Jesi li podmazao rukavce i provjerio tlak u prednjim gumama?
otvaraj glavu volana.
Imam par pitanja oko ovog traktora,posto vidim da se vecina ovde razume oko masina.Nisam imao prilike bas da radim sa traktorima pa me zanimaju neke sitnice.
1.Na koliko traba da bude pritisak ulja kad je traktor hladan a na koliko posle kad je ugrejan??
2.I na koliko treba da stoji ulje na meracu ulja dal treba sipati skroz do gornje crte maximuma ili negde na sredini izmedju minimuma i maximuma??
3.Kupio sam nove guzve one lance na poteznicama sto drze da ne lupa kad se nesto zakaci i stavio ih i imam problem.Naime kad podignem korpu ja ih zategnem da nelupa i onda kad spustam korpu nece da je spusti skroz do zemlje posto se zaustavi na njima,probao sam razne varijante i nista.
kako da znam dal trosi ulje??
I još se žališ?Kad ga palim kad je hladan na leru je jedna crta ispod 4 pritisak na ulju
U teoriji ne , ali jedno i drugo je posljedica habanja motoraMa ne zalim se nego pitam.A kod ovih sto trosi ulje jel i pritisak nizi to jest jel direktno u vezi pritisak ulja sa tim???
[IM G]http://img812.imageshack.us/img812/8310/dsc00377resizeresizeres.jpg[/IMG]<-----ovako mora izgledati da se prikaže slika ( samo bez razmaka između M i G )evo moje masine
Ovdje je riječ o IMT-u :lol:kod mjenjanja natočiš do max(gornja crta)
I onda nakon cca 50 sati ideš kontorlirati ..pod uvjetom da je traktor na ravnom ili min. na istom mjestu kod uljevanja i kontrole ulja .
Ako ga fali a ne ostavlja masne tragove na mjestu gdje stoji onda znaći da troši ulje ...a to je znak da češće vršiš kontrolu ..
Ne, :mrgreen:Ovdje je riječ o IMT-u :lol:
Željac u pravu si, evo i dokaza, a ja bi samo da se nadovežem.IMT je cijeli luknjav i kad zvadiš šraf ulje curi na svakom provrtu...