• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
treba napraviti ono sto retko ko hoce. [generalni remont]. a posto se ovde jedva prezivljava nikom to nepada na pamet. vise od 60% ih je davno za to trebalo odraditi. ali ima jos nekih caka kojima se sluzi ali malo spreja je zakon.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
treba napraviti ono sto retko ko hoce. [generalni remont]. a posto se ovde jedva prezivljava nikom to nepada na pamet. vise od 60% ih je davno za to trebalo odraditi. ali ima jos nekih caka kojima se sluzi ali malo spreja je zakon.
Upravo tako , koliko njih preskoči brušenje , pa ide odmah u viši razred .
koliko golf dvojiki nije nikad vidjelo drugo brušenje , odmah treče .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
dobar dan forumsi.....da vas pitam jel znate mozda sta napraviti da traktorbolje pali
Nešto od ovih sklopova kaj ču nabrojat,popravit ili promjenit ili naštelat:
Uloške dizni,poštelat mu paljenje ranije,promjenit grijač,stavit aditiv u naftu,reparirat anlaser,promjenit glavne kabele i kleme,dobar akumulator.

Posljednje uređivanje:

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Oficir jesi kad razmišljao da malo pretjeruješ u načinu iznošenja svojih savjeta?? I neka neko pomisli da znaš o čemu pričaš bu si napravil trošak a možda ga neka sitnica samo muči.... opčenito mislim na tvoje savjete...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Promjenit mu uloške dizni,poštelat mu paljenje ranije,promjenit grijač,stavit aditiv u naftu,reparirat anlaser,promjenit glavne kabele i kleme,dobar akumulator.

:mur::mur::mur::mur::mur:

i što ako nakon toga svega traktor opet teško pali......:x:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Onda fantomski brzi alnaser , prebacivanje alnasera na 24 V uz ugradnju još ednog akumulatora + sklopka , automacki dozatro start spreja , ima još prostora za bezpotrebno ulaganje , od pola toga nabrojenog napraviš generalku pa pali ko mina .

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bosniahos

Guest
Ima on svakakvih savita i u svim temama a vriđa se ako mu se to spomene.Piše hoču bit aktivan,eh,malo su mu brzopotezni saviti.Dobro, ima nas svakavih
.Dobro Ivan a što kaže oni majstor Šogorič ili više naradu mehaniku.Utvom mistu ih ima 3 ili 4.Neki bolji neki samo se zovedu majstori.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne vrijeđam se dapače.
Čovjek pita kaj napravit da traktor bolje pali.
E pa nebu sve isel mjenjat niti sam na to aludiral nego neki od tih sklopova za koje misli da su loši.
Znači samo NEKE OD TOGA nek si rješi kaj misli da je dotrajalo začađeno,poderano ili oksidirano.
Vas par kao da ste malo ograničeni pa nemrete skužit kaj netko hoče reč ili ne želite skužit!!!

Evo prepravit ču post pa možda drukčije protumačite.

Neki bi u zajebanciji napisali treba generalka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nešto od ovih sklopova kaj ču nabrojat,popravit ili promjenit ili naštelat:
Uloške dizni,poštelat mu paljenje ranije,promjenit grijač,stavit aditiv u naftu,reparirat anlaser,promjenit glavne kabele i kleme,dobar akumulator.
Zaboravil si filtere zraka i goriva te pripadajuče cjevovode počistiti.

Do sinoč, kad je Lisnik navel mogučnost davanja ranijeg paljenja, tih ideja nisi imal?
Jesi razmišljal u pravcu kaj se s paljem dogodilo? Kaj ga je ukasnilo da treba sad biti ranije? Kolko koštaju tvoje ideje i koja je korist od večine njih? ................

Mislim da daješ krive savjete u ovom slučaju.
Niti neznaš koja je vrsta traktora u pitanju, čovek nije navel.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ima on svakakvih savita i u svim temama a vriđa se ako mu se to spomene.Piše hoču bit aktivan,eh,malo su mu brzopotezni saviti.Dobro, ima nas svakavih
.Dobro Ivan a što kaže oni majstor Šogorič ili više naradu mehaniku.Utvom mistu ih ima 3 ili 4.Neki bolji neki samo se zovedu majstori.

Nejdem ja bas previse k Sogoricu, ali jos rade dosta, on i sin.. ja idem dosta k Debeljaku, to mi je familija i nas bivsi nacelinik..

a sto se tice start spreja, jedan kolega pali 539 sa start sprejom i u pol ljeta isto vec nekoliko godina i traktor jos dosta dobro ide, a ima debelo preko 10000 rs, a vec se i par godina sprema raditi generalku i nikad poceti.. :icon_mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Na tom starom 539 je linijska pumpa jel?? Ja bi krenul od nje i dizni i da viš da bude bolje palil.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pre ce skoro uvek kompresiju izgubiti nego linijska pumpa da oslabi na 539. dizne treba proveriti ali pumpe su vecinom dosta dobre i drze dugo.ali 10000 rs trazi komplet sve .mrtvo telo je mrtvo i inekcija nepomaze

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Znam ja vrlo dobro kak to ide dok se stave novi ulošci i sredi pumpa, a motor pri izdisaju :)

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Samo da javim, metnuta je nova pumpa, kad je remen skinut ipak se to malo previše klimalo tak da je odlučeno nova pumpa, brtva i lim. Lim na staroj je bil zaljepljen tak da je to bilo dodatno iznenađenje, nemreš ga izvadit ni sa skalpelom da ga ne spigaš, grijati nisam probal.

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nije puno.
Neka naša mislim radi ju naš čovjek košta za 533 330kn
539 290kn,garancija 2god,u njima skf ležaji.

Pakung 25kn,dihtung 7kn,ležajevi 100kn za reparaciju.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Na tom starom 539 je linijska pumpa jel?? Ja bi krenul od nje i dizni i da viš da bude bolje palil.

Da, linijska je pumpa.. ali mislim da u njoj nije problem.. sad dok zavrsi sjetva i kosnja livada budemo sredili dizne i ventile, pa mozda jos izdura koju godinu.. a i ne dela on teske poslove, ali napravi dosta rs na ovima laganima..

Najnoviji postovi

Na vrh