Zato jer taj odnos varira i ovisi od debljine klade ili višemetrtice.Ako su klade ili višemetrice tanje onda za 1 m kubični dobijaš 1,1-1,2 metra prostorna. A ako je debljina klade veća onda dobijaš od 1 kubika klade, 1,3-1,45 prostornih metara drva.
I davno je to utvrđeno i davno se zna kako se drva kupuju a kako se ta ista drva prodaju. Ja nikoga nisam nazvao prevarantom, ali što je je.....
I sam sam bio u situaciji da me pripadnik jedne nacionalne manjine, koji usput ima završenu osmogodišnju školu , ide učit znanje o drvima......Mene neće, ali sirotinja koja nema koga mlađeg da joj napravi drva, MORA pristat na sada ću napisat PREVARU, i prihvaćaju prevaru jer nemaju druge mogućnosti.
Prijatelju, sam sam prošao to što ti radiš, sa 13 godina porezao koljeno motorkom, pa nemoraš me sad ti, koji si se našao uvrijeđen, tumačiti znanje .....A ovaj termin prevara, je za one koji to jesu, a ima ih. Tebe nisam niti naveo niti prozvao za prevaru, pa zašto tvoja reakcija...
Nismo tu spomenuli slaganje tog prostornog metra drva, kada baja raskala drvo u debljinu olovke, pa ga složi tako da je vrh cjepanice okrenut gore, pa na kraju kroz tako složen prostorni metar drva može proletit golub , e onda ga j....
O tome pričamo da je onda pošteno složit na taj 1 metar visine još jedan red cjepanica više. Jeli tako