Dobro sam napisao, i dalje ponavljam da, šumski radnik kada predaje drvo revirniku a revirnik drvo zaprima, metrica se složi na 1 metar visine, i još se na taj metar visine složi još jedan red .....Tako se drva moraju složiti da ih zaprimi revirnik.Kad si kupovao drva ti ili neko da je bila štiva složena 1,3 m visine a da si to dobio pod metar. Nikad.
To je nekad bila fora zaprimanja učinka, da šumskom radniku manje plati, a štiva je bila visoka 1,1 i računata 1 m, ista štiva je prodavata pod 1,1 ili više od metra. I pored takve otimačine većinom su negativno poslovali.
Sve daljnje računice, makinacije, zajebancije tog tipa, (prodaja i preprodaja drva poslije zaprimanja revirnika) sam par postova komentirao i nazvao ih običnom prevarom.
Šta je tu nejasno.
Kada tebi šumski radnik radi drva, onda se držiš pravila da napravi ovako kako sam gore i napisao, 1x1x1,3 jer je to po ps-u, i tebi to odgovara.
Druga je stvar kada ti prodaješ ta drva, pa onda prodaješ pod metar drva 1x1x1, i time direktno uštediš sebi odnosno zakineš onoga kome si drva prodao.
Jel tako.