0,3 na hladno, obadva.Kolki treba biti zazor ventila na 533?
0,3 na hladno, obadva.Kolki treba biti zazor ventila na 533?
Piše u čitulji, prednje 1,8 a zadnje 1.vozit će se kukuruz sa prikolicom,po asvaltu...
Pover, zagrijavanjem motora se razmak između podizača ventila i klackalice smanjuje tak da nije dobro tak. A i sa čim bi te fine mjere izmjeril 0,28 :scratchkoliko se sjecam kod 539 je o25 hladno i 028 vruc
Između potisnog ležaja i capica 12 mm
Glava 7,6 - 8,3 kpm.
Leteči 5,5 - 6 kpm. (bez osigurača), 7,5 - 8 kpm. (sa osiguračom)
Glavni 15,5 - 16 kpm.
Radilica: standard leteči 57,124/57,112. 2 spec. - 0,51
Radilica: standard glavni 69,824/69,812. 2 spec, - 0,51
Hrapavost: max. 0,4 mikrona.
Ove zadnje mjere ti ionak najvjerojatnije ništ ne znače jedino ako doma imaš strojnu obradu.
Ako te još kaj zanima samo pitaj
Tako pise i uputstvu za rukovanje i odrzavanje,0,30 na hladno, a 0,25 na toplo
Samo kaj toga nebuš našel u prodaji za kupiti, a i ta radilica koja se mora brusiti na prekomjeru je za otpis.E bas ti hvala
i kad vec znas a i hoces da odgovoris (hvala jos jednom) znas li i da li postoje lezaji cetvrte specijale, neki kazu da za imt 533 de luxe postoje a za starije tipove ne?
Kad več čitaš (a očito neznaš pročitati) onda čitaj do kraja.Tako pise i uputstvu za rukovanje i odrzavanje,
Gume 0,8k zadnje i 1,8 prednje.
Ima jos zanimljivosti u tom uputstvu:
Prilikom startovanja rucica gas do povucena kraja (pun gas?)
Remen vetilatora 19 mm ulegnuce (ne 20, ni slucajno )
Prazan hod papuce kvacila, pazi sad! 9,5 mm! (kako da ga izmerim samo)
ima i jedan koristan podatak, ne mogu da opisem moram sliku.
Radi se o tome kako ograniciti dizanje poluga, dokle treba da idu.
30 cm od onog klina koji se "lomi" ispod mesta gde se kaci toplink do sredine bolcna u ramenu.
Ako radiš gore sve novo onda treba obavezno i dole urediti.Ma...
Rasturio sam motor jer je dosta "duvao", nasao sam neke pukle karike, sad da li su pukle kad sam ih skidao ili su ranije popucale pojma nemam. Nema mnogo "anzeca" ali ga ipak ima i nameravam da ipak uradim stubline i naravno nove karike pa se bojim kako ce izdzati na radilici ako gore ojacam a dole sve vratim straro.
Radilica nije bas losa, nije prolupao, lezaji nisu pocrveneli ali nisu ni novi, vidi se, nisam mogao da premerim koja je specijala, sutra nosim kod majstora pa ako bude vec na trecoj ne znam sta da radim.
Da kupujem drugu radilicu mi je prilicno skupo kad ova nije bas skroz losa a sad kazes da ne valja preko trece to raditi.
Sta bi ti uradio da si na mom mestu?
Ako radiš gore sve novo onda treba obavezno i dole urediti.
Radilicu na strojnu obradu da izmjere kaj bu izašlo, a ako traktor misliš ostaviti za sebe nejdi dalje od treče.
Mislim da imam doma još jednu koju treba brusiti i ide na drugu, samo moram pogledati jel stari ili novi tip. Nije preskupa
Najvjerojatnije zaštekal razvodnik :scratchEj ljudi...
Imam problem sa IMT 539.
Danas sve normalno stavio plug, i napravim dve brazde, i pri kraju mi se poluge hidraulike dignu za sve u gornji položaj, ne pomaže ni ručica za dizanje i spuštanje.
Kada ugasim traktor, počinje se pomalo spuštati za dolje, opet nema veze u kojem je položaju ručica.
Kada upalim traktor, opet diže poluge u gornji max položaj...
U čemu bi mogao bit problem, prije nego pozovem majstora?
Onda sam ja nekaj pobrkal oko dodatne hidraulike, nema veze.ovo sa oprugom nisam probao...
Najviše me je strah da sve ne polomi kad je upaljen, dignu se te poluge gore sve puca...
dodatna hidraulika nije na mome traktoru.
znači razvodnik, se može popravit ili potreban novi dio...