• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problemi sa el. instalacijom na TV traktorima

• Temu pokrenuo smandili
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako je sve stvarno dobro spojeno i regler je ispravan meni zvoni da je malo napona na generatoru

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
a ima li mozda veze sto mi ne radi crvena lampica koja je na komandnoj ploci izmedu brave i rucke od gasa (sigurnosno treptajuce svjetlo) te brojac radnih sati iako do njih dolazi struja sa osiguraca i imaju masu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne znam koja je to lampica koju spominješ ?
sustav punjenja na tvom traktoru ne treba lampicu kao npr. neki drugi traktori te generacije .
Znači ima je ili nema , spojena ili ne mora puniti ako je sve drugo spojeno kako treba .

Pitanje , mjerenja napona između žutih i crvene si mjerio kada su bile spojene na regler ili ne ?

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
mislim na ovu ispod strelice na slici, mjerio sam bez spajanja na regler na punom gasu izmedu zutih je oko 30v a izmedu svake zute i cvene je jednak oko 15v, danas sam mjerio na b+ na regleru kad se iskljuci lampica onda dize voltazu na 12,9v na punom gasu i tako na akumulator ide, dok je ugasen ili kad se upali lampica pada napon na 12,4v tako da puni nesto ali skroz slabo
regler je iz masive za lda 100/820
spojeno je dvije zute dolje na G i crvena sa namotaja na R
desno B+ crvena na 30a na bravu a druga sa brave crvena ide na anaser,
C kontakt koji ide na treci osigurac pa na lampicu i iz osiguraca na bravu
i plava na L.E. za lampicu
lampica.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne valja ti generator .. računaj samo da tih 15 V provučeš preko jedne diode napon pada za 0.7 V u idealnim uvjetima ..a i to je malo za dobro punjenje

gledaj ode ..ovo je vrlo slična stvar

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
da, sad sam gledao u radionickom prirucniku treba biti 42v a meni jedva 15v na 3000rpm izmedu zute i crvene

goldoni144

Novi član
Tu od
11 Lis 2021
Poruka
16
prije da ce biti ugradnja alternatora nego to, jeftinije je i manje vremena a na kraju dosta bolje punjenje

branco70r

Novi član
Tu od
24 Lis 2024
Poruka
1
Molim za pomoć . Kupio sam regler iz firme masiva ( bjelovar ) spojio ga na tomu vinkovića onako kako je pisalo na shemi . Problem je sljedeći. Kad dam kontakt kontrolna lampica gori , kad se traktor upali ne gori (mislim da je to ok ) . Kad odspjim + klemu sa akumulatora ne rade svjetla. Moze mi neko objasniti kako provjeriti da li regler(alternator ) puni akumulator . Pozdrav
Jednostavno unimerom izmerite napon na akumulatoru kada je traktor isključen.
Napon treba da bude između 12,6-12,8V ako je akumulator napunjen i ispravan.
Zatim uključite traktor i napon ukoliko sistem alternator-regler funkcioniše mora da bude od 13,8-14,2V.
Ovo je princip na samo za traktore nego inače kod elektroinstalacija svih vozila.
Ne odspajajte + klemu sa akumulatora u radu traktora uništićete regler.

Najnoviji postovi

Na vrh