Hej ljudi, pozdrav.
Mali problemčić, prije nekih 5 godina puknuo je blok motora, pa je povaren, i lijepo je držao.No jučer sam primjetio da na gornjem spoju vara i bloka izlazi voda, slini, ali poprilično, nešto manje kada je motor zagrijan na radnu temperaturu.Još sam i primjetio da mi pri niskim obrtajima motora kapa ulje na onoj rupi iza kartera, što nije od jučer ali mi prije nije kapalo u radu motora.Provjerio sam štangicu od ulja i nema porasta na štangici preko maksimuma, ili mjehurića od vode, u ulju koje sam jučer stavio novo.
Dakle pitanje prvo, mogu li sa tim curenjem na bloku orati i tanjurati uz nadolivanje vode, i da li postoji mogućnost da se ulje i voda pomješaju ili da motor zariba, ako bi sa ovakvim traktorom orao i tanjurao.I pitanje drugo, ima li kakvo curenje vode na bloku i kapanje ulja na semeringu veze jedno sa drugim.Dakle, da li raditi, ili nikako ne.
Nemam puno za napraviti, nekih 2000 hvati.Nakon čega bi sredio taj blok.
Pitanje za kraj, koliko bi me došao sport sa izmjenom bloka i svime što se mora napraviti uz to.Ili je puno jeftinije jednostavno napraviti novi var preko starog vara, tamo gdje pušta.
PS
Zna li netko tko bi mogao povariti taj blok motora u okolici Zaprešića.