• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Nosonja

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
70
To sam si i mislio. Što god taknem odmah prstom u gov*o. Jbt. traktor koristim samo za obradu vrta i ovaj ulog mi se nikada neće vratiti.
Pošto rukavce tokarim kod brata (hoby majstor) treba li imati kakav poseban adapter za prihvat one kvrge od glavčine na tokarski stroj jer nismo načisto kako ga staviti u steznu glavu.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,059
Da,kompletno kučište sa svime što si nabrojo,osim kola volana!
Gledam sad kod njih stvarno nije skupo kak je nekad bilo, a najvjerojatnije nije ni bog zna kakve kvalitete.
Košta kompletan 1750 kuna.
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Ja sam prošlog prolječa kupovo neke djelove za sijačicu,dao bi ruku u vatru da nije bilo skuplje od 1300kn. I ja sam se začudio!
 

Nosonja

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
70
Nije ništa drugo nego ovi danas, samo smo morali naći prvo sredinu na strani gdje je glavčina i onda dolje izbušili rupu što nije bio problem jer je u steznu glavu išla ona ravna strana rukavca. Problem je bio kako naći centar na gornjoj strani rukavca. Ima tokarski stroj nekakav dodatak koji služi za centriranje dugih šipki. S tim smo našli centar i izbušili rupu. Onda jedan šiljak u steznu glavu koji ide u rupu gdje je kvrga i približili skroz do glave tako da glavčina malo zapinje za glavu, na drugoj strani konjić s šiljkom i operi. Inače su na tom stroju radili vjerojatno garonje za potrebe WW2 jer ima svastike na nekim dijelovima.
Ovo u sredini stroja je to o čemu pišem.
https://www.dropbox.com/s/yoj2tycxc8zqb1o/HE10_1366.jpg?dl=0

FkugY8JvD8sZU94DJU4efZKDNfVN5SB1lVK-cahzIDo
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,059
Obično su kirneri i odozgo i odozdo na osovinama rukavaca.
Plansku je Puknuti spomenul zbog prihvata rukavca u kojem je ostal komad osovine i nema se 8praktički) za kaj primiti da bi se otokaril var van da se izvuče onaj batrljak osovine koji je ostal u rukavcu.

Ono o čemu ti pričaš se zove lineta i ima ih par izvedbi

lineta-tokarski-stroj-slika-51643307.jpg
 

Nosonja

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
70
Obično su kirneri i odozgo i odozdo na osovinama rukavaca.

nema kirnera nikakvih, ovo kod mene je bilo tokareno tvornički i odrezano pa onda uprešana glavčina i zavarena, traktor je iz 1988. koja je totalno promašena serija, svi koje ja znam imaju nekakvih felera ili s motorom, mjenjačem itd. Moj se nije puno naradio, kupljen kad je bio star godinu dana i znam da od onda stalno s njim nekakvi problemi.
 
Tu od
26 Svi 2013
Poruka
87
nakon 2 i po godine i 150rh sati opet propišali semerinzi na zadnjim poluosovinama IMT-533
onda sam uzeja tafe semeringe u autopoljostroju i sad znan da mi prodavač po katalogu nije zna dati, nego je samo pita manji ili veći i onda je neko naiša u dućan pa mu reka koji su
ja glupan nisam onda zapisa dimenzije,a niti upamtija jesu manji ili veći

znači moje pitanje je semering koji ide na trubu(ne onaj iza ležaja skroz vanjski),onaj zbog kojeg curi ulje, je manji ili veći?
i po mogućnosti dimenzije(karakteristike) istoga jer opet me u dućanu pitaju jel manji ili veći :-D
 

Jerbicma

Novi član
Tu od
14 Velj 2016
Poruka
5
Imt 533 problem

Dečki molim Vas za pomoć, naime hladan pali jako teško katastrofa...al kad se ugrije pali na zub, moram reći da sam glavu sredio kod majstora u bj. ventili, vođice i ostalo na glavi. I dalje nakon sređivanja glave je ostao problem kod palenja hladnog motora, ima kompresor i dosta puše na iberlauf al ne baca ulje, prima gas ko lud i dimi normalno (crn dim). Molim Vas za pomoć...što prvo napraviti...a da ne košta puno? Hvala...
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Re: Imt 533 problem

Znači čuješ da pukne i zapali naftu u usisnoj grani možda da skineš gumeno crijevo i provjeriš dali gori nafta u grijaču ako gori onda redom kompresija pvp anlaser itd .
 

Najnoviji postovi

Na vrh