Ako već koristiš start sprej ne kombiniraj ga sa korištenjem griječa ..las2 kaže:Ja također imam imt 533 iz '75, te imam iste probleme. Naime otkad je traktor bio na generalki majstor nije dobro nastimao paljenje. Kada je temp. oko 16-20 °C ja ga grijem i uz dugo verglanje jedva upali. Ali zato Valvoline start sprej riješava probleme. Bas sam danas isao tanjurati temp. je bila oko 10 ja sam ga grijao jedno 5-6 sec te potom spricnio start sprej u usis i on je upalio u roku 3 sec. Da nisam koristio start sprej Mozda bi upalio, opet kazem Mozda iz 3-4 verglanja po 7-8 sec. Desavalo se prije ja hocu ici orati i oko 10 sati ga hocu upaliti i nema sanse mos verglat do sutra pa probam oko 12 sati pa upali. Tako da sada kad je hladno bez start spreja ni pomišljati na prvo paljenje.
nemoj preterivati sa sprejem hoće karike popucati (ako ih još imaš)las2 kaže:Ja također imam imt 533 iz '75, te imam iste probleme. Naime otkad je traktor bio na generalki majstor nije dobro nastimao paljenje. Kada je temp. oko 16-20 °C ja ga grijem i uz dugo verglanje jedva upali. Ali zato Valvoline start sprej riješava probleme. Bas sam danas isao tanjurati temp. je bila oko 10 ja sam ga grijao jedno 5-6 sec te potom spricnio start sprej u usis i on je upalio u roku 3 sec. Da nisam koristio start sprej Mozda bi upalio, opet kazem Mozda iz 3-4 verglanja po 7-8 sec. Desavalo se prije ja hocu ici orati i oko 10 sati ga hocu upaliti i nema sanse mos verglat do sutra pa probam oko 12 sati pa upali. Tako da sada kad je hladno bez start spreja ni pomišljati na prvo paljenje.
Ako već koristiš start sprej ne kombiniraj ga sa korištenjem griječa ..
Naime ..start sprej ti se zapali u usisnoj grani i nikakve koristi od njega
pa tako nekako ..jer ako ti se spirala grijaca užari ili još gore počinje goriti plamenom ,statr sprej se od toga zapali i izgori u usisnoj grani .las2 kaže:Jel mi mozes jos malo to pojasniti????
Znači samo bih trebao početi verglati i špricnuti start sprej bez grijanja ili???
imt533deluxe kaže:Alo ja sam ovde novi ša bih pitao imam gore navedeni traktor 83.god garim ga na loš olje i jako ali jako teško pali grijem ga ko lud ali i dalje tako s time da je več netko štelao bosh pumpu pa me zanima kako tačno prooveriti ispravnost navedene ima 40 000 radnih kilometara s time dok ga upalim vuče ko pravih 35 konja vrti se max do 1900 rpm