vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Koliko je to bara u poal crvenog?
Bezveze bacaš ulje , bolje ga "pokloni "(mini naprimjer) .
Bezveze bacaš ulje , bolje ga "pokloni "(mini naprimjer) .
Ovo drugo nisam nikad primjetio,da mi poluge podrhtavaju.
A da se nešto promijeni dali bi se poluge zaustavile ili bi se svejedno spustile ali sporije?
potpuno se slazem s tobom nema logike da je pocela poskakivati samo radi promijene ulja ali je mozda mehanicar nesto kemija ili je ispira mijenjac pa je špena koja je bila dolje se podigle i pumpa ju je pokupila
mozes mi na nekoj slici pokazati gdije pumpa vuce ulja iz korita...
i kako da dođem do ventila pumpe jer logicki je da jedan ventil ne radi ....
Hvala, nasao sam tu sliku ...
nije mi jasno kuda uvlaci ulje!!!! jer nema filtra
znam da je sva potopljena u ulju i po nekoj logici...
ima četiri klipa (ko bokse motor) svaki klip ima svoj ventil koi radi duplo dolnji dio je usisni a gornji je tlačni (ispušni) e sad nikako mi nije jasno kud ulje dođe do ventila!!!!!
jedino kroz onaj regulator ...
pumpu sam rastavio
hm... malo su poderani klipovi sa jedne strane vise sa druge manje a i leziste jednog ventila ostale nisam rastavlja budem sutra po danu
ideja je bila u tome da je špena pošla u ventil ali izgleda da nije e sad mislim ako nađem promijeniti cu klipove (kocke) ili kako se vec zovu i ako nađem elemente ventila i to je to ...
ako i dalje bude tresla cu popizditi :-(((
Uvo tu uvlači ulje.Hvala, nasao sam tu sliku ...
nije mi jasno kuda uvlaci ulje!!!! jer nema filtra
znam da je sva potopljena u ulju i po nekoj logici...
ima četiri klipa (ko bokse motor) svaki klip ima svoj ventil koi radi duplo dolnji dio je usisni a gornji je tlačni (ispušni) e sad nikako mi nije jasno kud ulje dođe do ventila!!!!!
jedino kroz onaj regulator ...
pumpu sam rastavio
hm... malo su poderani klipovi sa jedne strane vise sa druge manje a i leziste jednog ventila ostale nisam rastavlja budem sutra po danu
ideja je bila u tome da je špena pošla u ventil ali izgleda da nije e sad mislim ako nađem promijeniti cu klipove (kocke) ili kako se vec zovu i ako nađem elemente ventila i to je to ...
ako i dalje bude tresla cu popizditi :-(((
Ti moraš prvo ispitati dali je taj manometar ispravan.Na tom ti je traktoru puko lajtukg koji dovodi ulje u kompresor i naravno izbacao ulje ostalo oko 2lit. ulja!Nakon toga padao pritisak još jače pa smo stavili nove leteće jedne i druge,brusili radilicu 1specijala jedno koljeno imalo brazdu,stavili perkinsove.Novu pumpu ulja,"nove karike i uredili glavu" mada to baš i nije bilo potrebno ali kad smo skinuli motor onda smo i to napravili!!!!
Sada kad ga dobro ugriješ u leru pritisak odlazi u pola crvenog!
Još nešto ako promjenim ulje a da filter ostavim neće povuć ulje ako ne otvorim neki lajtung iza filtera!!!!Ulje ne kupujem pa ga promjenijm vrlo često!!!!!!!!!!!artyman:
Filter se može ugraditi ali da pumpa ne usisava toliko špene se može ublažiti ugradnjom kojekakvih magneta.hvala majstore!!
to sam i ja skuzio da je jedino moguce mijesto otkuda moze pumpa povuci ulje (dali se moze ugraditi filter od kojeg drugog IMT-a ili mislis da je nepotrebno
PS: kad sam probao pumpu bez poklopca sa recimo 40% ulja bacala mi je mijehurice na izlaznu cijev e sad dali je tu problem u klipovima ili u ventilima i dali se nađe nova garnitura ventila kad je vec sve rastavljeno mislim da bi bilo dobro i to promijeniti ili ce mi dojti jeftinije kupiti cijelu pumpu ...
kuzim ja princip... ali kuda uđe ulje u prostor predventila??????skuzio sam da je dolnji dio ventila manja kapica i opruga usisni ali ta rupa nema izlaza ili sam ja glup!
imas pravo ovi klipovi nemaju karike imaju samo tri utora dali ce pasati ovi sa karikama????
Ništ ja tu ne vidim :scratchNisam siguran da je tu, muhanicaru, vidi ovo:
a mogu da se stave klipovi sa karikama sigurno.
Licno iskustvo, slobodno kupi njih.
Skroz lijevo, dva vijka gore dole, a sredina na nekima štift (koji nemaju kalibrirana ta dva vijka)Kroz blok broj 20 prolaze tri vijka -jel tak?
Kroz blok broj 20 prolaze tri vijka -jel tak?
Ebem li ga gde?!?Ništ ja tu ne vidim
Gde bi onda po tvojemu bil usis?
Klipovi sa karikama veliš. A daj mi molim te reci gde ima više onih bez karika za kupiti? Bar tu pri nama. Samo Turke i Indijanci, a oni su i jedni i drugi sa karikama.
Inače IMT ima jako fini razvodnik, koji danima, mesecima ne spusti, pa onda nemre ni usisati. Jel tak?pa mora da je tako, mozda ne tri, ne znam, sad se bas i ne secam precizno.
Ebem li ga gde?!?
Mozda i ovde gde ti pokazujes, da vozac preko sistema poluga gurne onaj razvodnik i tako otvori kanal.
Ali tu minesto nije logicno.
Ako bi tako radilo to bi znacilo da dok se taj kanal ne otvori da klipovi rade danima, mesecima ( ne koristis hidraulik npr) bez ulja, na suvo?
To mi se uopste ne cini kao pametna ideja.
A ima klipova bez karika u prodaji.
Ja sam pre nesto vise od godinu dana kupio i u radnji me pitali hocu li sa ili bez karika.
Mislim lako mi je da ti navedem cenu i proizvodjaca jednih i drugih ali glupo je da se ubedjujemo zar ne?
pa mora da je tako, mozda ne tri, ne znam, sad se bas i ne secam precizno.
Ebem li ga gde?!?
Mozda i ovde gde ti pokazujes, da vozac preko sistema poluga gurne onaj razvodnik i tako otvori kanal.
Ali tu minesto nije logicno.
Ako bi tako radilo to bi znacilo da dok se taj kanal ne otvori da klipovi rade danima, mesecima ( ne koristis hidraulik npr) bez ulja, na suvo?
To mi se uopste ne cini kao pametna ideja.
A ima klipova bez karika u prodaji.
Ja sam pre nesto vise od godinu dana kupio i u radnji me pitali hocu li sa ili bez karika.
Mislim lako mi je da ti navedem cenu i proizvodjaca jednih i drugih ali glupo je da se ubedjujemo zar ne?
Inače IMT ima jako fini razvodnik, koji danima, mesecima ne spusti, pa onda nemre ni usisati. Jel tak?
A kaj bi se mi ubeđivali. Meni ti je to svejedno, samo znam da su klipovi bez karike puno bolje i trajnije rješenje