Lepo, ali o tome drugi put. Kad više nebu novih za tak jeftine novce.:? sjebeš pumpu? Razmem da ponekad sjebeš remenicu ko kad sam ja skidal s diname :blackeye ali kak bi pumpu sje...
Lepo, ali o tome drugi put. Kad više nebu novih za tak jeftine novce.:? sjebeš pumpu? Razmem da ponekad sjebeš remenicu ko kad sam ja skidal s diname :blackeye ali kak bi pumpu sje...
Lepo, ali o tome drugi put. Kad više nebu novih za tak jeftine novce.
Nije moguče.Hm kaj nije zajebano šrafiti dok je remenica gore? Ja sam danas skidal staru pumpu i nisam si zel radapciger. kak sam odšrafljival donje dvije matice su došle do remenice i s njima sam onda napinjal (naravno nisam se zmislil prvo skinuti crijeva tak da nebi niš držalo pumpu
Bez zajebancije sad da li je moguće da sam remenicu lani na proljeće previše stegnul i da je to uzrok ovom struganju i luftu na lageru? Da li je to taj zajeb pumpe koje si spomenul?? Reci barem da li sam na dobrom tragu :scratch
Ajde probaj skontati, jer ja ne kontam kakav nepovratni ventil :scratchznali ko dali ova hidraulicna pumpa ima kakav nepovratni ventil i gdje se nalazi traktor je MF 535 negdje sam na forumu procito da ima ali neznam gdje je stavio bi ja i slika od pumpe al nikako da skontam kako ide od kako je ovaj forum promijnjen
Hm kaj nije zajebano šrafiti dok je remenica gore? Ja sam danas skidal staru pumpu i nisam si zel radapciger. kak sam odšrafljival donje dvije matice su došle do remenice i s njima sam onda napinjal (naravno nisam se zmislil prvo skinuti crijeva tak da nebi niš držalo pumpu
Bez zajebancije sad da li je moguće da sam remenicu lani na proljeće previše stegnul i da je to uzrok ovom struganju i luftu na lageru? Da li je to taj zajeb pumpe koje si spomenul?? Reci barem da li sam na dobrom tragu :scratch
Nije to razlog propadanja lezajeva.
Oni najcesce propadaju kad voda dopre do njih a dopire onda kada propadne semering ili povrsina na koju on naleze a to je zapravo kolo. To se vidi tako sto voda kaplje na donjoj stani pumpe (tu postoji otvor)
Semering naleze na prosirenje koje se nalazi na osovini pumpe i semering je dosta tesko zameniti jer bi se prethodno moralo skinuti kolo. Tako se ovde zove ona ploca koja pokrece vodu.
Moguce je semering staviti i sa druge strane uz neke "majstorije" jer je vrlo velika verovatnoca da "kolo" pukne prilikom skidanja. Gus koga na osovini drzi konus, dakle bez ikakvih zavrtnjeva.
Ako je kuciste pumpe u redu, moj ti je savet da kupis novu osovinu i novi semering jer jedino ces biti siguran da nece ponovo proci voda i ponovo unistiti lezajeve.
Kad skidas pumpu skini kais i creva pa kad donje matice dodirnu do remenice ti pomeri celu pumpu unapred i tako ces dobiti prostora da ih odvijes do kraja i skines.
A kakva bi to pumpa bila koja nebi regulacijski ventil imala?
Samo kaj je to sve skupa u karteru, pa treba skidati prednji trap, itd.
Staru pumpu budem definitivno pokušao rastaviti, a s vremenom možda i reparirati
Idi na temu tomo vinković ili prima pa budeš shvatio pravo znaćenje rijeći zahvaljivanje :rolfer::rolfer:I nema potrebe za zahvaljivanjem jbt, tu smo da pricamo, d arazmenjujemo iskustva a meni je zaista drago ako nekome mogu da pomognem.
Ziveo.
Idi na temu tomo vinković ili prima pa budeš shvatio pravo znaćenje rijeći zahvaljivanje :rolfer::rolfer:
Nema tu nikakvog konusa, kao ni na remeniciNije to razlog propadanja lezajeva.
Oni najcesce propadaju kad voda dopre do njih a dopire onda kada propadne semering ili povrsina na koju on naleze a to je zapravo kolo. To se vidi tako sto voda kaplje na donjoj stani pumpe (tu postoji otvor)
Semering naleze na prosirenje koje se nalazi na osovini pumpe i semering je dosta tesko zameniti jer bi se prethodno moralo skinuti kolo. Tako se ovde zove ona ploca koja pokrece vodu.
Moguce je semering staviti i sa druge strane uz neke "majstorije" jer je vrlo velika verovatnoca da "kolo" pukne prilikom skidanja. Gus koga na osovini drzi konus, dakle bez ikakvih zavrtnjeva.
Ako je kuciste pumpe u redu, moj ti je savet da kupis novu osovinu i novi semering jer jedino ces biti siguran da nece ponovo proci voda i ponovo unistiti lezajeve.
Kad skidas pumpu skini kais i creva pa kad donje matice dodirnu do remenice ti pomeri celu pumpu unapred i tako ces dobiti prostora da ih odvijes do kraja i skines.
Nema tu nikakvog konusa, kao ni na remenici
To je semering.Npr. nitko ne spominje onaj dio s gumom na opruzi ta se guma raspala, a čini mi se da nije predviđeno za zamjenu
nego se mijenja samo onaj na osovini?
Također unutra je neki mesingani prsten uprešani u kučište
rayer:rayer:rayer:Nova pumpa kupljena, stara rastepena i spremna za reciklažu (ne reparaturu). Previše je to zjeb... i nemaš nikakve garancije da bu sve štimalo poslje. Npr. nitko ne spominje onaj dio s gumom na opruzi ta se guma raspala, a čini mi se da nije predviđeno za zamjenu :scratch
nego se mijenja samo onaj na osovini?
Također unutra je neki mesingani prsten uprešani u kučište koji sam ja dobrano pofrkal dok sam bukovim sukom izbijao lagere8) (bil je suk malo širi od rupe:blackeye)
Nije baš guma, ali princip je ispravan.A sta onda drzi kolo na osovini?
Vruce/hladno?
Mozda i nema konus. ja sam mislio da postoji neki blag, nikada nisam premeravao, ali znam da nema nikakav nacin pricvrscivanja.
Vruče hladno
To je semering.
Ta "guma na opruzi" dodiruje povrsinu "kola", opruga vrsi pritisak na nju i ako su povrsine idealno ravne onda voda ne moze da prodje.
E sad:
Nije baš guma,
Pa sa pumpe koja je radila se može skinuti da se ne strga, samo neznam koja je korist od toga :scratchE sad
Nema veze, crno je, a i znamo na sta mislimo
Naravno da nije guma.
Uspevas li da skines a da ne pukne?
Zamjeni se cjeli taj set " na mesingu" .Ali to na opruzi nije predviđeno za zamjenu? Kak je ta guma spojena na mesing izgleda ko zaljepljeno:?
Ali to na opruzi nije predviđeno za zamjenu? Kak je ta guma spojena na mesing izgleda ko zaljepljeno:?
Obradis pa iskoristis.Pa sa pumpe koja je radila se može skinuti da se ne strga, samo neznam koja je korist od toga