gladhr2
Aktivni član
- Tu od
- 17 Velj 2019
- Poruka
- 287
Može možda neki link tako nečeg?To samo govori da je prikolica loše konstruirana. Čak niti gume nisu toliki problem.
Kao, napravljena je za manji traktor, a da zapadne s takvom raspodjelom opterećenja taj manji ju nebi ni pomaknul. Dobra je samo za cestu.
Ovih dana gledam hrpu kamionskih šlepa prepravljenih u jednoosovinske prikolice (dodano im je rudo) i vučene traktorima od 200+ konja, s 20+ tona silaže u njima. Svi znate da one imaju osovine pri zadnjem kraju. Očito ne bez razloga.
idući pothvat je staviti ove kamionske gume i felge s nosivosti svaka cca 2000 kg, šarafe sam morao kupovati duže, a duži su stigli deblji, pa sam odlučio pokušati ih istokariti i to se nadam da će sutra biti gotovo...Pa iskreno nitko ne ocekuje da se sa 200+ konja vuce prikolica od 8 tona, ali tu se ne vodi rasprava oko drugih prikolica oko kamionskima nego o tome da se pomogne covijeku sa njegovom da ju moze bez straha koristit, nema smisla raspravljat ni o konstrukciji niti pljuvat po prikolici, treba stavit jace felge i gume, okrenut rudu i vozi...
I onda ću nakon toga okrenuti i rudu.. ni to sve nije malo posla ali šta se može moram to napraviti jer me ovo stvarno živcira opasno... danas sam tovario u stariju prikolicu od 5t stajski gnoj mokar curi voda iz njega i zbijao i preko 5 t bilo sigurno, gume ne osjete (na kraju prikolice je osovina)...