Dok čekam remenicu sklopil budem dinamo i skapčil ga na akumulator da vidim da li vrti...
Dinamo može raditi i kao elektro motorDinamo i alternator okreče motor preko remena i remenice koju čekaš a ne struja.
Dinamo i alternator okreče motor preko remena i remenice koju čekaš a ne struja.
on ili troši ili proizvodi struju, kao i svaki elektromotor.ne kužim ovo
on i troši i proizvodi struju?
Pa sad su ti popularna hibridna vozila- malo bude punil akumulator malo bu vrtel :blackeyeDinamo i alternator okreče motor preko remena i remenice koju čekaš a ne struja.
Samo bi još jednom ponovil ak netko nije skužil.
Ovak kad ti bu zgledalo nema zime više....
Nije IMT ali puni...
wow od golfa :shock:
Sklopil sam dinamo danas, nije mi jasno zasto su cetkice toliko unistile kolektor u prvom redu to mi je stvarno bizarno:? Do sad nitko nije ponudio odgovor na tu misteriju. Cetkice potrosene do pola, a kolektor skoro do izolatora, nema vise takoreci praznog prostora izmedu lamela:scratch
No uglavnom sutra budem sprobal dal vrti nemam danas akumulatora pri ruci...
S obtirom na tvoja (ne) skustva a (vjerojatno)uspoređuješ dinamo i alnaser rad bi te upozoril da su to dva svijeta .wow od golfa :shock:
Sklopil sam dinamo danas, nije mi jasno zasto su cetkice toliko unistile kolektor u prvom redu to mi je stvarno bizarno:? Do sad nitko nije ponudio odgovor na tu misteriju. Cetkice potrosene do pola, a kolektor skoro do izolatora, nema vise takoreci praznog prostora izmedu lamela:scratch
nije mi jasno zasto su cetkice toliko unistile kolektor u prvom redu to mi je stvarno bizarno Do sad nitko nije ponudio odgovor na tu misteriju. Cetkice potrosene do pola, a kolektor skoro do izolatora,vidim sta je,i imo sam sta viditi,cetkice nisu potrosene a rotor oriban i to dobro
S obtirom na tvoja (ne) skustva a (vjerojatno)uspoređuješ dinamo i alnaser rad bi te upozoril da su to dva svijeta .
Dinamo se razlikuje od alt i u djelu jer dinamo na rotoru prizvodi struju .
Komutator tu služi i kao isprvljač ...Četkice su postavljene pod kutem da bi bolje naljegale .
Dinamu je bitan smijer vrtnje .
Treba spomenuti da kad ti svijetliš bez veze trošiš četkice i komutator .
Isto tako struja mogu narasti do 16 A ( na toliko se podešava regler ako nije tko petljao po njemu) ..ima još ali to je će ovi koji se busaju s diplomom bolje objasniti (jel tak VTZ ?) .
Ja sam ionak automehaničar pa kaj bi ja o tome znao , jel .
To tebi samo služi za ujehu ?No bilo kak bilo meni se cini da je jeffy dobro objasnil da je smece pod cetkicama uzrok neobicnom trosenju, bilo bi dobro da je to netko ocistil pred 10-15 ljet
..ima još ali to je će ovi koji se busaju s diplomom bolje objasniti (jel tak VTZ ?) .
Ja sam ionak automehaničar pa kaj bi ja o tome znao , jel .
Kolektor je glavni konstrukcijski problem da je nestao iz upotrebe....