Zanima me jel sigurno spojiti ovo na način s dva tipkala kako sam zamislio,
pošto je jedan "majstor" davnih dana ocu rekao da je to nemoguće jer neće bit grijač u funkciji (očito je
zaboravio da je ovo moguće uz dva tipkala). Shema je slijedeća:

Znam dosta o elektrotehnici i mislim da je ovo moguće ali možda postoji nešto za što ja ne znam o mehanici pa je stoga ovo nemoguće.

Hvala :)

Ako nisam u pravu slobodno napišite kako bih trebao to spojiti:)

Izvedivo definitivno i spojiš preko ručice radnih brzina za alnaser radi sigurnosti
Dobro si se sjetio, vrlo domišljato a nije komplicirano.:icon_pray:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Izvedivo definitivno i spojiš preko ručice radnih brzina za alnaser radi sigurnosti
Dobro si se sjetio, vrlo domišljato a nije komplicirano.:icon_pray:

Danas napravljeno, stavljena dva tipkala teleoptik od nekog starog bagera,
stavio sam i novu kontakt bravicu PECHO Samobor, zamjenjena jedna kutija osigurača
s PECHO Samobor.
Jel ima tko iskustva s ovim bravicama ? Ključ izvana nije standardan, nego izgledao kao ključ od stojadina, ima plastičnu kapu i bravica je s plastičnom maticom... Izgleda solidno.

Puno bolja kombinacija je ovo izvrsno funkcionira, izbacio sam prekidač za sva 4 žmigavca i ubacio tipkalo za paljenje.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Te bravice su ti bolje i kvalitetnije od ovih kaj kupiš u trgovinama npr, bravica za 20 kn.
Takve bravice su se ugrađivale u tam kamine i autobuse, imaju ih kombinirke i neki bageri, sve u svemu bolje su i imaju više funkcija .
Bravo za spajanje :(clap):

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Te bravice su ti bolje i kvalitetnije od ovih kaj kupiš u trgovinama npr, bravica za 20 kn.
Takve bravice su se ugrađivale u tam kamine i autobuse, imaju ih kombinirke i neki bageri, sve u svemu bolje su i imaju više funkcija .
Bravo za spajanje :(clap):

Pa cijena je oko 80 kn bila, kaže trgovac da je najbolja što trenutno imaju,
na 533 imam kontak bravu češku PAL i odlična je. S Fadip i poljskim kontakt bravama nisam baš nešto zadovoljan.

Posljednje uređivanje:

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
ja nakon par polomljenih ključeva i par brava koje su počele štekat ljepo spojio isto tako dva prekidača sa tipkom i več par god redi bez greške

B

bosniahos

Guest
Pecho su kvalitetne,za ostalo ako nisi previše iskusan kao recimo ja ajde,koristi univerzalni instrument,on ima na sebi onu zuju koja kod spajanja kontakta daje zvuk i onda snjom utvrdi kako koji kontakt kod kojeg položaja ključa radi.A sa svakom bravom te firme dolazi i shema kako se spaja samo treba prilagodit svojim potrebama.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Pozdrav, dali netko možda ima polovnu korpu kvačila za IMT 539, ustvari bi mi trebao samo onaj vanjski guseni dio na koji su pričvršćene one 3 capice koje se oslanjaju na druk ležaj... nije mi dobro sjela pri stezanju a nisam pazio pa je napukla na jednom dijelu, a neda se zavariti (nosio sam kod majstora koji vari gus) a nova u kompletu košta oko 1300 kn. Traktor ima oko 2000 rh i sve je kao novo pa mislim da bi se možda moglo nešto iskombinirati s nekom izsluženom starom koja ima lufta, samo da mi je to sada uspjeti naći :-(

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
Nažalost otišlo sve na staro gvožđe, ali ionak je bilo poderano tam gdje dolaze bolcni.
Ima za kupiti samo poklopca kvačila i čini mi se da dođe 300-tinjak kuna.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Hvala puno, ovo zaslužuje rundu, ma i puno više... Ovi kod nas u gradu to nemaju, a i zvao sam u traktor centar u Osijeku i isto nemaju, samo komplet korpu nude :(
Poslao sam buraza tamo i kad je dosao ispalo je da nema iako u kompjuteru ima, pa će doći sutra al dobro nema veze bude se još jednom provozao netko do tamo! Hvala puno još jednom!

davor83

Član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
88
Prvo ustanovi čega fali. Vode, ulja ili nafte.

Ipak je voda to što curi! Nevidi se gore dihtung, ali odozgo curi. Pretpostavljam da je zamjena dihtunga glave riješenje, šta vi mislite?

Prilozi

• 180520132707.jpg
    180520132707.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 262

davor83

Član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
88
Nije čep, nisam dobro uslikao, ne vidi se gore iznad čepa, ali curi odozgo od onog spoja glave i bloka.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nije čep, nisam dobro uslikao, ne vidi se gore iznad čepa, ali curi odozgo od onog spoja glave i bloka.

Da je bila nafta skuzil bi odma po mirisu.
Ak je na spoju,dihtung novi i odma pregledat glavu i poravnat blok ak treba.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
Da je bila nafta skuzil bi odma po mirisu.
Ak je na spoju,dihtung novi i odma pregledat glavu i poravnat blok ak treba.

Da bi poravlnal blok motora potrebno ga je skinuti dole i rastaviti jer tu kod nas još niko nema takvu strojnu obradu da bi traktor pod nju pripeljal.

Jel ti znaš kolko put se more glava brusiti i kaj sa svakim brušenjem dobijaš?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
Ipak je voda to što curi! Nevidi se gore dihtung, ali odozgo curi. Pretpostavljam da je zamjena dihtunga glave riješenje, šta vi mislite?

Sigurno, samo prije nego skineš glavu provjeri da možda ne curi na kojem od šarafa koji drže ovaj zadnji poklopac glave ili na samoj brtvi toga poklopca.

free jpeg images

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
Muhaničar ti trebaš napisat priručnik i objavit ga,morti nekaj i zaradiš:icon_pidu:

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh