• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

nikola96

Član
Tu od
18 Lip 2013
Poruka
96
kolko bi te to izašlo da nisi stavljao sve to nego samo ova instalacija? baz svijetla i ovog dolje nabrojanog ?

B

bosniahos

Guest
Gledaj mora bi imat ipak neko znanje,svašta je u ponudi iteško češ odabrati.Poznat mi slučaj umog znanca,kupio u Bj piše za 560 godina 78-ma.dobio i neke dodatne kablove koje ni majstor ni mogal nigdije iskoristit,shema bi i pasala ali spojevi nikako,i onda mu je majstor počea iz kupljenog kao radit al po svom i tu je došlo do sranja koje je završilo tako da je sve radil nanovo.A to je koštalo .

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam na svom 542 radio novu instalaciju i radio sam ju od kablova 1.5kvadrata zice i stopica oko 20kom to mi je bilo najjeftinije i najbolja solucija jos uvijek radi sve kako treba!!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
kolko bi te to izašlo da nisi stavljao sve to nego samo ova instalacija? baz svijetla i ovog dolje nabrojanog ?
Samo žice sa stopicama u paketu oko 270 kn prije 5 godina. Pitaj u trgovini vjerujem da ih svaka koja prodaje traktorske dijelove ima. Možda je sada i jeftinije. Sve odgovara samo što nema kabel za radno svijetlo preko prekidača koji sam imao na komandnoj ploči, već ide sa snopom od desnog zadnjeg svjetlosno signalnog uređaja te treba radno svijetlo sa prekidačem. Kabeli su raznih debljina, tj. nisu svi 1,5 m2.

nikola96

Član
Tu od
18 Lip 2013
Poruka
96
Ima u blizini mene trgovina koja prodaje dijelove za imt, ursus još neke traktore, ak budemo radili prvo se budemo tu raspitali, ali nešto sam ču da su instalacije oko 300 kn, sad neznam dal za imt-a ili neki drugi traktor.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Vidiš da sam ti dobro napisao za cijenu. A zašto sam ja mijenjao sve: Na prometnici sam ostao noću bez svijetla sa cisternom i onako ljut sam sutra dan otišao u trgovinu i kupio baš sve.

Posljednje uređivanje od moderatora:

nikola96

Član
Tu od
18 Lip 2013
Poruka
96
to je najgore kad treba noću na cestu, a nema svjetla
mi se uvijek prije tehničkog zezamo kaj osposobimo sve da radi kak treba al je problem kad treba navečer na cestu a nema svjetla i žmigavaca. al rijetko kad se ide noću pa nikak da nas sila pritjera da se to složi kak treba, a vjerojatno će fergi bit zamjenjen nečim jačim tak da..

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Moj je traktor uvijek u besprijekornom stanju. Kada sam prije 2 godine prodavao IMT 533 rekao sam kupcu što nađeš neisprtavno od cijene odbijamo duplo. Ako nađeš 10000 kn od cijene odbijamo 20000 kn. Nakon 2 sata pregledavanja od njih dvojice čovjek mi je isplatio 22500 kn kako sam tražio. Za traktor i motocikl ne žalim, dok osobni auto baš i ne držim u redu - ali nastojim da je ispravan.
Imao sam Ursus C-360, ali pošto radim 2 kj zemlje u malim parcelama prodao sam ga jer kod oranja pola izgazim.
Što sam pisao za nestanak svijetla to se ni milijardi drugih vozača nije dogodilo: kada sam izašao na glavnu cestu ostao sam bez svijetla - izgorio glavni osigurač i u tom trenutku nestalo struje, a tada nije bilo ovih velikih trokutova tako da sam sutra otišao u trgovinu i rekao trgovcu što se tiče instalacije na pult stavi SVE, pa i kablove od akumulatora.

Posljednje uređivanje:

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Mozeli imt533 sa jenostepenim kvacilom da balira,cuo sam da kad se stisne kvacilo zamajac od balirke gura traktor 10-20m,mene to brine,jer je kod mene brdovito,i ako nestane na vreme,ode u potok. Posto je hidraulicna pumpa u zadnjem delu,jel to znaci da cim se stisne kvacilo,poluge se lagano spustaju iako radi motor.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Ja sam balirao sa 533 i jednostepenim. Nigdje ga ne gura. Stisnes kvacilo traktor stane a balirka dalje radi. Problem je samo upalit kardan.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Imam jedno pitanje. Moj IMT radi bez termostata. Prije dosta vremena je zacvikal onda ga je japa zvadil van i tak dalje traktor dela bez termostata. E sad bi ga ja ponovo del, pa trebam savjete kojega kupiti, kak se montira i svaki drugi savjet je dobro dosao...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Kupiš od Fiat automobila u autodjelovima kvalitetnijeg.
Montiraš ga tak da je sonda (obično dulji dio) okrenut prema dole.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A kam se on ugradjuje?
U kučište termostata

image.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh